Хостлагът на Нигерия предоставя на МСП високопроизводителни хостинг решения за изграждане на техните онлайн марки

TL; DR: Стартъпите и МСП са турбо-икономически растеж на много нововъзникващи пазари, включително Африка. И Hostlag, нигерийски доставчик на уеб хостинг, събра високоефективен набор от инструменти и изключителен екип за обслужване на клиенти, за да премахне бариерите за навлизане на предприемачи. Неговата структура на ценообразуване на достъпни цени подпомага собствениците на малкия бизнес в стремежа им да се модернизират без значителни предварителни инвестиции. Ето защо Hostlag се превърна в надеждно решение за нигерийските фирми, които искат да разширят дейността си онлайн.


Развиващите се пазари стават все по-важни компоненти на световната икономика. Макар Азия и Латинска Америка отдавна да са опорните точки на иновациите, Африка едва започва да навлиза в своите.

Финансирането на рисков капитал за стартъпи в африканските технологии бързо се увеличи, повече от удвояване на стойността на инвестициите от 2015 г. до 2017 г. И тази нова предприемаческа вълна доведе до това, че МСП са отговорни за почти 80% от работните места в Африка.

И сред тези центрове за иновации, Нигерия е един от най-добрите точки на Африка. Страната насърчи успешни стартъпи, включително VConnect, пазар на онлайн услуги; разработчик на софтуер Andela; и Flutterwave, API за онлайн плащания.

Ebenezer Dare също се обажда в Нигерия и той страстно подкрепя тези африкански МСП и стартиращи компании. Но той видя, че много местни предприемачи не могат да си позволят скъпите уеб услуги, необходими за разширяване на бизнеса им. И от друга страна, много от хостинг доставчиците, които се погрижиха за по-малки африкански компании, предлагаха нестандартни услуги.

Лого на хостлаг

Hostlag помага на нигерийските малки и средни предприятия да изграждат онлайн присъствието си с достъпни хостинг решения.

Ето защо Ebenezer основа Hostlag, компания за уеб услуги, създадена с нови и стартиращи фирми и малки и средни предприятия.

„Уеб администраторите в Нигерия се оплакват, че местните уеб хостинг компании надценяват и по-ниска предлагат“, каза Ебенезер. „Техните уебсайтове непрекъснато намаляват и те постоянно имат проблеми с свързването с доставчиците.“

Hostlag реши този проблем, като изгради международен отпечатък с центрове за данни в Нигерия и Атланта, Джорджия. И за разлика от своите местни конкуренти, два центъра за данни на Hostlag му помагат да постигне ангажимента си да предлага на клиентите бърза услуга с малко престой.

Днес Hostlag създава трайни партньорства с нигерийски предприемачи и помага на своите клиенти да процъфтяват онлайн. И компанията постига това, като се съсредоточи върху отзивчивото обслужване на клиентите и най-високата технология, за да помогне за подобряване на статута на Африка като център за иновации.

Предоставяне на бързи, достъпни и интуитивни уеб услуги

Hostlag започна със страстта на Ebenezer да помага на африканския бизнес, поради което един от приоритетите на компанията е осигуряването на екип за поддръжка, който да е винаги на разположение на клиентите. Ето защо клиентите, които имат проблеми или въпроси, могат да се свържат с Hostlag 24/7 и екипът отговаря на билети в рамките на пет минути.

„Целият ми екип споделя една и съща визия – да заведем африканския бизнес на световната среща на върха“, каза Ебенезер. „Не можем да направим това, ако не винаги сме там за нашите клиенти. И предоставяйки страхотна поддръжка на клиенти и иновативни технологии, ние продължаваме да се разрастваме и вървим напред. “

Тези технологии включват съвременни споделени хостинг, VPS хостинг и бизнес имейл решения, както и домейни на достъпна цена и SSL сертификати. Lara Oyetunji е дългогодишен клиент и голям фен на своите услуги.

„Когато за пръв път започнах да използвам Hostlag, се изненадах, че нигерийска компания може да предложи същото качество на услугата като американските хостинг доставчици. Техните решения са невероятно задоволителни “, изрази тя в онлайн препоръка.

Екранна снимка на предложенията на Hostlag

Hostlag се ангажира да предоставя на предприемачите продукти, критични за бизнеса и стабилно обслужване на клиентите.

Въпреки че екипът на Hostlag вече е изградил здрав набор от продукти, той все още работи за подобряване на своите решения и конкуренция в глобална индустрия. Целта на компанията е да предложи на МСП същото ниво на обслужване и технологии, както всеки друг доставчик на хостинг услуги, без значение колко голям.

