Главният изпълнителен директор Микита Микадо в PandaDoc: Как софтуерът за управление на документи помага на бизнеса да оптимизира продажбите и да повиши цените на конверсиите

TL; DR: Стартиран през 2011 г. от съоснователите Микита Микадо и Сергей Барисюк, PandaDoc се удари на бизнес сцената с мисия да подобри начините, по които организациите подхождат към управление на документи. Облачната платформа на компанията е създадена, за да оптимизира създаването, точността и цялостното управление на жизнения цикъл на договори, котировки, предложения за продажби и друга документация, която е от съществено значение за приключване на сделки. Наскоро седнахме с Микита, който ни разказа как PandaDoc се ангажира да помага на малки и средни предприятия и предприятия на ниво бизнес да автоматизират работните процеси и да конвертират повече клиенти с лесни за използване решения на SaaS за управление на документи.


OpMentors е консултантска фирма за мисия да помогне на бизнеса да подобри цялостната си оперативна ефективност. Компанията е специализирана в обучението, интеграцията и развитието на процесите и дава възможност на клиентите да оценяват и подобряват работната си среда. С по-голямата част от своите клиенти, използващи FinancialForce и Salesforce, процесът на консултиране включва интензивно използване на документи, които изискват подпис.

Първоначално OpMentors разчитаха на комбинация от Google Docs и DocuSign, което все още изискваше консултантските му екипи и клиенти да се справят по-голямата част от процеса ръчно. Тогава OpMentors откриха PandaDoc.

Основана през 2011 г. от Микита Микадо и Сергей Барисюк, PandaDoc има за цел да предложи по-рационализиран подход за управление на документи. Използвайки шаблони на PandaDoc, вградени електронни подписи и други облачни базирани функции, OpMentors успя да намали значително работното си натоварване. И голяма част от този успех се дължи на способността на решенията на PandaDoc лесно да се интегрират в съществуващите приложения на Salesforce на компанията и да предоставят усъвършенствана анализация – всичко това по бърз, рентабилен начин.

Логото на PandaDoc и главата на Микита Микадо

Изпълнителният директор Mikita Mikado стартира PandaDoc, за да помогне на бизнеса да оптимизира управлението на документи и да затвори продажбите.

Общо OpMentors успя да намали продължителността на цикъла си на продажби с 27% и да се радва на увеличение на приходите с 24%. Тези впечатляващи резултати дори подтикнаха OpMentors да препоръчат PandaDoc на своите клиенти. Кайл Енке, директор на OpMentors за практика и развитие на бизнеса, определи PandaDoc като “гладка, безпроблемна и въздействаща.”

От създаването си PandaDoc помага на компании като OpMentors да затворят повече от 16 милиарда долара продажби. От малки операции и стартирания до организации на корпоративно ниво, лесната за използване платформа за управление на документи PandaDoc може да помогне за оптимизиране на създаването и управлението на жизнения цикъл на предложенията, договорите и цитатите, сред другите видове документация.

Роден за решаване на общи проблеми с документа за продажба

В началото на 2010 г. Микита Микадо и Сергей Барисюк създадоха Quote Roller, платформа SaaS, за да улеснят създаването и управлението на предложенията за продажби. Като предвестник на PandaDoc, Quote Roller бързо спечели популярност сред бизнеса, използвайки преди това ръчни или по друг начин досадни методи. Приблизително година по-късно PandaDoc стартира като по-цялостно решение за управление на документи. Подобно на много технологични иновации, PandaDoc беше отговорът на дългогодишните фрустрации в документацията на продажбите.

„Основна вътрешна болка, която имахме по това време, беше да се справим с документите за продажба и предложенията за продажби“, каза Микита. „Ще ни отнеме завинаги да съберем тези документи. Процесът беше дезинтегриран от нашия CRM и нямахме представа, ако нашите клиенти бяха отворили тези документи. “

Преди да създаде PandaDoc, екипът ще трябва непрекъснато да обменя имейли с клиенти, само за да затвори договор. Скоро стана ясно, че бизнесът има нужда от по-добър начин за обработка на документите за продажба. PandaDoc ще трябва да позволи по-лесно редактиране и споделяне, както и да може безпроблемно да се интегрира в съществуващите бизнес системи.

„Смятахме, че този процес на отправяне на оферта, договаряне на сделката и затварянето й е просто твърде сложен“, каза Микита. “Не е нужно да е толкова трудно.”

След издаването на софтуера, Mikita и компания основават PandaDoc като пълноправен бизнес.

Обогатяване на сътрудничеството чрез базирани на SaaS решения

В сравнително краткото си съществуване PandaDoc вече промени начина, по който много фирми обработват работните процеси. И едно от най-големите предизвикателства беше премахването на фактори, водещи до забавяне на комуникационните практики, които възпрепятстваха усилията за сътрудничество.

