Internap tim raspravlja kako njihove visoke performanse, skalabilne mogućnosti hostinga mogu smanjiti kašnjenje i brže obraditi podatke

TL; DR: Internap pruža internetsku infrastrukturu koja je skalabilna, brza i pametna. Svojom patentiranom tehnologijom optimizacije ruta osiguravaju brzu, preciznu i sigurnu obradu podataka. Internap nudi širok spektar mogućnosti hostinga, prilagođenih osobnim potrebama poduzeća. Od vrhunskog golog metala koji pokreće OpenStack do hostinga, kolokacije i IP usluga u oblaku, Internap ih sve izvodi u vrhunskim centrima podataka širom svijeta. Internap zna kako pružiti tvrtkama alate za rast i prostor za veći rast – jer to rade već 20 godina.


Kada posjetite autoservis, znate da se nalazite na travi prodavača. Njegov je posao često učiniti da potrošite onoliko koliko si možete priuštiti i da vas usrećuje dok se ne potpiše papirologija. Tek nakon te transakcije mogli biste otkriti da ste potrošili previše na automobilu koji je prevelik i koji ima značajke koje vam nisu potrebne. Želite pokušati vratiti automobil natrag i nabavite automobil koji je po vašoj veličini i brzini? Teška sreća.

Industrija hostinga ponekad može raditi na isti način: Plaćate previše novca za previše (ili premalo) prostora i previše mogućnosti, neke koje nikad ne možete koristiti. Ono što trebate su opcije koje su u svakom trenutku prilagođene vašim potrebama.

Ovdje dolazi u jednadžbu dobavljač internetske infrastrukture Internap. Ono što tvrtku čini jedinstvenom je to što imaju višestruke hibridne hosting ponude, uključujući mogućnosti kolokacije, oblake i namjenske poslužitelje. Sve su ove mogućnosti skalabilne i smještene su u vrhunskim, sigurnim centrima podataka širom svijeta.

Headshots Internap's Pete Bell i Mike Higgins

Na HostingConu razgovarali smo o Internapovim mogućnostima hostinga s Peteom Bellom (lijevo) i Mikeom Higginsom (desno).

Na HostingConu, uhvatili smo se u vidu Internapov Pete Bell, stariji potpredsjednik globalne prodaje i Michael Higgins, stariji potpredsjednik odjela za marketing i usluge kupcima, koji je objasnio što razlikuje Internap od ostalih internetskih infrastrukturnih kompanija.

“Malo smo jedinstveni zbog ponude hibridnog podatkovnog centra”, rekao nam je Michael. „Kupcima nudimo evolucijsku priliku. Oni danas upravljaju hostingom i žele evoluirati u kolokaciju ili Oblak – to sve radimo. ”

Internap se također ponosi time što prelazi samo skladištenje s posebnim naglaskom na rezultate rada. Mogu poboljšati performanse dinamičnim sustavom koji se odmah prilagođava klijentovim stalnim promjenama.

Goli metal koji radi na OpenStacku je snaga pomiješana sa fleksibilnošću

Pojam „goli metal“ izaziva osjećaj snage, snage i uglađene jednostavnosti. Ne bi se pronašao prikladniji izraz koji bi opisao Internapovu liniju poslužitelja potpisa.

Čista snaga kojom internapovi poslužitelji golih metala trče dovoljno je impresivna, ali dodajte OpenStack softver u oblaku i ona postaje industrijska sila s kojom trebate računati.

“Jedina smo tvrtka koja izvodi goli metal s OpenStackom”, rekao je Pete.

Internap je naručio test performansi u kojem je bazirao IaaS platformu golog metala protiv Elastic Cloud Compute (EC2) od (AWS) kako bi provjerio koji bi mogao najučinkovitije obraditi najsnažniji skup podataka. Operirajući ParStream-ovom analitičkom bazom podataka u stvarnom vremenu, njihova bare metal platforma pokazala se kao vrhunski proizvod.

