GARMTECH nudi rješenja za hosting za latvijske klijente s jednim od najdužih podatakanih centara u regiji

TL; DR: GARMTECH bio je jedan od prvih domaćina internetskih stranica koji je ušao na tržište Latvije 2003. godine, a njegov stav prema napredu se isplatio. Tvrtka je razvila tako solidnu reputaciju u regiji jer svoju uglavnom latvijsku klijentelu razumije bolje od multinacionalnih pružatelja usluga hostinga. Raspon upravljanih rješenja tvrtke GARMTECH omogućuje malim tvrtkama bez internih IT timova da djeluju okretno na današnjem konkurentnom, tehnološki teškom tržištu. A kompanijska transparentna struktura cijena i praktični pristup podršci olakšavaju distribuciji svojih marki i povezivanju s mrežnom publikom no ikad latvijskim malim i srednjim poduzećima..


Letonija 2003. nije bila dom mnogih centara podataka.

No, osnivač GARMTECH-a smatrao je da Latvija, zemlja s 1,5 milijuna stanovnika, zaslužuje više.

„Naš osnivač došao je na ideju da je moguće izgraditi uspješan centar podataka u Latviji,“ rekao je Deniss Mazers, generalni partner i glavni direktor marketinga u GARMTECH-u.

Iako centri podataka nisu bili uobičajeni u Latviji, GARMTECH je počeo graditi jedan koristeći obnovljeni hardver drugih dobavljača. Domaćin se otvorio za poslovanje 2003. godine s tri poslužitelja i jednim aktivom.

“Ne mogu se niti sjetiti CMS-a koji smo koristili jer je to bio početak interneta u Latviji,” rekao je Deniss.

GARMTECH logotip

GARMTECH je započeo izgradnjom datacentra za pomoć latvijskim klijentima kroz usluge upravljanja hostingom.

Tvrtka je odmah odredila privlačnost lokalnih tvrtki. Ali prvi problem s kojim se susreo bio je da većina latvijskih poduzetnika, čak i oni s web lokacijama, nisu baš znali što je hosting – ili zašto im je potreban.

Dakle, GARMTECH je doslovno izveo svoju poruku na ulice. Kupio je panoe kako bi reklamirao svoje ime, funkciju i kako bi njegove usluge mogle pomoći latvijskim tvrtkama. S vremenom je tvrtka počela privlačiti klijente koji su shvatili vrijednost gostovanja u svojoj zemlji. I GARMTECH-ovo posvećeno poštovanje također uvažava jedinstveno razumijevanje poslovne poslovne kulture i prakse u zemlji..

Ta posvećenost i predanost pomogli su GARMTECH-u da postane jedna od najbolje upravljanih hosting tvrtki u Latviji – i širi se na pomoć tvrtkama širom svijeta..

“Sada smo najveća hosting tvrtka u Latviji i jedina koja nudi upravljani hosting”, rekao je Deniss.

Pristupačna cijena privlači klijente koji traže usluge upravljanja

GARMTECH je stvorio jednu od svojih ključnih osobina u svojim ranim godinama rada gotovo slučajno. Kad je tvrtka stekla svoje prve klijente, tim je odmah primijetio problem – nijedan od njih nije imao internog administratora sustava.

Od te spoznaje, GARMTECH je znao da klijentima koji ih nisu imali ponuditi kompletna IT okruženja. Tako je razvio fizičke servere s administracijom, virtualnim poslužiteljima i hostingom.

“Sada se zove vođeno vođenje i upravljanje VPS-om i to je sve što nudimo”, rekao je Deniss.

Danas GARMTECH nudi raznoliku paletu upravljane infrastrukture kao servisne (IaaS) opcije za klijente. Mogu odabrati Microsoftove ili Linuxove usluge po cjenovnim cijenama pogodnim za njihov rad i proračun. Klijenti također zadržavaju kontrolu i mogu konfigurirati vlastite sustave, dok GARMTECH obrađuje sigurnosne zahtjeve na svojim virtualnim poslužiteljima.

Snimak ekrana GARMTECH hosting banera

GARMTECH nudi brojne hosting planove koji se mogu prilagoditi potrebama tvrtke.

GARMTECH VPS nudi i znatne prednosti. Na primjer, poslužitelji tvrtke uključuju SSD pogone s plus-300% brzine poslužitelja, propusnost od 1 Gbps i neograničen promet. A poslužitelji imaju jednostavne portale koji klijentima pružaju mogućnost dodavanja raznih softverskih programa.

“Ne morate imati administratora ili IT stručnjake; učinit ćemo sve “, rekao je Deniss.

