Everleap podiže ASP.NET hosting s modernom oblačnom platformom koja programerima jednostavno omogućuje skaliranje, okretnost i jednostavnost.

TL; DR: Uravnotežujući poznavanje vrhunske tehnologije oblaka, Everleap premošćuje jaz između tradicionalnog zajedničkog hostinga i VPS ponude za programere ASP.NET. Čelnici tvrtki primijenili su 15 godina tradicionalnog ASP.NET iskustva s hostingom kako bi osmislili infrastrukturu koja stoji iza elastičnih Windows aplikacija i web stranica, proizvodeći brzi hosting usluge na potpuno upravljanim cloud poslužiteljima. Predsjednik i potpredsjednik marketinga Takeshi Eto podijelio je kako je Everleap postigao skladnu platformu koja uravnotežuje upotrebljivost i snagu sljedeće generacije.


Microsoftov .NET okvir koristan je za kreiranje svega, od web aplikacija do video igara, programerima omogućuje da koriste svoj željeni programski jezik bez straha ili problema s kompatibilnošću. Za one koji razvijaju dinamične web stranice i rade na ASP.NET-u, pronalaženje moćnih web hosting usluga može biti izazovno na tržištu s Linuxom koji dominira.

Zato Takeshi Eto i tim koji stoji iza Everleapa nastavljaju stvarati moderne platforme koje služe programerima ASP.NET-a. Počeli su s DiscountASP.NET, lansiranim otprilike godinu dana nakon izdavanja ASP.NET-a 2002. Kao jedna od najranijih tvrtki koja uključuje ASP.NET hosting, DiscountASP.NET je ponudio Microsoft-ove usluge poput upravljanja bazama MSSQL i IIS.

“Tada nije bilo komercijalnih sustava za automatizaciju hostinga koji su programirani u ASP.NET, pa smo izgradili svoje”, rekao je. “Osjećali smo da je izgradnja vlastitog sustava za hosting na ASP.NET-u sjajan način da pokažemo svoju stručnost u ASP.NET-u.”

Tim je nastavio s inovacijama s ASP.NET-om, na kraju lansirajući Everleap 2014. godine i ekskluzivno nudeći usluge cloud hostinga usmjerenih na pomoć kupcima u razmjeni njihovih mrežnih operacija. Balansiranje opterećenja web mjesta na više poslužitelja znači stalno visoke performanse bez dodatnog postavljanja ili potrebe za migracijom datoteka, navodi Takeshi.

“Everleap može razmjeravati na način na koji tradicionalni domaćini ne mogu”, rekao je. “Ako web mjesto možemo mlatiti na jednom poslužitelju, možemo ga staviti na dva, tri ili četiri poslužitelja istovremeno.”

Olakšavanje prijelaza na hosting u oblaku

S više od 15 godina iskustva u ASP.NET-u, tim Everleap uzima prednosti performansi i stabilnosti cloud tehnologije te ih kombinira s jednostavnošću i poznavanjem uobičajenijeg zajedničkog prostora za hosting.

“Nastojimo puno olakšati prijelaz na oblak”, rekao je Takeshi. “Za razliku od a la carte značajki javnih oblaka, nudimo paketne usluge s našim planovima hostinga.”

Slike logotipa Takeshi Eto i Everleap

Takeshi Eto obavlja funkciju predsjednika i potpredsjednika marketinga za Everleap sa sjedištem u Los Angelesu.

Dok se natjecateljski pružatelji oblaka često naplaćuju odvojene naknade za razne usluge, Everleap uključuje sva zvona i zviždaljke, od prostora na disku i propusnosti do izvještavanja o SQL-u i podrške DNS-a. To omogućuje sličnu postavku kao dijeljeni hosting paketi koji se često prodaju kao all-in-one paketi.

Ostale prednosti usluge Everleap u oblaku uključuju predvidljive cikluse naplate kao i veliku, personaliziranu tehničku podršku. Kupcima se naplaćuje paušalna mjesečna tarifa za usluge, a ne naplata po minuti ili potrošnja resursa. Everleap pokreće ista tehnologija kao i Microsoft Azure, ali djeluje kao jeftinija i korisnija opcija za one znatiželjne o oblaku.

“Naši kupci točno znaju koliko plaćaju, za razliku od saznanja što duguju na kraju mjeseca”, rekao je Takeshi. “Na Azureu možete besplatno postavljati pitanja na forumima ili tviturati, ali ako želite poslati e-poštu ili telefonski poziv, morate platiti plan podrške.”

