Голямата година на MailChimp – милиони приходи, генерирани за клиенти потвърждава, че автоматизацията на маркетинга е ефективно решение за собствениците на сайтове и малките и средни предприятия

TL; DR: Автоматизацията е популярна модна дума в маркетинговите среди днес. Тя дава възможност на предприемачите да избягват рутинните задачи и да се съсредоточават върху мисиите на своя бизнес. От 2001 г. MailChimp помага на компаниите да автоматизират работните процеси за изграждане на информираност за марката, увеличаване на продажбите и генериране на повече ангажираност на клиентите. Компанията има дълга история на предоставянето на ефективни маркетингови решения за малки и средни предприятия, а годишният доклад на MailChimp за 2016 г. е доказателство за факта, че те не планират да забавят темповете. Миналата година MailChimp изпрати повече от 246 милиарда имейли, които създадоха значителна възвръщаемост на инвестициите за своите клиенти. С функции, които надхвърлят стандартната електронна поща, включително препоръки за продукти, решения за изоставяне на колички и нови интеграции с CRM, MailChimp продължава традицията си на лидерство в онлайн маркетинговото пространство.


Що се отнася до дигиталния маркетинг, много стратези казват, че най-добрите им решения са автоматизирани. Причината: тя е ефективна. Според Annuitas Group, предприятията, които автоматизират маркетинговите процеси, наблюдават огромно увеличение от 451% на квалифицираните клиенти. Това изследване се подкрепя от заключенията на Lenskold Group: 78% от търговците твърдят, че автоматизацията е движещият двигател зад увеличаването на приходите.

Поради значителната възвръщаемост на инвестиционния маркетинг, която предлага автоматизацията, не е чудно, че малките и средните предприятия се подреждат с труд, за да намерят правилните решения за дигитален маркетинг за тях. Почти две десетилетия MailChimp отговаря на този призив и иновации на начина, по който бизнесът е в състояние да се ангажира и да обработва клиентски бази.

Лого на MailChimp

От 2001 г. MailChimp предоставя на малкия и среден бизнес ефективни, авангардни автоматизирани маркетингови решения.

Годишният доклад на MailChimp за 2016 г. показва, че компанията няма планове да се откаже от позицията си в челните редици на онлайн маркетинговото пространство. През 2016 г. компанията помогна на своите клиенти да изпратят милиарди автоматизирани маркетингови съобщения до целевата аудитория.

MailChimp обаче не предлага само имейл маркетинг за своите клиенти. Те също така предлагат авангардни решения за малки и средни бизнес предприятия, като например автоматизирани работни процеси, препоръки за продукти и проследяване на клиентите, които работят в хармония с целта за разрастване на бизнеса и най-добрите линии. С нови интеграции с CRM и социални медии на хоризонта, MailChimp изглежда да продължи успеха си като лидер в дигиталния маркетинг.

246B + Изпратени имейли на клиенти & 3K + килограми кафе, приготвено през 2016 г.

246148661219. Това е броят на имейлите, изпратени от MailChimp клиенти през 2016 г. Броят е огромен. С отворена ставка от близо 30% (това е > 66 милиарда), не е чудно, че предприятията, използващи решенията на MailChimp, забелязват повишаване на процента на конверсия.

Графика, показваща статистиката на MailChimp

MailChimp имаше още една голяма година през 2016 г. с изпратени повече от 246 милиарда имейли, които доведоха до голяма печалба за клиентите.

Призивите за действие (CTA) в рамките на тези автоматизирани имейли се оказаха ефективни, тъй като бяха кликнати близо 5 милиарда. Успешните CTA означават приходи за бизнеса, а маркетинговите кампании на MailChimp не са разочаровали.