„Виждаме все повече и повече екипи, които искат да потвърдят онлайн, вместо да го правят на силози“, каза Микита. „Свикваме да общуваме в облака, тъй като това не е просто желание, а очакване на съвременната работна сила.“

В отговор на нарастващата популярност на облачните приложения, PandaDoc се издигна като удобна за облак и автоматизирана алтернатива на традиционните мениджъри на документи, с вградени коментари и други функции за обратна връзка, които правят проекта за сътрудничество лесно.

Клиентите на PandaDoc до голяма степен се състоят от SMB екипи за продажби и маркетинг. Поради по-малкия бюджет на SMBs, PandaDoc е жизнеспособна опция между своите възможности и ценова точка. Управлението на документи се опростява чрез по-лесно редактиране през облака, автоматизиран софтуер за електронно подписване и голяма библиотека от шаблони.

„Нашите клиенти са предимно търговски екипи, но ние също така помагаме на маркетинговите екипи да активират продажбите с шаблони за конференции“, каза Микита. „Имаме шаблони за предложения, договори, презентации и други.“

Всеки шаблон е създаден за бързо създаване на документи и е в съответствие с разпоредбите, като намалява драстично времето, необходимо за създаване и преглед на дълги документи от нулата..

Холистичен подход за оптимизиране на работните процеси в продажбите

Широка гама от функции и възможности за интеграция допълват общата лекота на използване на PandaDoc. Платформата се предлага със стабилна CPQ функционалност и изчисляване на маржа на печалбата, както и лесно управление на потребителите.

PandaDoc също така позволява множество работни пространства, незабавни плащания през Блок за плащане, заключване на съдържание и брандиране чрез лога и персонални колонтитули. Допълнителните функции включват анализ на документи, одитни пътеки и други инструменти за проследяване на производителността. С PandaDoc предприятията процесът на продажбите обхваща всяка стъпка от пътя – от създаването на документи до споделянето и затварянето.

Потребителите на PandaDoc не само разполагат с огромна библиотека от шаблони за работа, но и тези шаблони са много адаптивни – позволяват създаването на маркови документи за няколко минути. Шаблоните също премахват необходимостта от коригиране на грешки или притеснение за спазване. Могат да се добавят и интерактивни елементи, като например вградени медии и таблици с динамични цени. След като документ е пуснат, екипите по продажбите могат да проследяват статистически данни, включително броя на изгледите и времето, прекарано от потребителите в четене на страница. Документите, които изискват множество подписи, могат да бъдат автоматично изпращани с едно щракване и няма такси или ограничения за броя на подписите, които бизнесът може да обработи.

Тъй като клиентската му база до голяма степен се състои от малки и средни предприятия на различни пазари, PandaDoc е изграден с гъвкавост в предвид. PandaDoc е идеален за голямо разнообразие от видове документи, като предложения и договори. Допълнителна гъвкавост са впечатляващите му възможности за интеграция, съвместими с най-широко използваните CRM, включително Salesforce, HubSpot и Zendesk.

За повечето фирми PandaDoc работи направо извън кутията, с едно приложение за целия процес на документация за продажби.

„Ние сме решение„ всичко в едно “- каза Микита. „Не е нужно да разполагате с 10 различни продукта, за да предавате и да правите оферти, да потвърждавате тези оферти, да ги подписвате и след това да извършвате сделки с парите чрез документите си.“

Подобряване на управлението на документи за 8K + бизнеса & преброяване

Създаден да се справи с личните болки на своите основатели, PandaDoc се роди от необходимост. Като се има предвид произходът на PandaDoc, не трябва да е изненада, че обратната връзка с клиентите е основното вдъхновение за създаването и непрекъснатото подобрение.

„Нашите клиенти са това, което движи много от нашата продуктова стратегия и нови допълнения към PandaDoc“, каза Микита. „Голяма част от основната ни стратегия включва посещения на клиенти и обаждания на клиенти; опитваме се да направим колкото можем. “

И ако нещата се объркат, PandaDoc е там, за да осигури персонализирана поддръжка.

PandaDoc не само оценява значително приноса от собствените си клиенти, но и от клиентите на своите клиенти. Чрез рационализиране на работния процес целият процес на продажби отнема много по-малко време, оставяйки на клиентите благоприятно впечатление.

„Опитът на купувача е това, което ни интересува най-много“, каза Микита. „Ако искате да представите компанията си по начин, ориентиран към клиента, тогава PandaDoc е чудесно решение.“

Като се интересува от успеха на своите клиенти, PandaDoc е призната като компания за първи път с продуктите си, предназначени да улеснят живота на всеки. PandaDoc, предпочитаният избор на много SMBs, получи светещи отзиви от рецензенти, включително G2 Crowd и Capterra. Крайният резултат е повече продажби и по-щастливи клиенти.

„Това, което очакваме с нетърпение тази година, е да вземем всички изследвания, които направихме, и да ги приложим във всеки аспект на бизнеса“, каза Микита.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me