FreeUp štedi tvrtkama vrijeme i povećava ROI od strane provjeravajućih kvalificiranih freelancera za brži zaokret projekta

TL; DR: Tvrtke s hitnim potrebama često se okreću slobodnjacima kako bi povećali proizvodnju. Međutim, osposobljavanje i privremeni radnici mogu privremeno potonuti ROI prije nego što projekt uopće započne. FreeUp je pokrenut kako bi pomogao kompanijama da pronađu iskusne freelancere da odmah istupe i dovrše IT projekte, poboljšaju korisničku uslugu ili čak dodaju stručnost putem savjetovanja. Platforma njeguje prvih 1% podnositelja zahtjeva i koristi slobodnjake održavanjem ekskluzivnog fonda talenta kako se ne bi izgubili u gomili nekvalificiranih tražitelja posla..


Kad računalu nedostaje resursa, korisnik može brzo završiti nepotrebni postupak ili izbrisati neiskorištene datoteke kako bi oslobodio prostor i pomogao mašini da radi u optimalnoj učinkovitosti.

No, kada tvrtke imaju manjak resursa, uključujući vrijeme i novac, rješenje nije tako jednostavno. Čak i kada su preopterećene tanke, male i srednje tvrtke često trebaju dovršiti kritični projekt, povećati IT odjel ili dodati iskusne predstavnike korisničkih službi za priliv sezonskih kupaca.

Slobodnjaci mogu olakšati te kratkoročne zadatke i pružiti fleksibilnost dodavanjem privremenih radnika i maksimiziranjem mogućnosti. Ali ti freelanceri nisu uvijek gotovi proizvodi i često je potrebno previše vremena i troškova da bi se kandidati za kvalitetu izvora – što brzo može izbrisati potencijalni ROI.

FreeUp logotip

FreeUp izvori prvih 1% prijavljenih kandidata za slobodu, tako da tvrtke s povjerenjem mogu krenuti naprijed prema projektima.

FreeUp pomaže tvrtkama u rješavanju tih problema s skaliranjem provjeravajući najbolje slobodnjake u različitim disciplinama, kako bi mogli brzo i učinkovito dovršiti projekte. Time se mogu osloboditi vitalni poslovni resursi u odjelima za ljudske resurse, IT, prodaju i usluge.

Platforma uvodi najbolje freelancere u svoje redove iz poželjnih područja, uključujući web razvoj, digitalni marketing i korisničku podršku. To tvrtkama može dati samopouzdanje da napreduju sa svime, od stvaranja aplikacija do širenja njihovih otisaka kako bi poslužili većem broju kupaca.

“Naši klijenti znaju da imaju najbolji mogući talent u svom timu i mogu zaposliti radnike što je brže moguće bez potrebe za provjerom od 20 do 50 različitih ljudi”, rekao je Matt Harrison, potpredsjednik strategije za FreeUp. “To vlasnicima tvrtki štedi puno vremena i novca, a također im pomaže i psihološki jer ne moraju stalno razmišljati o tim stvarima.”

Prednosti FreeUp-a proširuju se i na slobodnjake njegova poslovnog modela. Platforma pomno bira one koji se pojave u njezinoj bazi podataka, tako da se kandidati ne gube u moru nebitnih životopisa. Pruža slobodnjacima alate i resurse za daljnje usavršavanje svojih zanata.

Tvrtke mogu ubrzati rad s kvalificiranim radnicima na zahtjev

Uspjeh FreeUp-a vezan je izravno za to koliko vrijednosti može pružiti tvrtkama, zbog čega ulaže samo prvih 1% freelancera. Ta kvaliteta dovodi do boljih proizvoda, bržih obrata i zadovoljnijih kupaca za svoje klijente.

U početku se FreeUp fokusirao na pomaganje tvrtkama za e-trgovinu u pronalaženju freelancera koji bi mogli poboljšati njihovu prisutnost na Amazonu ili Shopifyju. Ali je uočio potrebe u drugim područjima, pa se počeo razgranati u druga područja rada prije otprilike dvije godine.

“Počeli smo dovoditi više IT stručnjaka, pisaca sadržaja i profesionalaca iz raznih drugih sredina kako bismo FreeUp razvili u holističku, sveobuhvatnu trgovinu za bilo koji mali i srednji posao”, rekao je Matt.

U 2019. platformu je kupio The HOTH, tvrtka koja tvrtkama pruža usluge SEO, PPC i usluge marketinga sadržaja. To omogućava FreeUp-u pružanje još više usluga svojim klijentima. Ovisno o njihovoj veličini, FreeUp ima sloj slobodnjaka koji može zadovoljiti njihove potrebe i ciljeve.