Други впечатляващи статистики от голямата година на MailChimp са:

 • 1,384,130,222 имейла, изпратени в Кибер понеделник
 • 1,449,075,920 имейла, изпратени в Черен петък
 • Проведени 724,536 многовариантни и A / B тестови кампании
 • 85 813 магазини за електронна търговия, свързани с акаунти на MailChimp
 • 10 553 сравнителни отчета, генерирани от потребители на Pro
 • Разгърнати са 451 нови сървъра

Тези статистики могат да бъдат събрани от годишния доклад на MailChimp, който надхвърля цитираните по-горе нормални цифри, за да добави известна личност към компанията. Например в доклада се посочва, че 3 640 килограма кафе (и еспресо) се варят в офиса.

Също така, 950 водни балони бяха хвърлени по време на годишната стажантска битка с водни балони. Може само да се предположи, че всички тези балони избухнаха при удар.

Докладът е причудлив, точно като MailChimp и показва плодово изкуство, изобразяващо логото на компанията, направено от 386 боровинки. Именно малките неща, които поставят човешко (или шимпанзе) лице на компанията.

Автоматизацията за маркетинг от корпоративно ниво произвежда големи печалби за малки и средни предприятия

MailChimp е около много повече от броя на боровинките в произведение на изкуството или от количеството кафе, консумирано от персонала. Става въпрос за автоматизация, която оптимизира работните работни процеси, за да увеличи максимално ръста на долния ред.

Има безброй случаи на използване, при които автоматизацията на имейли може да помогне на малките и средни предприятия да привлекат нов бизнес, да увеличат продажбите и да създадат информираност за марката. Потребителите на MailChimp установяват, че компанията доставя точно необходимото решение. Излизайки извън стандартния имейл маркетинг, MailChimp предоставя множество иновативни инструменти за своите клиенти.

Автоматизирани работни процеси & Връзки в магазина Укрепвайте всеки бизнес модел

Маркетолозите, които са заинтересовани да изпращат насочени имейли до конкретни клиенти въз основа на дата, активност или събитие, могат да го направят с MailChimp. Един от най-популярните автоматизирани работни процеси е да изпратите на нов клиент приветствен имейл, който да им помогне да станат по-удобни с марката.

Интеграциите с платформите за електронна търговия като Shopify, Magento, BigCommerce и WooCommerce са достъпни за потребителите на MailChimp. Това дава възможност на предприятията да свързват онлайн магазини, за да създават маркетингови кампании, за да следят и да отправят персонализирани препоръки за продукти към клиентите.

Графика, изобразяваща броя на магазините за електронна търговия, свързани с акаунти на MailChimp

Потребителите на MailChimp могат да свързват акаунти към платформите за електронна търговия, за да изпращат персонализирани съобщения до клиентите.

MailChimp не е само за предприятия, управлявани от печалба. Нестопанските организации могат да се възползват от услугата, както и със следните автоматизации:

 • Поддръжник на борда – автоматизирани съобщения за добре дошли, изпращани на доброволци и дарители
 • Признание на най-добрите привърженици – автоматизирани благодарствени съобщения за сътрудници
 • Подновяване на членството – автоматизирани съобщения за подновяване
 • събитие – автоматизирани напомняния за събитията

Освен че работи добре за нестопанските организации, MailChimp предлага и автоматизация на електронната поща, която е от полза за образователната общност. Услугата може да се използва за изпращане на имейли, алармиращи нови студенти за предстояща ориентация или рекламиране на предстоящ курс.

Препоръки за продукта & Изоставени решения за колички задвижват конверсии

Друг отличен начин за автоматизиране на маркетинга е с персонализирани препоръки за продукти. Идеята е да се представят продуктите на клиентите въз основа на историята на техните покупки. Например, ако клиент закупи новия компактдиск Lady Gaga, препоръчаният инструмент на MailChimp ще генерира последващ имейл, който включва предложения за подобни продукти, като, например, новата версия на Beyonce или класически хитове на Мадона.

Друг предпочитан случай за използване на автоматизация на електронната поща се отнася до изоставянето на пазарската количка. В случай, че клиент отпадна по време на процеса на покупка, може да бъде изпратен персонализиран имейл, който евентуално предлага отстъпки или други стимули, за да накара клиента да конвертира. Ето защо интеграциите със споменатите по-горе платформи за електронна търговия са толкова полезни за потребителите на MailChimp.

