Generalni direktor Sid Sijbrandij razgovara s GitLabom – kako novi fokus na automatskom razvoju i potpuno ujedinjenom korisničkom sučelju pomaže programerima da brže isporuče aplikacije na tržište

TL; DR: Osnovan 2011. godine radi popunjavanja praznina u učinkovitim opcijama upravljanja git spremištima na tržištu, GitLab se brzo razvio u jedno od najčešće korištenih rješenja za optimizaciju životnih ciklusa razvoja softvera. Koristi ga više od 100.000 organizacija širom svijeta i dvije trećine poduzeća na razini poduzeća, integrirana platforma GitLab-a bračno pregledava, kontinuirano integrira i implementira (CI / CD), praćenje grešaka i alate za suradnju pod jednim krovom. S više od 1.800 suradnika u svojoj otvorenoj jezgri, GitLab je rješenje za upravljanje projektima koje je odabrao moderni programer – olakšavajući DevOps procese i omogućavajući tvrtkama brzu isporuku aplikacija na tržište.


CERN sa sjedištem u Ženevi, Švicarska, vodeća je europska organizacija za nuklearna istraživanja koja je poznata po svojim revolucionarnim eksperimentima, uključujući one koji uključuju upotrebu istaknutog hadronskog sudarača, koji unapređuju čovjekovo razumijevanje subatomskih čestica. U svom najvećem svjetskom laboratoriju za fiziku čestica, CERN se oslanja na više od 2500 programera za konfiguriranje njegovih softverskih projekata. S tako velikim brojem znanstveno značajnih projekata koji se pokreću u bilo kojem trenutku, CERN-u je potrebno sigurno i pouzdano skladište za upravljanje projektima i vođenje evidencije – a organizacija je to otkrila upravo s GitLabom.

CERN koristi GitLabove kontinuirane integracijske mogućnosti za projekte poput Gaudija – alata za izgradnju eksperimentalnih okvira fizike visokih energija. CERN je odlučio sarađivati ​​s GitLabom zbog njegove niske cijene, jednostavnosti uporabe i korijena otvorenog koda.

Alexandre Lossent, upravitelj usluge za sustave kontrole verzija u CERN-u, opisao je usvajanje GitLaba kao brzo i pravovremeno.

“Imali smo više od 2.000 projekata koji su se pokrenuli i pokrenuli u samo nekoliko mjeseci, što je vrlo brza stopa usvajanja u usporedbi s ostalim našim platformama za hosting kodova”, rekao je.

Zahvaljujući svojoj open-source prirodi, doprinosi GitLaba uzvratili su razvojnim timom CERN-a koji je konfigurirao sučelje tako da djeluje kao davalac SAML 2.0 usluge (zaradivši timsko prepoznavanje MVP-a u tom procesu).

Sid Sijbrandij je pucao iz glave i GitLab logo

Izvršni direktor GitLaba Sid Sijbrandij rekao nam je kako ta tvrtka pomaže tisućama tvrtki širom svijeta u pojednostavljivanju DevOps-a.

Više od 100.000 organizacija širom svijeta i većina velikih institucija, poput CERN-a, koristi GitLab za pokretanje svojih projekata tijekom razvojnog procesa. Budući da se softver mora razvijati kako bi ostao koristan i učinkovit, programerima treba način za praćenje i upravljanje promjenama datoteka tijekom vremena.

Kao tvrtka, GitLab se zalaže za kontinuirani razvoj, prilagođavajući se trendovima tehnologije kako bi programerima pomogli da njihovi projekti budu relevantni.

“Prelazimo iz ere virtualnog stroja u doba kontejnera / Dockera”, rekao je Sid Sijbrandij, izvršni direktor GitLaba. “Još je uvijek velik trend mikroservisa, što znači da će se više projekata integrirati zajedno u aplikaciju.”

Rješavanje potreba za automatizacijom unutar DevOps-a

Automatske značajke GitLaba čine ga popularnim izborom za organizacije poput NASA-e i CERN-a. Git skladišta pružaju sredstva za pohranu softvera tijekom procesa razvoja i nadogradnje, a automatizacija je idealan način za pojednostavljivanje kreativnog radnog procesa DevOps..