Cloud rješenja temeljena na izazovima korisnika i povratnim informacijama

Elastičnost oblaka omogućuje kupcima brzi rast poslovanja i ispunjavanje visokih zahtjeva za promet – ali ako aplikacija nije programirana za pokretanje na više poslužitelja, prelazak na oblak može biti izazov. Srećom, timovi za podršku Everleapa usko surađuju s kupcima kako bi pronašli najprikladnije konfiguracije.

S obzirom na svestranost ASP.NET-a – i na široku stručnost Everleapa – migracija je bezbolna, rekao je Takeshi. Everleap služi široku bazu korisnika koja se sastoji od klijenata koji traže profesionalni hosting u oblaku bez uobičajenih glavobolja.

Snimke zaslona upravljačke ploče Everleap

Everleap naglašava jednostavnost i transparentnost u svom prilagođenom upravljačkom panelu.

“Uz toliko brze promjene, vaše poslovanje mora biti okretno i fleksibilno”, rekao je. “Svaka web stranica koja je prerasla zajednički hosting imala bi koristi od Everleapa, dok svaki korisnik javnog oblaka koji želi predvidljivije troškove, jednostavnost upotrebe i tehničku podršku može razmotriti Everleap.”

Kad su potrebe kupaca u prvom planu, Takeshi nam je rekao da se razvojni proces Everleapa u velikoj mjeri oslanja na vanjski doprinos. Kupce se potiče da šalju povratne informacije, pitanja i prijedloge putem vlastite upravljačke ploče tvrtke.

“Pratimo povratne informacije o kupcima, prijedloge značajki i zahtjeve”, rekao je Takeshi. “Tijekom naših sastanaka s proizvodima, razmotrit ćemo sva potencijalna poboljšanja i iznijeti procjene projekata na kojima ćemo raditi u tromjesečju.”

Prelazi tradicionalni hosting s bešavnim skaliranjem i još mnogo toga

Prilagođena kontrolna ploča tvrtke Everleap služi kompanijine pakete za hosting na jednom i više web mjesta. Za bilo koji plan svaka web stranica ima dva poslužitelja s uravnoteženim opterećenjem, kao i e-poštu, SSL podršku, FTP i druge značajke. Tvrtka jamči 100% produženog rada pomoću otpornog hardvera i klastera.

“Ako poslužitelj padne iz bilo kojeg razloga, web mjesto se automatski rađa na drugom poslužitelju”, rekao je Takeshi. “Ovo je veliko poboljšanje od tradicionalnog hostinga, gdje bi problem s poslužiteljem ili čak ponovno pokretanje servisa mogao srušiti sve web lokacije na poslužitelju.”

Grafikon koji prikazuje prosječno vrijeme odziva poslužitelja

Everleapova prilagođena oblačna platforma, kojoj je trebalo godinu dana za stvaranje, maksimizira performanse.

Korisnici mogu pokrenuti samostalne programe ASP.NET Core na bilo kojem planu i mogu pronaći detaljne upute za pretvorbu ako aplikacije ovise o okviru. Dodatni resursi i poslužitelji dostupni su i onima koji žele razmjeravati na više poslužitelja.

“Ako je web mjesto tromo jer je postalo popularno, možemo rasporediti teret na više poslužitelja s nekoliko klikova”, rekao je Takeshi. “Nije potrebna migracija datoteka web mjesta ili dodatno postavljanje – to se događa neprimjetno.”

Dalje: Proširenje IT infrastrukture s poboljšanim uslugama

Prema Takeshiju, Everleap želi rasti zajedno s kupcima daljnjim poboljšavanjem iskustva u oblaku. Trenutno tvrtka nudi upravljane usluge i kontinuirano skaliranje za svoje najveće klijente. Za klijente s posebnim informatičkim potrebama tvrtka se ponekad bavi privatnim projektima hostinga u oblaku kako bi udovoljila njihovim potrebama.

Kako ovaj dio korisničke baze i dalje raste, Takeshi nam je rekao da Everleap planira implementirati više usluga unutar i izvan vlastite platforme. Mogućnosti uključuju postavljanje hibridnih oblaka, konfiguriranje prilagođenih IaaS-a i outsourcing hostinga podataka i DBA usluga.

Konkretnije točke dnevnog reda Everleapa uključuju dodavanje usluga za oporavak od katastrofe kao i planove Microsoft Office 365. Everleap je član Microsoftovog programa za pružanje usluga u oblaku koji kompaniji omogućava preprodaju brojnih markiranih usluga.

„Naše osoblje ima desetljeće iskustva u upravljanju hosting infrastrukturama, tako da možemo pomoći tvrtkama da daju outsourcing ili proširuju svoju IT infrastrukturu,“ rekao je.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me