Интеграцията на целите помага за персонализиране на съобщенията въз основа на интереса на клиента

Потребителите на MailChimp могат да създават персонализирани автоматизации с цел. Тази функция се основава на технологията за бисквитки, която използва малък фрагмент от код, който MailChimp съхранява в браузъра на абонат.

След това, когато този абонат посети уебсайта на компанията в даден момент в бъдеще, MailChimp ще разпознае бисквитката. Ако маркетологът е създал автоматизация на имейли въз основа на това посещение, клиентът ще получи имейл.

Целите са чудесен начин да изпратите приветлив обратно имейл на клиенти, които не са посещавали известно време. За напреднали потребители на MailChimp, Целите също могат да бъдат задействани въз основа на събития в JavaScript.

Анализ, ориентиран към данни & Подробности за отчитане Ефикасност на кампанията

Нито едно онлайн маркетингово решение не е пълно без анализи. MailChimp доставя и там. За всяка имейл кампания MailChimp предлага отчети, които включват преглед на таблото плюс подробна информация, която може да бъде оценена, като кликнете върху следните раздели:

 • звена – броят на общите и уникални кликвания за всяка от проследените връзки в кампанията
 • социален – които харесаха кампанията във Фейсбук и списък с най-добрите влияещи
 • е-търговия – разбивка на покупките на всеки абонат
 • A / B тестване – отчет за потребители, които са проведели сплитарна тестване

Освен това отчетите за кампанията MailChimp обхващат и броя на получателите, доставките, отпадащите имейли, отписванията и отварянето. Потребителите могат да сравнят средния си брой отворени и кликвания със средните стойности в тяхната специфична индустрия.

Графика, изобразяваща броя на аналитичните отчети, създадени през 2016 г. MailChimp

MailChimp предлага пълен набор от аналитични данни, така че малките и средни предприятия могат да оценят ефикасността на кампаниите и да пренасочат при необходимост.

Това са само малка извадка от това, което предлага отчета на MailChimp. MailChimp предоставя здравословен асортимент от аналитични доклади, за да могат маркетолозите да ги използват за фина настройка на своите кампании.

Например, ако аналитиците кажат на SMB имейлите, които предлагат отстъпка в темата, имат най-високи отворени цени, маркетинговата кампания може да бъде променена, за да се съсредоточи върху изпращане на повече имейли, които предлагат отстъпки в темата. Насочването на бизнеса към решения, управлявани от данни, като това, правят MailChimp ефективен партньор за малки и средни предприятия.

Нови интеграции с CRM & Социално продължете за опростяване на маркетинга

MailChimp, като всяка успешна софтуерна компания, осъзнава, че техният продукт никога не е завършен. Винаги има нови пътища за откриване и иновации, които трябва да проучите. Точно това прави MailChimp, предлагайки нови интеграции с CRM и социални медии.

Тези интеграции позволяват маркетинговите решения на MailChimp да работят в тандем с други платформи, за да оптимизират кампаниите. Подредената аудитория в Twitter например е интеграция, позволяваща на бизнеса да синхронизира списъка си с MailChimp с рекламите в Twitter. Това им позволява да насочват абонати с реклами, подходящи за техните интереси.

MailChimp също се интегрира с водещия в отрасъла CRM на Salesforce. Интегрирайки MailChimp в CRM, потребителите могат да сегментират своите списъци и да разположат насочени кампании.

Не е таен автоматизиран маркетинг може да бъде огромен за бизнеса, особено когато решения, като MailChimp, могат да бъдат мащабирани и интегрирани въз основа на нужда. Изследванията показват, че бизнесът печели големи с имейл маркетинг, а голямата година на MailChimp е свидетелство за този факт. Поне в обозримо бъдеще, MailChimp ще продължи да ръководи таксата в пространството за дигитален маркетинг и ще помогне на бизнеса да реализира целите си за растеж и приходи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me