Ionblade nudi odgovarajuća rješenja za hosting u cijeloj Europi i Sjevernoj Americi s velikim otiskom podatkovnog centra prvog reda 3

TL; DR: Ionblade nudi sveobuhvatan skup globalnih hosting usluga i alata za upravljanje web stranicama, uključujući dizajn aplikacija i upravljanje domenama, kroz svoja četiri podatkovna centra Tier 3. Jedan od glavnih razlikovača tvrtke Ionblade jesu njegovi povoljni upravljani planovi podrške koji pomažu kupcima u rješavanju problema u djeliću vremena koje može potrajati s drugim domaćinima. Tvrtka također nastoji nadmašiti konkurente svojim brzinim razvojem novih tehnologija koji kupcima omogućuju brži utjecaj na najnovije inovacije..


Kako se B2B trgovina priprema za ulazak u još jedno desetljeće, istraživanje sugerira da je iskustvo kupca spremno nadvladati i cijenu i kvalitetu proizvoda kao ključni diferencijalni brand. U industriji hostinga, Pasadena, kalifornijska kompanija Ionblade, izgradila je uspješan poslovni model koji zadovoljava tu novu dinamiku.

Ionblade naglašava vrhunsku razinu podrške i odzivnosti za široku lepezu usluga hostinga – koje također cijene konkurentno. Tvrtka nastoji pružiti vrhunsku razinu usluge za sve razine svojih proizvoda – što odgovara samo vrhunskim slojevima koje nude drugi pružatelji usluga hostinga. Ta posvećenost rezultira velikim zadovoljstvom i rastom u prenapučenoj industriji.

Ionblade logo

Ionblade pruža tvrtkama opsežan set web usluga.

I Ionblade je dovoljno dugo da shvati vrijednost organskog rasta u industriji hostinga.

Uz korporativnu liniju koja potiče iz 2008. godine, tvrtka je izgradila svoju nekretninu u skladu s rastom korisničke baze. S svoja četiri podatkovna centra Tier 3, Ionblade nudi većinu usluga današnjih globalnih potreba, uključujući dijeljene, upravljane, namjenske, VPS i hosting u oblaku, između ostalih.

Tvrtka pruža dodatne slojeve usluga sa svojim portfeljem veb stranica za izgradnju i upravljanje. Ionblade nudi podršku za webmastere, dizajn aplikacija i druge alate s dodanom vrijednošću – uključujući SEO paket i SSL zaštitu. Domaćin čak pruža registraciju i upravljanje web domenima kako bi zaokružio svoj sveobuhvatni portfelj.

No čak i uz takvu pozadinu usluga i alata, Ionbladeova podrška i dalje se ističe za mnoge moderne tvrtke kojima su rješenja potrebna brza..

“Kupci koji su se prebacili do nas kažu da su navikli do 72 sata čekati da se servisiraju zahtjevi za podršku”, rekao je Mark Stathatos, voditelj poslovnog razvoja tvrtke Ionblade. “Čekanje je dugo ako imate problem s web stranicom koja šteti vašem poslu. Ionblade rješava probleme u djeliću tog vremena. “

Tim za korisničku podršku daje prioritete brzim vremenima reagiranja

Ionblade se pojavio od svog roditelja u Europi kad je ugledao priliku da svoj uspješni model hostinga prebaci preko Atlantika. Njegov tim vidio je nedovoljno tržište i druge hosting tvrtke koje ne žele pružati visoku razinu korisničke podrške po nekonkurentnim cijenama.

“Do proboja je došlo u 2012.-2013., Kada smo vidjeli da mnogi američki hosting klijenti nisu dobro servisirani od svojih pružatelja usluga hostinga”, rekao je Mark. „Dakle, kopirali smo strategiju koja je dobro djelovala u Europi. Ne nudimo najnižu cijenu s sniženom razinom usluge. Umjesto toga, naša snaga je u našim razumnim cijenama – ali stvarno, stvarno dobra korisnička podrška. “

Snimka zaslona značajki Ionblade

Korisnička podrška i visoko produženje rada su dva glavna prioriteta tvrtke Ionblade.

Kako je tvrtka krenula, proširila je portfelj usluga na virtualne privatne poslužitelje, namjenske servere i hosting u oblaku. A tvrtke u Sjedinjenim Državama brzo su počele prepoznavati prednosti odzivnog, pristupačne podrške.

Prema istraživanju Zendesk, 72% ispitanika okrivljuje svoje loše interakcije u korisničkoj službi za objašnjavanje svojih problema višestrukim ljudima tijekom uzastopnih poziva. Ta frustracija odnosi se i na B2B klijente, jer vrijeme čekanja može značajno utjecati na prihod i zadržavanje kupaca.

“Pogledali smo konkurente – posebno velike hostere – i otkrili da nedostaje, pa sve do korisničke podrške”, rekao je Mark.

