GetResponse предлага решения за електронна поща и маркетинг за автоматизация на пазара за фирми от всички размери

TL; DR: GetResponse улеснява компаниите ефективно да обслужват своите клиенти и да увеличават процента на конверсия с цялостен набор от маркетингови решения, включващ отзивчив дизайн на електронна поща, електронни адреси за електронна поща, изграждане и хостинг на уеб семинари и създаване на целеви страници. Екипът на GetResponse работи денонощно, за да усъвършенства новата си платформа за автоматизация на маркетинга, която е създадена с цел оптимизиране на работните процеси, ангажиране на повтарящи се клиенти и конвертиране на случайни посетители в техните сайтове. Функции като проследяване на уеб трафик, оценяване и маркиране на клиенти и изоставено решение за колички правят GetResponse нововъзникващ лидер в областта на маркетинговата автоматизация. А ниската цена за достъп до платформата GetResponse го прави достъпни за компании от всякакъв размер.


Повечето хора на 16 не се опитват да революционизират онлайн маркетинга, поне знам, че не бях. Въпреки това, през 1996 г., 16-годишният Саймън Грабовски се включваше на тавана на родителите си, обучавайки се да програмира да автоматизира маркетингова кампания по имейл за уебсайта си Travel Poland.

„Моят уебсайт по онова време действаше като база данни за различни хотели в Полша“, каза Саймън. „Едно от предизвикателствата, които имах, беше да достигна до клиентите си по имейл. Изпращах толкова много и просто не беше интуитивно. Просто не беше достатъчно бързо. “

Саймън се нуждаеше от някакъв вид софтуер, за да може той бързо да достигне до далеч по-голям брой перспективи. И така, той започна да работи върху скрипт, прост код, за да преодолее проблема.

Снимка на Симон Грабовски

Саймън Грабовски, главен изпълнителен директор на GetResponse, превърна шоуто на един човек на компанията си в електроцентрала за онлайн маркетинг.

„В никакъв случай не бях екстраординарен разработчик“, каза Саймън. „По същество учех чрез опити и грешки, консултирайки тези две библии на езика за програмиране на Perl. Едно от нещата, които наистина ме тласнаха, беше устойчивостта. Просто знаех, че трябва да свърша това, защото ми беше лошо и ми писна да изпращам толкова много имейли ръчно. Знаех, че трябва да има по-добър начин. “

След като има работещ прототип, Саймън скоро разбра, че инструментът, който е построил, е много по-голям от уебсайта му. Той знаеше, че други компании могат да се възползват от автоматизираната платформа за електронна поща. И с инвестиция от 200 долара за създаване на среда в базата данни, GetResponse се роди със Саймън начело като изпълнителен директор.

„В началото бях почти една армия. Аз отговарях за дизайна, кода и обслужването на клиентите “, каза Саймън. „Един от най-големите събития за мен беше наемането на първия ми служител. Подписвахме 20 до 30 нови акаунта на ден и аз просто не успях да се справя сам. “

Оттам GetResponse наистина вдигна пара и се превърна в мощност на имейл маркетинга, която е известна като днес. GetResponse вече регистрира над 2000 нови клиенти на своите решения всеки ден, а възможностите изглеждат безкрайни.

Simon и екипът на GetResponse се вълнуват от бъдещето, особено с пускането на новата си платформа за автоматизация на маркетинга. Най-новото решение на GetResponse позволява на предприятията да създават сложни маркетингови кампании с прости, но мощни работни процеси и да създават сценарии, за да получат в реално време преглед на пътуването, което клиентите правят около уебсайта на бизнеса..

„Нашите клиенти питаха дали автоматизацията е възможна или дали можем да изградим функция, която може да направи нещо повече от маркетинг по имейл или да проследява автоматични отговори“, каза Саймън. „Те се нуждаеха от допълнителни функции за автоматизация на маркетинга и решения за неща като изоставяне на колички, затова решихме да изпълним тази нужда.“

Мащабируема, автоматизирана маркетингова платформа конвертира случайни посетители & Ангажира многократни клиенти

Платформата за автоматизация на маркетинга на GetResponse започва със своя интуитивен интерфейс, който прави някога плашещата задача за създаване на работни процеси и сложни кампании лесно за маркетолозите.