Kad tvrtka odabere GARMTECH za pružanje upravljanih usluga, ona također ima nekoliko VPS opcija paketa.

Paket V-FIRST uključuje jednu jezgru, 30 GB diskovnog prostora, procesor od 1000 MHz i 512 MB RAM-a. Deluxe paket tvrtke, V-RAPID, ima tri jezgre, 110 GB diskovnog prostora, procesor od 3000 MHz i 4096 MB RAM-a. GARMTECH nudi i dvije mogućnosti između toga, tako da tvrtke mogu pronaći odgovarajuću pogodnost.

Brza i pouzdana korisnička podrška održava rad web stranica

Neke se tvrtke okreću GARMTECH-u jer su našle ograničenu podršku s drugim opcijama hostinga. Deniss je rekao da bi to moglo biti zbog činjenice da mnogi korisnici ne znaju razliku između upravljanog hostinga i pravog prostora na poslužitelju. U Latviji su poduzetnici navikli primati mogućnosti pomoći i prilagodbe kod većine poslovnih kupovina. Ali to sigurno nije slučaj sa osnovnim hosting planovima.

“Ako samo kupite uslugu hostinga, ne kupujete nikakvu pomoć”, rekao je Deniss.

Zbog nerazumijevanja podrške koja dolazi s osnovnim hostingom, GARMTECH često vidi kako klijenti prelaze iz većih, multinacionalnih kompanija na upravljanu podršku. A GARMTECH svim svojim klijentima osigurava visoku razinu podrške, bilo da su kupili osnovni plan ili premium paket.

Snimka zaslona opcija GARMTECH

Mnogi GARMTECH klijenti nemaju posvećene IT odjele, pa nudi mogućnosti potpune usluge.

GARMTECH pruža i tehničku podršku koju mnogi njegovi klijenti traže. Konkretno, tvrtka obećava klijentima svih VPS razina 24/7/365 usluge podrške za korisnike i brzo rješava probleme.

“Kad primimo kartu, pokušavamo popraviti svaki problem tog dana, u roku od sat vremena,” rekao je Deniss.

Razlog zašto GARMTECH pruža ovako robusnu korisničku uslugu dijelom je i ono što su primijetili rano s klijentima: Nedostaje interni IT tim. To znači da ako GARMTECH ne riješi problem, nitko neće.

“Naši klijenti ne mogu priuštiti da čekaju jer im je potrebno popraviti svoje probleme i web-lokacije funkcionirati”, rekao je Deniss. “Imamo podršku u našoj zemlji zbog naše podrške.”

GARMTECH: Širenje izvan Latvije na posluživanje svijeta

GARMTECH je započeo 2003. pružati usluge latvijskim kompanijama koje su veći domaćini previdjeli. A sve ove godine kasnije, te male male i srednje tvrtke i dalje su GARMTECH u fokusu.

“SMB-ovi su nam glavni klijenti, iako imamo i tvrtke s milijunima i milijardama dolara koje s nama sklapaju ugovor, jer im je potrebna Latvija,” rekao je Deniss.

Zbog dubljeg znanja tvrtke o latvijskom tržištu, većina GARMTECH klijenata je iz zemlje, iako tvrtka neprestano raste u svijetu.

“Oko 70% naših kupaca nalazi se na lokalnom tržištu, a 30% je van zemlje”, rekao je Deniss.

Ti međunarodni klijenti dolaze iz zemalja uključujući Europu, Aziju, Australiju i Sjedinjene Države. GARMTECH je započeo proširiti svoj trag u 2018. godini, i dok je rastao, tvrtka nije promijenila svoj model, već se nastavila fokusirati na upravljane usluge.

A GARMTECH ima velike planove za 2019. Prvo će se usredotočiti na povećanje brzine pokretanjem drugog fuzijskog poslužitelja. Također će pokrenuti nove virtualne poslužitelje kako bi napravio više prostora za svoje korisnike. Planira i širenje na usluge drugim tržištima, prvi put u svojih 16 godina poslovanja.

“Naše nove proizvode predstavit ćemo u Švedskoj, Norveškoj i Australiji”, kaže Deniss. “U početku ćemo se fokusirati samo na upravljane usluge i savjetovanje.”

Iako ima dugu povijest kao jedna od najstarijih hosting kompanija u Latviji, GARMTECH i dalje nastoji prepoznati i udovoljiti potrebama svojih korisnika..

“Možemo doseći više korisnika i ostvariti iste ciljeve za tvrtke u drugim zemljama”, rekao je Deniss. „I širenje naših upravljanih planova i dalje ćemo ostati u fokusu ove godine.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me