Snimak ekrana razina FreeUp

Tvrtke mogu birati između tri razine slobodnjaka koji odgovaraju njihovim projektima i potrebama proračuna.

Slobodni freelanceri mogu pomoći tvrtkama sa sustavima koji već postoje, dok freelanceri srednje razine mogu samostalno razvijati i izvršavati procese. FreeUp također surađuje sa freelancerima na stručnoj razini koji mogu djelovati kao stratezi i savjetnici kako bi pomogli tvrtkama da planiraju širenja.

„Ovisi o tome što naši klijenti trebaju učiniti. Oni mogu angažirati stručnjake programera ili pronaći nekoga tko će im pomoći u pisanju brzih odgovora klijentima ili pomoći u upravljanju njihovom prisutnošću na društvenim mrežama. Naše usluge vode gamu “, rekao je Matt.

I baš kao što tvrtke pronalaze produktivne radnike na FreeUpu, freelanceri otkrivaju da tržište pokazuje svoje vještine na način da više inkluzivne platforme ne mogu odgovarati.

Talentirani slobodnjaci imaju koristi od ekskluzivnijeg baze kandidata i obrazovnih resursa

FreeUp je također koristan onima sa slobodne strane, a oni koji se plasiraju na platformu često su u velikoj potražnji. To je zato što njegov strog postupak provjere sužava bazen na najviše kvalificiranih kandidata – koji se ističu samo pojavljivanjem na platformi.

Kada slobodnjaci predaju prijavu, početna faza je pregledni pregled. Ako postignu uspjeh nakon prve faze, FreeUp će uspostaviti Skype ili Zoom pozive s kandidatima kako bi ih bolje upoznao i naučio više o njihovim vjerodajnicama i prednostima. Tim također može analizirati svoj portfelj, povijest i postaviti više pitanja prije nego što se odluči prihvatiti ih.

Jednom kad se slobodnjaci prihvate, ali prije nego što uđu na tržište, FreeUp ih podučava o vlastitoj kulturi i očekivanjima tvrtke i započinje s pripremama za ulazak u njezin radni tijek.

“Mnogo ulažemo u pronalaženje najboljih freelancera za našu platformu i zato ulažemo u njih”, rekao je Matt. „Imamo puno alata i radimo na novoj platformi za učenje kako bismo naučili freelancere kako da se odrežu visine. Želimo pružiti alate koji će pomoći freelancerima da se nauče i razlikovati čak i na našem ekskluzivnom tržištu. “

FreeUp naglašava komunikaciju i transparentnost s klijentima, tako da tvrtka točno zna na čemu freelancer radi – i na čemu) u određenom razdoblju. Platforma također komunicira s tvrtkama o njihovim potrebama i često traži kvalificirane freelancere sa specifičnim vještinama.

„Ako vidimo kako značajan broj klijenata objavljuje zadatke koji trebaju slobodnjake da rade na određenim dijelovima softvera, pomaknut ćemo fokus i pronaći kandidate s drugih platformi koje imaju te skupove vještina. A oni će i dalje proći kroz naš proces “, rekao je Matt.

FreeUp također nastavlja raditi na korisničkom iskustvu na strani slobodnjaka koji integrira komunikacijske alate koji im olakšavaju da se uključe u proces. Te značajke također omogućuju korisnicima da stupe u kontakt s timom za inženjering FreeUp s pitanjima o procesu.

FreeUp: Dodavanje integracija i utvrđivanje trendova zapošljavanja

FreeUp pruža tvrtkama učinkovit način da angažiraju slobodnjake da dovrše potrebne projekte, a da pritom ne povećaju svoje vitalne resurse. A to postiže osiguravanjem vrhunskog talenta koji je dostupan za pružanje podrške i širenje IT odjela, tima za usluge kupcima ili dovršenje projekta usmjerenog na rast.

“Promatramo trendove i zatim osiguravamo da uključimo što više ljudi koji mogu udovoljiti tim potrebama”, rekao je Matt. “Ali još uvijek naglašavamo da klijentima pružamo prvih 1% freelancera.”

Tvrtka planira više integracija radi pojednostavljenja svojih procesa, uključujući alate koji freelancerima olakšavaju pronalaženje posla i komunikaciju s tvrtkama. A FreeUp se oslanja na povratne informacije od strane freelancera i kompanija kako bi usavršio svoje značajke.

“Važno nam je da obje strane pronađu sjajne načine za zajednički rad”, rekao je Matt. “Dakle, i dalje dobivamo mnogo sjajnih povratnih informacija od njih i krećemo se mnogo prije dana kada su kompanije morale pretraživati ​​2.200 različitih kandidata.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me