“Osim mikroservisa, primjećujemo potrebu automatizacije čitavog životnog ciklusa razvoja softvera”, rekao je Sid. “Tvrtkama je dosadilo da troše puno vremena na integraciju i dobivaju nedosljednost – to je ono na što ćemo se pozabaviti Auto DevOps-om.”

Kako DevOps nastoji objediniti razvoj i rad softvera, Auto DevOps nastoji ovaj zadatak učiniti lakšim nego ikad prije. GitLabovo izdanje za rujan 2017. integrira Auto DevOps u obliku pet komponenti koje automatiziraju različite korake u DevOps procesu. Ovi alati stvaraju i sugeriraju kôd, kao i nude povratne informacije o prethodno napisanom kodu. Svaka komponenta je prikazana u nastavku:

 • Automatska gradnja: Stvara Docker slike iz uzoraka koda
 • Auto test: Analizira projekt, otkriva jezik, okvir i druge osnovne atribute
 • Kvaliteta automatskog koda: Izvješća o kvaliteti koda i promjenama učinkovitosti između verzija
 • Aplikacije za automatski pregled: Omogućuje programerima da vide kako se aplikacije ponašaju u stvarnom vremenu
 • Automatsko postavljanje: Premješta aplikacije u proizvodno okruženje radi pojednostavljenja skaliranja i replikacije

Auto DevOps omogućuje programerima da brže uoče pogreške i skrate ciklus povratnih informacija. Automatizacija se provodi u svim fazama DevOps ciklusa – od definiranja ideje, pa sve do mjerenja performansi prethodno raspoređenih aplikacija. Novi GitLabov novi pristup automatizaciji pruža savršen dodatak integriranom korisničkom sučelju.

Integrirajući praćenje izdanja, pregled koda, CI i CD-a u jedinstveno korisničko sučelje

GitLab se ponosi kao jedini potpuno integrirani proizvod u čitavom ciklusu softverskog razvoja. GitLab definira sedam faza razvoja kao ideju, definiranje, planiranje, stvaranje, pregled, puštanje i mjerenje. Integrirajući CI / CD, praćenje izdanja i pregled koda u svoj proizvod, GitLab pruža centralizirano rješenje “za ključ u ruke” za jednostavno stvaranje, testiranje i upotrebu softvera.

“Radi se o tome da mnogo stvari koje su morale biti ručno napravljene iz ruku programera i umjesto toga ubacivanje te logike u sam softver”, rekao je Sid.

Za svaku fazu razvojnog ciklusa, GitLab se može pohvaliti impresivnom raznolikošću značajki, uključujući vremenske tražilice, alate za grananje, predloške, automatske ljestvice i pravila potiskivanja poštivanja.

“GitLab je narasla od jednostavne kontrole verzija do obavljanja CI / CD-a i nadzora”, rekao je Sid. “Željeli smo ih olakšati na sveobuhvatan način.”

U fazama planiranja razvoja timovi mogu prijavljivati ​​greške u izdavanju ploča i postavljanju glavnih koraka projekta. Predlošci projekata i značajke zahtjeva za spajanje dostupne su u ranim fazama stvarnog kodiranja, kao i testiranje kvalitete koda i neuspjelih pokušaja posla putem automatskog razvijanja i CI / CD-a. GitLab također nudi statičko otvaranje stranica i wiki značajke za dokumentiranje i pohranu gotovih proizvoda.

Među najpopularnijim značajkama tvrtke su kontinuirana integracija i implementacija koji su sada uključeni u izdanja Zajednice i poduzeća. CI / CD je višeplatni alat za više jezika koji koristi zapis u stvarnom vremenu i paralelne izrade za testiranje i izvršavanje. Ugrađeni CI / CD koristi se tijekom faze izdanja projekta, omogućavajući programerima brzo testiranje i implementaciju aplikacija. Nudeći jedno korisničko sučelje koje čini većinu upornog rada, programeri se mogu usredotočiti na kreativne aspekte rješavanja problema svojih projekata, omogućujući im isporuku učinkovitijih proizvoda s vremenom munjevitih preokreta..