Goli metal imao je superiornu propusnost uvoza podataka (584.733 zapisa na 444.604), metriku koja se koristi za mjerenje unosa podataka. Goli metal je također imao brže vrijeme odgovora na upite bez postavljenih uvjeta filtra (0,413 sekundi do 0,851) i s postavljenim višestrukim uvjetima filtra (0,462 sekundi do 0,765 sekundi). Bolja izvedba ovih mjernih podataka također je dovela do superiorne cijene golih metala u iznosu od 1000 upita bez filtra (0,41 do 0,66 dolara) i s više filtera (0,46 do 0,60 dolara).

Goli metal u usporedbi sa AWS-om

Internapovi poslužitelji golih metala nadmašili su Elastic Cloud Compute od AWS-a.

Kao primjer koliko važan metal može biti važan za posao, Pete je iznio slučaj putničke agencije Internap s kojom se susreo.

“Evo turističke agencije koja je mala, ali pokušava rasti”, rekao je. “Nemate proračun za nadmetanje s Expedijom ili Travelocityjem, pa kako se razlikovati?”

“Vaša web stranica mora biti bolja, jednostavnija za upotrebu i mora biti brža.”

Turistička agencija bila je razočarana korištenjem AWS-a i dobivanjem samo 300 do 400 IOPS (ulazno / izlazni rad u sekundi).

“Potrošili su sav taj novac, svo ovo vrijeme programera i imali su vrlo malo da se pokažu za to”, rekao je Pete. “Sreli smo se s njima, pružili im dokaz koncepta i rekli im da preuzmu svoje opterećenje i ubace ga u naš goli metal na mjesec dana. Samo probaj.”

Rezultat?

“Sada imaju 5000 IOPS”, rekao nam je Pete.

Mogućnost dinamičkog raspoređivanja poslužitelja golog metala širom svijeta usluga je koju samo Internap nudi.

Usredotočenost Internapa na velike podatke pomaže tvrtkama da brzo donose odluke

S gotovo svakom tvrtkom koja danas koristi podatke i analitiku za donošenje bržih poslovnih odluka, Internap pronalazi njihove usluge velikom potražnjom. Internap može obraditi sve te podatke brzo i sigurno, što izjednačava brže vrijeme odziva za njihove kupce.

Tvrtke mogu veliki dio svog IT budžeta posvetiti bavljenju velikim podacima, koristeći analizu kako bi pokazale trendove, obrasce i sklonosti kupca kupcima. Iako je skup podataka možda ogroman, te zahtjeva veliku količinu prostora, velik dio toga može se odbaciti nakon analize podataka. To se savršeno podudara s dinamičnim skalabilnim sustavom. Tvrtka može upotrijebiti bilo koji ili sve potrebne resurse s Internapom, a zatim ih odmah smanjiti nakon što se brojevi skrše..

To omogućava čak i najmanjim tvrtkama da iskoriste istu vatrenu moć koju veće tvrtke posvećuju svojim protocima podataka. Internap ima i futurističke centre podataka po cijelom svijetu, tako da su vaši podaci tamo gdje želite kada su vam potrebni.

Mapa internap podataka centara

Sa centrima podataka širom svijeta, Internap čuva vaše podatke blizu mjesta na kojem ih trebate.

Internap ima obilje mogućnosti koje odlično funkcioniraju s velikim podacima, a tvrtka se čak može kombinirati i podudariti kako bi pružila dodatnu fleksibilnost i performanse. Od namjenskih poslužitelja do kolokacije do oblaka, Internap pruža neke od najučinkovitijih i najsnažnijih načina za brzu obradu velikih podataka.

Internapova patentirana tehnologija MIRO odabrala je najbrži put od klika do zaslona

Internap-ov upravljani internetski alat za optimizaciju ruta (MIRO) još je jedna značajka koju ekskluzivno predstavlja tvrtka. Patentirana tehnologija automatski odabire najbrži put kroz bazu podataka njihovih poslužitelja kako bi ubrzala performanse aplikacije ili web mjesta.

