Etsy Reimagines eCommerce With Pattern: Builder на уебсайтове дава възможност на творческите предприемачи да продават в личен, самостоятелен онлайн магазин

TL; DR: Известна със своя онлайн пазар на ръчно изработени, реколта и креативни изделия, Etsy помага на купувачите да намерят нещо, което харесват, и да го купят безопасно и сигурно. След продажбите на 2,4 милиарда долара през 2015 г., Etsy стартира персонализиран конструктор на уебсайтове през 2016 г. Строителят, Pattern, дава възможност на 1,7 милиона активни продавачи на Etsy да предложат около 40 милиона артикула на отделен уебсайт, управляван от инструментите за управление на инвентара, плащанията и поръчките на Etsy , С новия канал за продажби собствениците на магазини могат да поемат собствеността върху своята марка, продукти и онлайн съдържание с лекота.


Работата в Etsy може да бъде трудна за вашия портфейл. Мениджърът по операции с продукти Anne Hathaway избягва да прави прекалено много почивки по време на часовника – твърде лесно е да се всмуквате в бюлетина на Etsy за свежи тенденции и редакционни снимки.

“Кацате на Etsy.com и просто започвате да пазарувате”, каза тя.

И на Etsy не й е по-лесно – през 2016 г. онлайн пазарът разшири услугите си, като пусна създател на уебсайтове, който дава възможност на 1,7 милиона активни продавачи да пренесат творческите си продукти отвъд Etsy и да продават на лично маркови и култивирани уебсайтове..

Моделът позволява на продавачите да продължат да развиват бизнеса си, докато все още използват инструментите за електронна търговия и управление на инвентара, към които са толкова свикнали, което означава, че могат да прекарват повече време в създаване и по-малко време за научаване на техническите нюанси за създаване и поддържане на уебсайт.

Модел: Създаден, така че продавачите могат да вземат собственост върху своята онлайн марка

Използвайки познатите и мощни инструменти за електронна търговия на Etsy, Pattern цели да отговори на нуждите на продавачите, които напуснаха Etsy, за да продължат да нарастват с конкуренти като Shopify или Squarespace.

„Etsy откриваше, че продавачите стигат до определен момент от своя бизнес, където завършват на пазара на Etsy, за да създадат собствен уебсайт“, каза тя. „Направете това и трябва да управлявате инвентаризации и поръчки на различни платформи е наистина трудно.“

Резултатът е Pattern, лека платформа, която избягва ненужните инструменти и се фокусира единствено върху функции, които бързо получават продавачите онлайн.

Екранна снимка на таблото за управление и примерния уебсайт

Прост, рационализиран конструктор на сайтове, Pattern помага на продавачите да произвеждат самостоятелни уебсайтове, без да кодират опит.

„Нашите продавачи са майстори, които искат да прекарат времето си, вместо да правят административна работа и да създават уебсайт“, каза Ан. „Искахме да направим наистина лесно да създадем сайт и да го управляваме на едно и също място.“

Моделът импортира списъци и съдържание от магазините на Etsy, синхронизира инвентаризациите и поръчките и оптимизира касите и доставките. Купуването на име на домейн допълнително увеличава идентичността на марката на продавача, както и способността за популяризиране на уебсайта и задвижване на трафика.

Съгласно Pattern, Ан каза, че Etsy е насочена към продавачите от средния клас, но тя вижда напреднали продавачи с повече функционалност на собствените си сайтове, които се връщат към Etsy за лесното консолидиране на системите за електронна търговия и управление на инвентара. Неопитни продавачи обаче все още се учат да създават марка и да реализират печалба.

„Моделът говори с продавачите, които са създали своята марка и бизнес и искат да го изкачат на следващото ниво“, каза Ан. „Стартирането на сайт на друго място е бегом на проект. С Pattern можете да стартирате сайт веднага след като влезете, без да правите нищо друго. “

Чести актуализации Добавете нови функции и функционалност

От лансирането на Pattern през април 2016 г., екипът на Anne от 20 души изхвърля множество нови функции и теми почти всеки месец.

„Ние продължаваме да надграждаме функционалността, която предлага моделът и предоставяме на хората по-голяма възможност за адаптиране“, каза тя. „Започваме да го отваряме, за да се харесаме на по-широк кръг от продавачи и предлагаме видовете инструменти, които биха искали по-напредналите потребители.“

Теми Подчертайте марката и продуктите си

Модел дебютира с пет оптимизирани за мобилни теми теми с различни оформления и опции за показване на продукти. Оттогава те добавиха още четири; най-новото, Pearl, е първото, което пусна за корица снимка на магазин Etsy като банер, а също така включва лепкави опции за навигация и споделяне в социални.

Снимки на уебсайтове, създадени с Pattern

Извадка от сайтове, създадени по образец на продавачите, показва някои от деветте налични теми.

„Ако нямате контрол върху оформлението на уебсайт, понякога се усещате, че не го притежавате, но всичките ни теми изглеждат много чисти и професионални“, каза Ан. „Това е нещо повече от кожа за вашия магазин Etsy. Не мисля, че купувачите кацат на сайт с модел и мислят, че очевидно се поддържа от Etsy. “

Блоговете ви позволяват да разкажете историята си и да правите съобщения

Създайте блог, като включите превключвател и публикувате публикация. Оригиналното съдържание, независимо дали показва текущи работи или добавя личен усет към вашия магазин, повишава класирането ви за търсене и привлича повече купувачи.

„Мисля, че функцията на блога беше най-вълнуващата актуализация след старта“, каза Ан. „Дълго време продавачите искаха начин да разкажат своите истории и ние наистина се радваме да им предложим това.“

Персонализирани имейл адреси и интеграция с MailChimp улесняват общуването

Продавачите, които закупуват домейн от Pattern, също могат да създадат имейл адрес, за да го използват. Имейл адресът също може да бъде настроен да препраща към всеки от съществуващите ви акаунти.

Можете също така да свържете вашия шаблон за образец към MailChimp, като добавите поле за регистрация на бюлетин в долната част на вашия сайт и ви даде възможност да общувате с клиенти чрез водещата услуга за маркетинг по имейл. Използвайте своя пощенски списък, за да предупреждавате клиентите за нови продукти, продажби и други.

Поръчката за гости опростява продажбите без Etsy акаунт

За разлика от магазините на Etsy, Pattern сайтовете позволяват на гостите да правят покупки, без да използват акаунт в Etsy. Потребителите, които не са Etsy, могат да купуват продукти, като предоставят имейл адрес, адрес за доставка и начин на плащане.

Екипните ценности на Etsy популяризират местните общности, продукти и продавачи

Въпреки че в Etsy работят повече от 1000 души, Ан каза, че компанията все още споделя същия местен, независим и предприемачески дух като продавачите, с които работят.

Снимки от интериора и екстериора на централата на Etsy

Приблизително 700 души работят в централата на Etsy в Бруклин.

Всеки от деветте офиса на Etsy е обзаведен с местни мебели или изработени мебели, а произведения на изкуството по стените идват от продавачите на Etsy.

„Завършихме стартиращите си дни, но все още има това културно усещане“, каза Ан. „Хората мислят за Etsy само за популярен уебсайт за закупуване на ръчно изработени и реколта стоки, но той наистина става много повече от това.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me