Главният изпълнителен директор Винс Робинсън в ScalaHosting: Как новите SSD сървъри на компанията предоставят сигурност на сайта и лесно управление на МСП

TL; DR: С новините за нарушения на данните и появяващите се онлайн заплахи, които сякаш ежедневно засягат заглавията, най-модерният бизнес е най-важното решение за сигурност на сайта. И тъй като сега GDPR действа в цяла Европа, заключването на чувствителни данни стана по-важно от всякога за бизнеса, който иска да държи вратите си отворени. Въведете ScalaHosting. Облачните SSD сървъри на компанията са създадени, за да отговорят на изискванията за производителност и сигурност на днешната онлайн бизнес среда. Още по-добра новина: Те се доставят на ценови точки, достъпни за МСП. Наскоро седнахме с изпълнителния директор Винс Робинсън, който ни каза как Scala води таксата за по-удобни и сигурни решения в облака.


ScalaHosting стартира преди 11 години с цел да се разграничи на пазара за споделен хостинг, като предложи страхотен продукт на достъпна цена. Но основополагащият екип веднага разпозна основен недостатък в модела за споделен хостинг: споделените сървъри доставят по своята същност несигурни среди.

Всъщност едно скорошно проучване показа, че приблизително 1700 уебсайта са компрометирани всеки ден през февруари 2018 г. Това се превежда на приблизително 19 000 уебсайта в САЩ, близо 1300 в Германия и малко под 5000 в Индонезия. Друг пример, който демонстрира обхвата на пейзажа на заплахите, се появи в един ден, 27 февруари, когато стотици уебсайтове, задвижвани от популярните системи за управление на съдържанието WordPress и Joomla, бяха заразени с ionCube Malware.

Ако се чудите колко от тези уебсайтове са били компрометирани само защото споделят сървър с друг заразен уебсайт, процентът е много висок, според хората от ScalaHosting. Ето защо Scala лансира достъпно решение на проблема със своите SSD облачни виртуални частни сървъри.

Екип с богат ИТ опит прави управлението на сървъра лесно

Изпълнителният директор на ScalaHosting Винс Робинсън има проста философия: направете добър продукт на достъпна цена, за да поддържате клиентите щастливи и бизнесът ви ще расте. И точно това прави с ScalaHosting. Винс ни каза, че целта на компанията винаги е била да се разграничи от конкуренцията.

„Когато започнахме, знаехме, че имаме страхотен продукт“, каза той. „Наехме хора с опит в уеб хостинга и опитни техници, които успяха да обслужват най-добре нашата клиентска база. Ние работим, за да поддържаме клиентите си щастливи, така че те да продължават да се подновяват с нас и да казват на приятелите си. “

През май 2018 г. ScalaHosting разгърна своите високо защитни, напълно управлявани SSD облачни сървъри, започвайки от едва 12 долара на месец. И Винс отбеляза, че приемът е бил изключително положителен.

„Ние работим през последните няколко години за решение, което ще позволи на хората да имат собствен сървър на достъпна цена“, каза той. “В момента, за да имат собствен напълно управляван сървър, те изискват множество неща, включително управление и контролен панел, което може да струва много.”

В резултат на това Vince и компания изградиха вътрешен контролен панел, който е съвместим с cPanel. Това работи за намаляване на разходите, като все още осигурява пълно управление.

„С тази съвместимост cPanel можем да мигрираме уебсайтове от cPanel и те работят по същия начин, както направиха на cPanel сървъра“, каза Винс. „В крайна сметка потребителите получават напълно управляван облачен сървър със специални системни ресурси за своите уебсайтове. Сайтовете се клонират седмично, са много по-сигурни и не плащат твърде много за сървъра. “

Винс ни каза, че много от съществуващите клиенти на Scala незабавно преминаха от споделен хостинг към работа със собствени сървъри с новия контролен панел. И тези клиенти говорят не само за ниските цени. Резервните копия, нулевите лимити на процесора, лекотата на използване и опциите за персонализиране са истинските точки за продажба.

„Едно от най-добрите неща за това да имате собствен сървър е, че той може да бъде конфигуриран така, че да отговаря на нуждите на уебсайта, който управлявате“, каза Винс. „Може да има персонализирани политики за сигурност и можете да конфигурирате сървъра според вашите изисквания.“

Това не е възможно на споделени сървъри. В споделена среда конфигурациите се задават, за да се опитат да отговорят на нуждите на редица потребители и според Vince една конфигурация просто не прави трика.

„В текущата версия на нашия контролен панел хората могат да управляват своите имейл акаунти, да променят пароли и да премахват имейл полета“, каза той. „Те могат да правят препращане по имейл и достъп до уеб поща. POP3 и IMAP достъп също са включени.

Пълното управление на базата данни е неразделна част от предлагането. Потребителите могат да премахват бази данни, да добавят и премахват потребители, да предоставят или отменят достъп до бази данни или да ги преглеждат чрез PHPMyAdmin – точно както те могат в cPanel. Собствениците на сайтове също могат да добавят поддомейни или да редактират своите DNS зони.