„Интерфейсът на платформата е вълшебен“, каза Саймън. „Позволява на потребителите да проектират блок-схеми, сякаш изграждат блокове.“

Всъщност Саймън отбеляза, че интерфейсът е вдъхновен от Scratch, онлайн платформа, където децата могат да се научат да програмират истории, анимации и игри.

„Видях моите 10-годишни строителни прости игри с Scratch и реших, че би било чудесно да се създаде платформа за автоматизация на маркетинга, която да има подобен вид и усещане“, каза той. „Интерфейсът улеснява маркетолозите да настройват своята информация и диаграми, както желаят, и да я променят, както сметнат за добре. Много е достъпен. “

Предимствата на платформата за автоматизация на маркетинга на GetResponse наистина могат да се обобщят от различните функционалности, които позволяват на маркетолозите да оценяват и маркират клиенти, да проследяват движенията през техните онлайн пространства и да достигат и конвертират клиенти, които изоставят количките за пазаруване.

Преместете перспективи чрез закупуване на цикъл с проследяване на уеб трафик

Платформата за автоматизация на маркетинга позволява на маркетолозите да настроят цикъл, който започва с въвеждане на клиенти в определена уеб страница. Докато клиентите напредват през различни страници, техните стъпки могат да бъдат проследени. Например, първа стъпка може да бъде клиентът да попълни формуляр, а втората стъпка може да бъде кликването на клиент върху връзка. Уеб проследяването позволява на маркетолозите да видят кои страници получават най-много трафик, за да могат да насочат този трафик към желаните от тях страници. Платформата ви позволява да персонализирате пътуването на клиента и да създадете страхотно изживяване, а информацията, която получавате от такъв цикъл, е безценна.

Като добавят JavaScript на GetResponse към своите сайтове, фирмите могат да започнат да следят кой посещава, колко често и защо. Той се основава на логиката if / then, един от настроенията, на който GetResponse е базирала своята платформа за автоматизация на маркетинга. Ако на уебсайта на бизнеса съществуват определени условия, маркетингът може да филтрира данните, за да определи как взаимодействат клиентите със сайта и да разкрие какво правят и защо са там; След това маркетолозите могат да предприемат конкретни действия, за да насочат клиентите там, където искат да отидат.

Запознайте се с клиентите си с точки & маркирането

След проследяването на трафика маркетолозите могат да използват функциите за маркиране и оценяване. Те позволяват на бизнеса да опознае своите клиенти и да анализира техните процедури.

„Можете да оценявате клиентите въз основа на действията, които извършват на вашия сайт“, каза Саймън. „Ако те посетиха уебсайта, можете да зададете оценка от 1 точка. Ако се регистрират за вашия бюлетин, това може да набере 5. Ако попълнят по-голямо искане за оферта, това може да спечели 10 точки. И когато съберете всички резултати, имате клиент, който има, да речем, 60 точки, и знаете, че това е добър клиент, който ще искате да проследите. “

Маркираните клиенти могат да бъдат проследявани, а маркетолозите могат да проектират автоматизирани работни процеси, за да предизвикат конкретни последващи действия.

Конвертиране на абонатите на количката & Възстановете загубените приходи

Статистическите данни на GetResponse ни казват, че две трети от онлайн купувачите не успяват да завършат онлайн покупките си. Това са много потенциални приходи, които могат да бъдат загубени завинаги. С платформата за автоматизация на маркетинга на GetResponse предприятията могат да предприемат действия за възстановяване на тези приходи.

Снимки на колички за пазаруване и онлайн магазин

Бизнесът може да използва платформата за автоматизация на маркетинга на GetResponse, за да прибере приходите от изоставени колички.

„Клиентите се отказват от процеса на поръчка по много причини“, каза Саймън. „Те биха могли да бъдат заети с нещо друго; те биха могли да бъдат разочаровани и да не завършат. С автоматизацията на изоставените колички всъщност можете да заснемете тези клиенти и да продължите да продавате на този клиент. “

Функцията работи, като отчита времето на количката на клиента, започвайки с първия артикул, поставен там. Ако след известно време не се предприемат действия, платформата за автоматизация регистрира количката като изоставена. Автоматизираният работен процес незабавно изпраща последващи действия към този клиент, за да се опита да възвърне бизнеса си.

