FORA.tv предлага смели, мултиплатформени видео маркетингови услуги за бизнеса, които искат да привлекат онлайн аудитории

TL; DR: Основан след закупуването на YouTube от YouTube, FORA.tv стартира по време, когато сайтовете за видео агрегиране бяха стотинки десетина. Но, създавайки ниша като технологично адаптивен доставчик на видео решения за пълно обслужване, компанията вече обслужва повече от 500 организации, включително Condé Nast, Oracle и Brightcove. FORA.tv предоставя основата за видеоцентричните цифрови маркетингови кампании, като предоставя услуги „до ключ“ за всички видео клиентски нужди на техните клиенти – вариращи от пълномащабни събития с много камери до функционалност на живо за частни корпоративни срещи.


Дори и с ярките светлини и бързо развиващите се иновации в света на поточно видео, производство, маркетинг и дистрибуция, президентът на FORA.tv Боб Апел предпочита да се погледне в огледалото на миналото, тъй като той планира бъдещето.

Когато обмисля кои нови технологии да изследва, той сравнява решението с тези, които се сблъскват през 40-те и 50-те години.

„Изпълнителният директор на вашия акаунт може да каже:„ Телевизията е ярка и блестяща, но чрез пазарни проучвания разбрахме, че получавате много повече взаимодействие и преобразуване по радиото. “Идеята е: нека се концентрираме върху радиото, вместо да прекаляваме с разходите за телевизия, където не получаваме никакви действия – каза Боб.

Вместо да преследва горещата нова технология прищявка, екипът на FORA.tv внимателно конструира персонализирани видео решения под ключ, които гарантират, че клиентите достигат до правилната аудитория с видеоклипове – независимо дали чрез кампании в социалните медии, на живо на събитие, интерактивни видеоклипове, онлайн галерия за гледане или брой други конфигурации Компанията поддържа мощно влияние в дигиталната сфера, като използва мултиплатформен подход към видео – и като държи пръст притиснат към пулса на съвременния непрекъснато развиващ се технологичен пейзаж.

„Това е същата концепция с новите технологии и мултиплатформеното разпространение на живо, както и разпространението при поискване“, каза той за прехода от радио към телевизия. „Нека оставим технологията настрана за секунда и да видим какво работи най-добре за всяка марка и събитие.“

Широкоъгълен изглед на развитието на многоплатформения видео маркетинг на FORA.tv

FORA.tv се появи от скромни начала през 2006 г. и от самото начало се стреми да наблюдава тенденциите в бързо променящата се сфера на видео продукцията и онлайн разпространението.

„Започнахме не в гараж, а в апартамент с две спални, само месеци след закупуването на Google от YouTube“, каза Боб. „По онова време имаше много сайтове за обобщаване, които се появиха с идеята, че ако имаш достатъчно зрители, можеш да бъдеш подкрепен само с реклама. Но дори YouTube никога не е бил успешен в това: имате нужда от други потоци от приходи. “

Основателите на FORA.tv осъзнаха през следващите години на компанията, че компанията ще трябва да разшири обхвата си, за да се конкурира с електростанцията Google-YouTube.

„Не е като един ден, когато включихме превключвателя“, каза Боб. „Начинът, по който обслужвахме нашите партньори в съдържанието, беше чрез развиване на нашия опит в живото предаване и видео продукцията. Започнахме хипер-фокусиране върху това да бъдем бизнес с дигитални медии – почти като видео агенция, където видеото е повече от стока. “

Клиентите се нуждаят от най-важните тенденции при шиването на видео услуги

В ранните си години Боб каза, че целта на FORA.tv е просто да събере възможно най-много съдържание, така че хвърли широка мрежа. Тъй като компанията пренасочи услугите си за включване на видео продукция на място, живо предаване и постпродукция, тя също така оптимизира усилията си да работи с големи корпорации и институции.