„Činilo se da snižene cijene nužno povlače potpunu podršku podrške. S nekim od tih pružatelja usluga možete upućivati ​​uzastopne pozive za podršku i svaki put razgovarati s drugom osobom. “

Omogućivanje bržeg predstavljanja najnovije tehnologije kako bi se klijentima dao prednost

Neki pružatelji usluga hostinga ulaze na tržište vjerujući da će njihove usluge donijeti stabilne i sigurne tokove prihoda, a da će brzi rast IT nekretnina olakšati kupnju. Ali rizik je što nećemo pratiti tehnološke evolucije koje utječu na industriju.

Neki domaćini izrađuju velike centre podataka, ali iako su zauzeti pronalaženjem kupaca, neki novi tehnički alati za promjene igara čine svoju imovinu zastarjelom.

Ionblade je izbjegao taj scenarij pripremajući se za budućnost. Prema Marku, spor rast izjednačava se sa stabilnim rastom. Osim toga, manji pružatelji usluga hostinga često mogu dodati vrijednost i osvojiti kupce na način na koji njihovi veći rivali ne mogu.

Svodi se na praćenje promjena na tržištu i brzo prilagođavanje tehnološkom razvoju. No, Mark je rekao da izazov na hosting tržištu nije sama promjena.

„Važno je sposobnost brze implementacije novih tehnologija kako bi što prije ponudili svoje prednosti klijentima. S većim pružateljima usluga može se pojaviti više problema i potrebno im je više vremena da ukupe svoje nove ponude “, rekao je.

No, čak i uz veliki otisak podatkovnog centra Tier 3, Ionblade se može brzo prilagoditi promjenjivom tehnološkom krajoliku.

“To je za nas velika korist”, rekao je. “Kako nove tehnologije dobivaju na tržištu, to ćemo vjerovati našim kupcima mnogo brže od naših rivala.”

Jedinstveni izvor za sve potrebe hostinga koji eliminira poteškoće

Dodatna dimenzija poslovnog modela tvrtke Ionblade je portfelj sigurnosnih značajki i alata za izgradnju web stranica. Tvrtka pomaže svojim kupcima kroz svaki nivo njihova putovanja uslugama u rasponu od registracije domena do grafičkog dizajna do podrške za webmastere.

Ostale usluge s dodanom vrijednošću uključuju SEO paket s četiri stupa i SSL zaštitu (od Comodo). Mnoge od tih značajki dolaze s raznim cijenama tako da kupci mogu pronaći paket koji najbolje odgovara njihovim poslovnim potrebama.

“Kupci nam kažu da im se sviđa činjenica da mogu učiniti sve na jednom mjestu, putem jednog davatelja usluga – ugostiti njihovu web stranicu i dodati domene i druge proizvode s dodanom vrijednošću”, rekao je Mark.

Snimka zaslona Ionblade rješenja

Tvrtke često biraju Ionblade jer on može zadovoljiti sve njihove potrebe interneta putem jednog davatelja usluga.

Većina tvrtki koje pružaju hosting ne nude takve usluge jer web usluge mogu postati oduzimaju puno vremena, kaže Mark. Tvrtke moraju usko surađivati ​​s klijentima, pronalaziti rješenja i stvarati pakete. Mnogi nisu stvoreni da odmah izvršavaju sve te zadatke.

“Na Ionbladeu naše je mišljenje drugačije. Klijentima nudimo cijeli portfelj tako da ne moraju ići negdje drugo “, rekao je Mark. “Ne moraju dijeliti projekt i baviti se s hrpom različitih tvrtki.”

I Ionbladeova predanost visokoj podršci također igra značajnu ulogu u njegovoj popularnosti. U slučaju izdavanja web mjesta, tvrtka može otkloniti čitavu liniju tehnoloških usluga, od preglednika do pomoćnog poslužitelja.

Agnostički pristup poslužitelja i dobavljača pruža optimalnu vrijednost

Ionbladeov osebujni pristup tržištu pokazuje kako se pružatelji usluga hostinga mogu razlikovati od konkurentnog tržišta. Sa svojim portfeljem hostinga, poslužitelja i oblaka cilj mu je vrhunska korisnička podrška po prihvatljivim cijenama. Ponude njihovih web graditelja dizajnirane su tako da omoguće klijentima da kupuju ono što im treba – a cijene su u skladu s tim strukturirane.

Tvrtka se također priprema za novu fazu ekspanzije koja će se kretati u sljedećem desetljeću, a njeni su proizvodi i usluge pod redovitom revizijom.

“Mi ažuriramo svoj portfelj najmanje tri ili četiri puta godišnje”, rekao je Mark. “To je, u osnovi, proces koji je u toku – nešto o čemu svakodnevno razmišljamo.”

Jedan od primjera toga su namjenske ponude tvrtke za koje pruža specijalizirane ponude. Razlog za to je što tvrtka ne koristi namještene dobavljače za hosting. Umjesto toga, Ionblade traži najbolju ponudu za klijenta prije pružanja ponude.

I prema Marku, Ionblade će nastaviti poboljšavati svoj prijedlog vrijednosti ispunjavajući zahtjeve kupaca koje druge tvrtke ne mogu pružiti usluge. Ionblade nema za cilj biti najjeftiniji pružatelj usluga hostinga na tržištu, već nastoji ponuditi usluge kojima su kupci potrebni i najbolju podršku po cijenama..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me