IEEE Computer Society празнува 70-годишнина, докато президентът Роджър Фуджии споделя как технологичните изследвания и стандартите оформят иновациите

TL; DR: Със стандарти, регулиращи всичко – от софтуера за ядрени оръжия до wifi мрежи, Институтът на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) и компютърното общество IEEE (IEEE CS) внасят уникална комбинация от компютърни и инженерни експертизи за разработване на стандартите, уреждащи развитието на технологиите. Обществото се радва на около 60 000 членове и обхваща всички аспекти на теорията, дизайна, практиката и приложенията на компютърните науки, технологиите и обработката на информация. Президентът на IEEE Компютърно общество Роджър Фуджии сподели опита си за членство в IEEE и как възможностите за работа в мрежа и образованието дават безценен ресурс както на утвърдени професионалисти, така и на начинаещи техни ентусиасти.


От контрола на въздушното движение до радиационното лечение Институтът на инженерите по електроника и електроника (IEEE) и тяхното компютърно общество (IEEE CS) създават и споделят стандартите, които управляват технологиите и защитават живота. Потапянето на технологиите във привидно всеки аспект от живота ни със сигурност не е нова концепция, но малцина разбират залозите повече от Роджър Фуджи, председател на компютърното общество на IEEE.

Една от първите му работни места включваше сертифициране на целия софтуер за американските военновъздушни сили и стратегическите ядрени системи на ВМС. Той разработи методологията за предоставяне на обективни доказателства, които проверяват и утвърждават, че дадена програма е безопасна и сигурна, привличайки погледите на ръководителите на компютърното общество IEEE, които наемат Роджър да ръководи група, разработваща официален стандарт за целия отрасъл.

Резултатът, IEEE Standard 1012, IEEE Standard за системна и софтуерна проверка и валидиране, сега се използва от военните, енергийната индустрия, Федералната авиационна администрация, Федералната агенция по лекарствата и други големи държавни институции и агенции. Без него софтуерът може да има неоткрити грешки, което да доведе до катастрофални последици.

В допълнение към изчислителните стандарти, IEEE и IEEE CS предоставят надеждна информация, възможности за работа в мрежа и ресурси за кариерно развитие на глобална общност от научноизследователи, академици, професионалисти и студенти.

„Това, което ме привлече в IEEE, е уникална комбинация от изчислителни технологии и инженеринг, заедно с академичните среди и индустрията“, каза Роджър. „Компютърното общество е хубав брак на всички тези важни участници. Създадохме среда за генериране на нови продукти и нови идеи. “

Как IEEE Computer Society движи инженерството и ИТ напред

Компютърното общество IEEE проследява произхода си от формирането на подкомитета по широкомащабни изчислителни устройства (LCD) от 1946 г. на Американския институт на електрическите инженери (AIEE).

Пет години по-късно Институтът за радиоинженери (IRE) сформира Професионалната група по електронни компютри (PGEC). Главните доброволчески офицери от двете групи бяха определени председатели. AIEE и IRE се обединяват през 1963 г., за да станат Институт на инженерите по електроника и електроника, IEEE.

IEEE вече включва повече от 430 000 членове по целия свят и публикува една трета от световната техническа литература в областта на електротехниката, компютърните науки и електрониката.

Изработване и популяризиране на индустриалните стандарти за компютърни технологии

Някога се чудите защо безжичните рутери имат етикети с 802.11ac, 802.11n или нещо подобно? Можете да благодарите на IEEE 802 LAN / MAN комитета за стандарти, който разработва и поддържа мрежови стандарти и практики за Ethernet, безжична връзка, Bluetooth и много други връзки. Свързан с безжичната връзка, 802.11 се отнася до конкретната работна група, докато буквите представляват специфичния стандарт.

IEEE наблюдава над 300 стандарта за софтуерно инженерство, които определят рамката за техническите процеси и практики.

„Ако сте в процес на подобряване на процесите и всичко това, стандартите са много важната съставка за осигуряване на повтарящ се и оптимален процес“, каза Роджър.

IEEE ще отнеме минимум три години, за да разработи стандарт, който да даде възможност на нововъзникващите технологии и практики да съзреят, както и да намери правилната комбинация от думи, които балансират спецификата и пространството за иновации.

„Опитвате се да преработите езика си така, че да е възможно най-прецизен, без да бъдете прекалено ограничаващи“, каза Роджър. „Това е форма на изкуството, за да можеш да кажеш нещо, което може да бъде последвано, но не толкова предписателно, че след две години се появява нова технология и прави твоя стандарт остарял или остарял.“

Мрежите, конференциите и събитията правят техническите говорители на Rock Star достъпни

Компютърното общество спонсорира повече от 250 конференции и технически събития всяка година, предоставяйки интерактивни форуми за компютърни специалисти, които да работят в мрежа, да си сътрудничат и иновации.