“Provjeravamo svakih 60 sekundi da vidimo tko ima najbrži put do mjesta”, rekao nam je Pete. “Ako možete uštedjeti 15 do 30 milisekundi svaki put – 50 puta unazad – to je prilično značajna razlika u kvaliteti korisnika.”

Učinak koji MIRO može imati na smanjenje kašnjenja, a ubrzanje performansi samo je dio razloga zašto je 2000. godine dodan na stalni izložbu tehnologije Smithsonian.

Futuristički centri za podatke osiguravaju da nema pomicanja infrastrukture

Posljednje što kupac želi čuti jest da datacentru nema snage i nema prostora. Internap im je pokazao budućnost.

“Nudimo modularni dizajn koji kupcu omogućuje da odloži od četiri kilovata do 12 kilovata u stalak i ostane u istom datacentru”, rekao je Michael, “i podržavamo 20KW stalak.”

Moderni centri podataka tvrtke Internap izgrađeni su s obzirom na performanse. Također se grade na umu stvarnog svijeta. Uz istodobno održavane baze podataka i dvostruke sigurnosne kopije, kao i suvišne električne i rashladne sustave, Internapovi podatkovni centri su pouzdani i sigurni.

Internapov ured u Atlanti

Internapov podatkovni centar u Atlanti izgrađen je na osnovu skalabilnosti i ima dovoljno prostora za rast.

“Nulta stanka u 2014. godini. Nulta stanka u 2015. godini. 100 posto produženog vremena”, rekao je Pete. “Izgubili smo struju iz komunalnih službi – što rade svi – ali datacentar radi kako se oglašava. Niti jedan prekid nikoga nije oborio. “

Internap također čini geografiju središnjom točkom njihova djelovanja. Imaju centre podataka diljem svijeta koji svakom kupcu pružaju mogućnost da bilo gdje raste. S 10 datacentra u Sjevernoj Americi, dva u Europi i tri u Aziji, Internap može obraditi podatke tvrtke bliže mjestu iz kojeg potiče ili gdje je najpotrebniji..

Internap zna kako skalirati – to rade već 20 godina

Internap je započeo 1996. u Seattlu, imao IPO 1999., a MIRO patentirao 2000. Oni od tada nabavljaju imovinu za širenje svog prostora i usluge..

Tijekom posljednjih 20 godina, Internap raste u smjeru diktiranom potrebama svojih kupaca. Zajednička nit koja prolazi kroz sve njihove usluge je izvedba.

Kolaž Internap zaposlenika i poslužitelja

Internap ima urede i centre podataka u cijelom svijetu, uključujući Hong Kong, Tokio, Singapur, Amsterdam i London.

Taj se učinak može postići golim metalom, IP-om, oblakom i centrima podataka. Kombinacija onih koji imaju mogućnost obrade radnih opterećenja u različitim zemljama omogućava tvrtkama da djeluju na najvišoj razini na globalnoj razini. Internap može preuzeti posao kroz cijeli proces.

“Možete preći s osnovnog servera, poput AWS-a, na poslužitelj s mogućnošću prelaska na 1,2 do 1,3 milijuna IOPS-a”, rekao je Pete. “Mi možemo voditi kupca kroz cijelo putovanje, od relativno visokih performansi do nevjerojatnih performansi.”

Internapov cilj je odgovoriti na stvarna pitanja kupaca: Koji su problemi s kojima se susreću? Što je bolje od onoga što sada rade? Zašto bi se mijenjali?

Koristeći ovaj responzivan pristup, za razliku od pristupa prodavača, Internap je u mogućnosti privući kupce sa širokim rasponom potreba. Bilo da se radi o maloj putničkoj agenciji ili velikoj zdravstvenoj korporaciji, Internap ima mogućnost drobljenja podataka.

Iako, ako samo želite gotovo neograničenu količinu prostora na poslužitelju ili oblačni prostor, oni to sigurno mogu i učiniti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me