„По отношение на сигурността сме интегрирали и безплатен SSL сертификат за всеки домейн“, каза Винс. „Всеки домейн, добавен и насочен към сървъра, автоматично получава SSL сертификат. Нямаме нито един уебсайт на нашите сървъри, който да няма SSL сертификат, което е доста важно. По този начин всички данни, които се изпращат и получават между посетителя и уеб сървъра, са кодирани и не могат да бъдат откраднати. “

Запазване на сайтовете сигурни за бизнеса и техните клиенти

Крайният срок за GDPR за май 2018 г. настъпи и замина, а предприятията по целия свят – дори и да не са разположени в ЕС – установяват, че спазването на указанията за защита на данните на регламента има добър бизнес смисъл. И за все по-голям брой организации поддържането на сигурна онлайн бизнес среда означава миграция далеч от споделените хостинг среди.

„Разполагането на уебсайта ви на отделен сървър със сигурност ще ви осигури много повече сигурност и личните ви данни няма да бъдат толкова крадени лесно“, каза Винс. „Има по-голям риск данните да бъдат компрометирани, когато се съхраняват на споделен сървър. Ако един от 100 сайта на този сървър е атакуван, други потребители в околната среда са изложени на риск. “

Фото колаж от центъра за данни на Scala Hosting

Целта на ScalaHosting е да предостави високоефективна инфраструктура и здрава сигурност на сайта на клиентите по целия свят.

Винс ни каза, че работата на специализирани сървъри е недостъпна за много малки и средни предприятия. Въпреки това, SSD облачните сървъри на компанията са разработени, за да направят трика също толкова добре.

„Пазарът се нуждаеше от нещо ново“, каза той.

В допълнение към стартирането на новия си SSD облачен сървър, Scala прави и по-безопасни системи за управление на съдържанието, като WordPress.

„В момента сме в процес на изграждане на мениджър на WordPress, който има персонализирани приставки за сигурност, които разработихме“, каза Винс. „Той заключва инсталацията на WordPress, така че да не може да бъде хакнат. Дори да е имало компрометиран модул в инсталацията на WordPress, той все още не може да бъде компрометиран поради нашия плъгин. “

Високопроизводителни облачни сървъри за масив от случаи на използване

„Споделеният хостинг е остарял“ е изписан в горната част на страницата на продуктите на SSD Cloud сървъра на ScalaHosting. И когато погледнете четирите ценови планове на тази страница, е лесно да видите истината зад изявлението.

Пакетът за входно ниво започва само от 12 долара на месец и включва 1 ядро ​​на процесора, 2 GB оперативна памет и 20 GB SSD. Пакетните нива вървят в цената и опциите от там. Въпреки това, Enterprise планът все още работи само $ 66 на месец и разполага с 6 ядра на процесора, 8 GB RAM и 80 GB SSD. И четирите пакета са напълно управлявани, съвместими с cPanel, с 99,9% гаранции за продължаване, ежедневно архивиране и гарантирани ресурси.

Снимка на екрана от уебсайта на Scala хостинг с текста

ScalaHosting направи напълно управляваните си SSD облачни сървъри достъпни за бизнеса само за 12 долара на месец.

„Сигурността е най-важното предимство на получаването на отделен сървър“, каза Винс. „Второто важно нещо е, че когато един уебсайт е компрометиран и започне да изпраща спам, в резултат на това сървърът се превръща в черен списък. Тогава никой на този сървър не може да изпраща имейл или пощата им се доставя в папката със спам, което е доста огромно неудобство за бизнеса, който използва много имейл комуникация. “

Винс отбеляза, че най-добрият начин за борба с това е пускането на VPS, облак или специален сървър.

„Третото голямо предимство е, че уебсайтът ви винаги ще се зарежда, защото получавате гарантирани системни ресурси“, каза Винс. „На споделен сървър стотици уебсайтове използват ресурсите на сървъра. Те споделят ресурсите и всеки от тези уебсайтове може да повлияе на производителността на сървъра по всяко време и да накара всички други уебсайтове да се зареждат бавно. ScalaHosting има гарантирани ресурси и бързо зареждане 24 часа на ден. “

Напред: По-голям натиск за достъпни облачни решения

В крайна сметка целта на ScalaHosting е да даде възможност на всички собственици на сайтове да използват собствените си сървъри на ниски за индустрията цени.

– Това не е просто – каза Винс. „Но с контролния панел, който разработваме, и системата, която сме разработили за управление на облачната ни инфраструктура, вече сме в състояние да предоставим това на нашите клиенти по целия свят.“

Винс ни каза, че предвижда пейзажът да претърпи драматична промяна през следващите пет до осем години, където повечето фирми ще се отдалечат от споделения хостинг.

„Пазарният дял на споделения хостинг намалява от няколко години“, каза той. „Повече хора работят на свои собствени сървъри, а не на споделен хостинг.“

Винс каза, че се гордее, че Скала е начело на тази морска промяна.

„Сигурен съм, че много други доставчици на хостинг услуги ще търсят решения, които им позволяват да предоставят напълно управлявани сървъри на хората на достъпни цени“, каза той. „Но ние започнахме да се подготвяме за това преди години. Знаехме, че светът върви по този начин. Сега сме в състояние да предоставим това на клиентите, като същевременно продължаваме да разработваме решения, за да помогнем на потребителите да управляват перфектно сървърите си. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me