„Търсим обратна връзка с клиентите. Ние изследваме. Гледаме какво правят нашите местни и международни конкуренти. “ – каза Ебенезер. „Нашите продукти винаги стават все по-добри и това не означава само да сме в крак с хостинг тенденциите. Това означава създаване на разрушителни, иновативни решения, които разтърсват цялата индустрия. Никога няма да спрем да се подобряваме. “

Изграждане на продукти, които работят за МСП на нововъзникващите пазари

Когато Ebenezer започна да изследва пазара на африкански хостинг, той беше поражен от това колко местни фирми все още не бяха онлайн.

„Преминахме списъка с африкански стартъпи и МСП и установихме, че по-малко от 40% са имали какъвто и да е вид интернет присъствие. Твърде много компании от нашия континент не са онлайн “, каза той.

Ето защо Ebenezer е толкова страстен за изграждането на Hostlag – той иска да си партнира с тези бизнеси и да им помогне да разширят присъствието си в мрежата, за да могат да се развиват.

Ebenezer иска Hostlag да изгради връзка с всяка компания, която обслужва, и да създаде среда, в която предприемачите могат да процъфтяват. Това е особено важно на развиващия се пазар като Нигерия.

Harvard Business School подчерта важността на тези връзки в доклад, базиран на интервюта със 101 предприемачи от развиващите се пазари. Той установи, че успешните МСП често имат страстни лидери, но също така показва, че повечето се нуждаят от малко помощ.

„Друго нещо, което често споменаваха, беше важността на партньорствата, улеснени от репутацията и доверието, което вдъхновиха“, заяви ръководителят на проекта Тарун Хана.

И целта на Ebenezer е да възпита колкото се може повече от тези партньорства.

„Искаме да помогнем на МСП и стартиращите фирми да се свържат онлайн, без значение какъв е бюджетът им“, каза Ебенезер. „Дори и да не можете да си позволите повече от един долар на месец, все пак ще ви помогнем да създадете сайт. Ако африканският бизнес ще се разраства в световен мащаб, той трябва да се разшири извън своите местни квартали и общности, а единственият начин, по който могат да го направят, е с онлайн присъствие. “

Докато Hostlag предлага първокласни хостинг пакети, основният му фокус остават тези МСП и стартиращи фирми. И ценовите му точки са по-ниски от повечето конкуренти заради отдадеността му да улеснява живота на африканските предприемачи. Според висшето училище за бизнес в Станфорд близо 80% от малките предприятия в Африка на юг от Сахара нямат достъп до кредит, което означава, че се нуждаят от достъпни решения.

За африканските предприемачи, затворени с пари, ценовата структура на Hostlag може да бъде спасителна линия.

Привеждане на нигерийския бизнес към глобалния пазар

Въпреки че много африкански фирми се нуждаят от уеб-домакин, местните доставчици традиционно изпитват трудности да направят своите продукти надеждни, сигурни и достъпни. Ето защо Hostlag се е посветил на това, че е първият нигерийски домакин, който достави и в трите области.

И Hostlag надхвърли просто предлагането на най-високо ниво на решение за африканския пазар. Той също така създаде услуга, съобразена с нуждите на местния бизнес.

„Например 99,9% от нигерийците използват WhatsApp. Ето защо потребителите на нашата платформа могат да използват нашата чат кутия с вход WhatsApp “, каза Ебенезер. „Искаме да улесним нещата за нашите клиенти, така че нашите продукти са базирани на услуги, които те вече разбират. Това ни прави лесно да се свържем с тях възможно най-бързо и бързо да отговорим на техните въпроси. “

Hostlag също предлага достъпни домейни от най-високо ниво за нигерийски лица и фирми. Клиентите могат дори да закупят .ng сайт за по-малко от $ 4. Ebenezer се отказа от превръщането на Hostlag в услуга, удобна за Нигерия, защото иска решенията му да работят за местни фирми и уебсайтове. И сега той има нов план в творбите.

Той откри, че много стартиращи компании, базирани на Лагос, нямат свои собствени работни пространства и много от онези заредени фирми се стартират в малки домове или дори по-малки гаражи. Ebenezer реши да им предостави пространство за мрежа, да се срещне с потенциални клиенти и да се разшири.

Ето защо той премества Hostlag в по-голям офис, който има място за клиентите да използват като място за съвместна работа. Hostlag вече работи толкова усилено, за да подобри онлайн присъствието на африканския бизнес и сега прави следващата стъпка и да им помага и офлайн..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me