„Има конференция или събитие, което се случва на някое място в света почти всяка седмица за компютърното общество“, каза Роджър. „Лесно е да се пресичаш с хора по целия свят.“

Международната конференция за високоефективни изчисления, работа в мрежа, съхранение и анализи или конференция за суперкомпютри, както Роджър я нарече, показва тежка изчислителна работа и технологии за сектори като прогнозиране на времето и изследвания на генома.

Водещата конференция на COMPSAC на Computer Society привлича професионалисти от индустрията, държавни служители и учени, които се интересуват от научни изследвания и тенденции в компютърните и софтуерните технологии.

TechIgnite лого с изображения на три високоговорители

Конференцията на TechIgnite на Computer Society ще включва дискусии с лидери от Apple, IBM и Google.

Сред по-новите им възможности TechIgnite на Computer Society е част от тяхната поредица от събития Rock Stars of Technology, които привличат известни индустриални лидери за напредничави панели. Изданието за 2017 г., насрочено за 12-22 март в Сан Франциско, ще включва съоснователя на Apple Стив Возняк и главния учен по софтуерно инженерство на Грейди Буч на IBM.

Подпомагане с образователна акредитация и учебни програми

IEEE Computer Society помага за разработването на учебни програми за колегиален софтуер и програми за компютърно инженерство за всички нива на специализация, специализирани в области на киберсигурността, големите данни и иновациите на нещата (IoT), за да назовем няколко.

За вече утвърдени професионалисти Компютърното общество предлага сертификационни удостоверения и онлайн курсове за кредити за продължаващо образование, включително нов курс, Art of Hacking, който предоставя практически опит и преподава основите на тестване на хакерство и проникване.

„Имаме влияние в много различни области на изчислителните технологии“, каза Роджър. „Можете да се впуснете в нашето общество чрез някой от тези пътища и след това да се включите и във всякакви други дейности.“

Присъединете се към 430K ИТ професионалисти – Предимства да бъдете член на IEEE

Роджър каза, че се присъедини към IEEE поради комбинацията от компютърни и инженерни ресурси, приложими за неговите преподаватели и индустриален опит. Участието в групите за стандарти и лидерските позиции допълнително го „всмукваше в организацията“, каза той през смях.

Достъп до публикации, които смесват Академични и индустриални приложения

Според Роджър един от най-ценните предимства на членството в IEEE CS е достъпът до награждаваните публикации на Компютърното общество, включително сп. Computer и списанията за софтуер и IEE за сигурност и поверителност на IEE.

„Това е съкровищница от информация“, каза той. „Всички чужди страни се абонират за нашата дигитална библиотека и списания, защото там се пише оригинално съдържание за технологията.“

Строго провереното и „рецензирано“ съдържание отговаря на двете теории, разработени в академичните изследвания и най-добрите приложения, открити в индустриалната практика.

„За да публикувате, наистина трябва да имате хартия с най-високо качество“, каза Роджър. „Ако можете да публикувате с нас, това казва много за хората. Това означава, че сте свършили някаква доста оригинална работа. “

Развитие на лидерството и наставничество

След приемането на стандарта за сертифициране на софтуер ръководството на IEEE помоли Роджър да проучи възникващата технология, наречена електронна поща в началото на 80-те. Неговият светещ доклад спечели награда и уби препоръки за избрани длъжности в IEEE и Computer Society.

Той продължава да го изплаща напред, като назначава други за специални проекти и задачи, заедно с насърчаване на други да направят същото.

„Ако човек не беше член на организация като IEEE и IEEE CS, би било много трудно да се създаде влиянието и въздействието, което иначе бихте могли“, каза той. „IEEE ми даде някои допълнителни пълномощия, които другите хора нямаха.“

IEEE CS има за цел да се обърне към следващото поколение инженери

Обратно в епохата на Sputnik „разцвета на изчислителната техника“, както казва Роджър, начинаещите технолози бяха въодушевени да се присъединят и да растат с професионални организации.

„Тъй като по-новите поколения имат достъп до множество опции, от решаващо значение е IEEE CS да бъде в крак с реферираното съдържание, учебната програма, опита на клиентите, публикациите и предложенията“, каза Роджър. „Ние считаме бъдещето на IEEE CS за вълнуваща възможност за всички технолози, които се движат в индустриите на бъдещето.“

Предизвикателството на IEEE Computer Society е да покаже на следващото поколение как дълготрайните взаимоотношения, формирани в IEEE CS, могат да помогнат при търсенето на работа и кариерния растеж.

Помислете за присъединяване към IEEE Computer Society днес

„Опитваме се да предадем нашето послание на това ново поколение, защото те мислят за света по различен начин, отколкото ние преди 20 години мислихме за него“, каза Роджър. “Това само по себе си помага да се движи технологията напред.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me