Povećavaju produktivnost, preciznost i profitabilnost u svakom aspektu Dev-a

Uz sedam faza životnog ciklusa razvoja softvera, GitLab definira nekoliko atributa kvalitete projekta, uključujući skalabilnost, dostupnost, sigurnost, usklađenost i učinkovitost. Rješenja tvrtke omogućavaju globalno distribuirano kloniranje, balansiranje opterećenja baze podataka, provođenje usklađenosti, korisnička dozvola i oporavak od katastrofe..

Između značajki GitLaba za planiranje, automatsko skaliranje, testiranje i analitičke funkcije posao programera nikada nije bio lakši. GitLab nagađa iz suradnje i inovacija.

“Nažalost, organizacije troše puno vremena integrirajući alate umjesto da poboljšavaju svoje aplikacije”, rekao je Sid. “Također se može pojaviti nedostatak dosljednosti između timova bez angažiranja.”

Predviđajući sve faze i aspekte razvoja, GitLab pruža temeljna sredstva za povećanje produktivnosti, točnosti i profitabilnosti. U početnim fazama projekta, tvrtka nudi značajke za chat i pojednostavljene tijekove rada kako bi programeri mogli dokumentirati ideje, pratiti bugove, definirati zahtjeve i sinkronizirati suradnju između timova.

Tijekom faza kreacije, izvorni se kôd može konsolidirati upotrebom značajki automatskog razvijanja, kao i zadanih alata za grananje i kontrola pristupa GitLaba. Nakon što se kôd projekta pregleda s alatima, poput kontinuirane integracije GitLaba, projekt se pušta s jamstvom kontinuirane isporuke i implementacije..

Već nakon početnog objavljivanja Prometheus projekte nadgleda projekte kako bi osigurali mjerne podatke o učinku. Uz sveobuhvatnu reviziju softverskog softvera i analizu podataka, projekti se mogu nastaviti razvijati u učinkovitosti i opsegu.

“Pomoću GitLaba programeri mogu povući čitav niz drugih proizvoda, štedeći novac i vrijeme integracije”, rekao je Sid. „Programeri jednostavno mogu učiniti više jer postoji samo jedno korisničko sučelje i jedna autorizacija. To je puno brži prijelaz od ideje do proizvodnje. “

Pomaganje tvrtkama da održavaju tempo s rastućim trendovima u IT-u

GitLab pomaže svojim klijentima da budu u toku s rastućim IT trendovima na više načina. Svrha git repozitorija je racionalizacija inovacija, a tvrtka je odličan primjer cjelovitog rješenja koje olakšava stvaranje novog softvera i poboljšanje starih aplikacija.

Osim svog već impresivnog portfelja, GitLab planira implementirati još više značajki u buduća izdanja, uključujući alate ovisnosti o mikroservisima i potpuno utemeljen IDE uređivač / kompajler kako bi olakšali pokretanje novih projekata.

“Postoji generacijski pomak u načinu na koji radimo infrastrukturu usvajanjem spremnika koji zamjenjuju virtualne strojeve”, rekao je Sid. “Uz to, porast mikro usluga i potreba za automatizacijom razvoja softvera ostali su trendovi u nastajanju.”

GitLab se aktivno počeo baviti ovim trendovima izdavanjem Auto DevOps-a za 2017. i integracijom CI / CD-a u svoj temeljni proizvod, te nastavlja objavljivati ​​mjesečne revizije u brzom IT okruženju..

CERN-ovi LHC eksperimenti doveli su do mnogih značajnih otkrića, poput otkrića subatomskih čestica poput tetraquaka, koji su osim elektrona najmanji poznati sastojci fizičke materije. Ovim i mnogim drugim otkrićima pomaže GitLab. Od svog osnutka, GitLab razvija svoje tehnologije temeljene na potrebama svojih korisnika – pomažući im da realiziraju svoje vizije i grade inovacije koje pokreću našu budućnost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map