„Анализирахме какви са нуждите на пазара и не се интересувахме от това да бъде компания, базирана на стоки,“ каза той. „През тези години открихме, че е по-добре да имаме отговор на всеки въпрос. „Можете ли да направите това на арена на поточно предаване, заснемане на видео и продукция? По-добре е този отговор да бъде да.“

И до ден днешен FORA.tv отговаря в отговор на да, за своите клиенти, основата на мисията на компанията. Боб каза, че конкретните цели за видео и кампания варират в голяма степен от клиент до клиент – и от проект до проект.

„Искате ли вграден плейър на вашия дом с много звънци и свирки? Ние имаме тази технология “, каза той. „Но също така разбираме, че имате други последователи и абонати в други платформи. Какви са тези?”

Няма две концерти, които са еднакви: FORA.tv се адаптира да отговаря на уникални цели на проекта

Поставянето на основния си фокус върху публикации на високо ниво означава, че FORA.tv трябва да бъде толкова отзивчив и гъвкав, колкото целите на клиентите му да се променят с всеки проект.

„Различителят на FORA.tv е, че ние не сме стока A.V. продуцентска компания – каза Боб. „Случваме се да сме наистина страхотни в това, но също така знаем как да интегрираме всички елементи, които водят до успех на тези компании. Всяка концерт в тези компании има различна цел, така че по-добре да знаем какво е това. “

Изображение на Bob Appel и лого на FORA.tv

Президентът Боб Апел и екипът на FORA.tv предлагат видео решения с пълна услуга за разнообразни маркетингови нужди.

Боб посочва като пример работата на FORA.tv с Vanity Fair, отбелязвайки, че списанието е един пример за институция, която цари върхови предложения за печат, дори в дигиталната ера – но изданието все още изисква стабилно онлайн присъствие, за да достигне до своята аудитория и задоволява необходимостта да накарате читателите и зрителите да разгледат съдържанието на компанията.

„Целта на Vanity Fair на една концерт, която правим с тях, може да бъде да закараме хората до фуния на началната си страница, където правят подписка за печат“, каза Боб. „Въпреки това, ние не предполагаме, че следващата концерт е същата. Следващата концерт може да се състои само в получаването на онлайн очни ябълки, тъй като целта може да бъде приятен голям спонсор, който е подписал половината от цената на тяхното събитие. “

Поглед към бъдещето на видеото през дълъг обектив

Постоянният успех на FORA.tv се опира на способността на екипа да идентифицира тенденциите и времето в технологичната индустрия, които обхващат производството и разпространението на видео.

„Ние често тестваме нови технологии, развиваме вътрешния опит и се научаваме как той се интегрира в цялата екосистема на поточно предаване на живо, на цифрово медийно потребление и разпространение, преди официално да излезе на пазара“, каза Боб. „Забавно е да се занимавате с тези неща. В дълбочина, повечето от нас от FORA са някакви глупави по отношение на тази индустрия. Радваме се да научим всички тези нови неща. “

Например, в момента екипът вижда значителни шумове около появата на 360-градусово видео и виртуална реалност – но Боб и неговият екип се стремят да проверят дали реалността отговаря на свръх.

„Технолозите и компаниите в Силиконовата долина всъщност карат схващането, че това е следващото голямо нещо в основния поток, че всички ще го правят, но това не е задължително вярно“, каза Боб. Въпреки че FORA.tv предлага 360-градусови възможности на живо, през една година само един клиент е поискал услугата.

И така, какво прави гласът на изпълнителния директор на FORA.tv? За Боб всичко е свързано с качеството чрез трик – погледът му е настроен на висока разделителна способност.

„Може да звучи по-светски, но най-големият ми любимец е, че качеството на живото предаване не е това на истинското HD телевизионно излъчване“, каза той. „Те продължават да подобряват способността за поточно предаване с по-висока разделителна способност и по-високи битрейтове. Това, което най-много ме вълнува, е когато ще успеем да заснемем следващия си концерт и да го предложим в 4K live streaming. Аз съм в изкуството на всичко това; колкото по-добре изглежда и по-добре звучи, толкова по-добре мисля, че е. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me