„Смятаме, че това е великолепна особеност, особено в търговските помещения“, каза Саймън. „Търговците на дребно искат клиентите да завършат поръчките си.“

Мултикултурна компания Облигации над страстта за обслужване на клиенти & Иновативни продукти

Както и при продуктите си, GetResponse приема своята култура на компанията много сериозно. Целта на Саймън е да създаде работно пространство, изградено на базата на приноса на целия екип.

„Знам, че е клише да кажеш, че искаш да се обградиш с хора, които са по-умни от теб, но е истина“, каза Саймън. „Културата на компанията е нещо, върху което сме много фокусирани. Когато решим дали човек е добър кандидат за нашия екип, 50% от това решение се основава на това колко способен е този човек да върши работата. Останалите 50% са базирани на това дали те могат да отговарят на нашата култура и ако смятаме, че ще бъдат добър член на екипа. “

Разработката на продукти е толкова важна в GetResponse и културата на компанията отразява това. Всеки член на екипа на GetResponse олицетворява фирменото мото на CANI: Постоянно и непрекъснато усъвършенстване.

„Ако трябваше да кажа само едно нещо за GetResponse, щеше да бъде, че ние сме задвижвани от продукти“, каза Саймън. „Никога не става въпрос за финансиране, за рисков капитал. Ние просто се фокусираме върху продукта. Това е нашата страст и това, което ни движи напред. “

Снимки на екипа на GetResponse

Екипът на GetResponse е ориентиран към продукти и фокусиран, но те също знаят как да се забавляват добре.

Тъй като GetResponse е широко международен по своя обхват, служителите му трябва да работят в мултикултурна среда. Взаимодействието с международни клиенти понякога налага мислене извън кутията, за да се свържете между културите. GetResponse има за цел да осигури петзвездно обслужване на клиентите и е много успешен в намирането на подходящи хора, които да изпълнят тези роли.

Въпреки че фокусът му е върху развитието на продуктите и грижата за клиентите, това не е всичко в GetResponse. Саймън се уверява, че има място за забавление. Той иска екипът му да се наслаждава всеки ден да ходи през вратата.

„Ние организираме годишна гала вечеря, за да покажем признателността на нашите служители“, каза той. „Последната ни гала беше тема на Дивия Запад и имахме много каубои, които пееха караоке. Също така се опитваме да развалим служителите си с безплатна закуска и закуски. Това е чудесно място за работа. “

Благодарение на растежа GetResponse разширява достъпа до маркетингови инструменти

GetResponse се разраства експоненциално от първите дни, когато Саймън е кодирал на тавана на родителите си. Сега компанията регистрира над 2000 нови клиенти на своите решения всеки ден, като хубав процент от тези са платени сметки.

Ценовите планове остават привлекателни за търговците и това отваря вратата за по-малки предприятия, които иначе биха се продали извън пазара.

„В момента ценообразуването на маркетинговата автоматизация е доста скъпо, което го прави повече платформа за по-големи компании“, каза Саймън. „Имаме всичко необходимо, за да се превърнем в платформа за автоматизация на маркетинга за малки и средни предприятия, и става въпрос за ценообразуване, интуитивен интерфейс и лекота на използване. Това е основният ни фокус. “

Голям принос за успеха на GetResponse е начинът, по който той подходи към автоматизацията на маркетинга. Намирайки нужда и предлагайки решение за нишата на SMB, GetResponse успя да предложи на своите клиенти инструменти отвъд имейл маркетинга, включително новата платформа за автоматизация.

„Има доста играчи в индустрията, които са проучили автоматизацията на маркетинга“, каза Саймън. „Но видяхме много неща, които могат да се направят по различен начин. Не харесвахме няколко аспекта на автоматизация, които присъстваха в индустрията и смятахме, че можем да предложим повече за по-малко. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me