Episerver slavi 25 godina osnaživanja tvrtki širom svijeta za stvaranje kvalitetnog sadržaja, e-trgovine i marketinških iskustava

TL; DR: Episerver je pružatelj softvera koji tvrtkama širom svijeta nudi upravljanje digitalnim sadržajem, e-trgovinom i višekanalnim marketinškim resursima. Kroz Episerver Digital Experience Cloud, tvrtka omogućava digitalnim liderima da diferenciraju svoje robne marke, radeći uz okretnost kroz jednu platformu. Budući da tvrtka nastavlja razvijati sve mogućnosti u oblaku, cilj joj je markama olakšati skraćenje vremena na tržište i povećati povrat ulaganja.


Kada je riječ o budućnosti digitalnog marketinga, jedna stvar je izrazito jasna: pristup koji ne odgovara svima više neće smanjiti.

Prema nedavnom istraživanju, 90% odraslih u SAD-u ima pozitivan stav prema personalizaciji sadržaja u marketinškim kampanjama. Strategija je podjednako privlačna marketinškim stručnjacima koji su povećane stope pretvorbe i prihod od e-trgovine naveli kao prednosti personalizacije putem aplikacija i web stranica..

No individualizirana iskustva s kupcima ne pojavljuju se na otvorenom – među ostalim su potrebna podataka, analitika i tehničko znanje. Da bi se stvari složile, kampanje moraju biti skalabilne, troškovno učinkovite i odmah se izvoditi da bi bile korisne.

Episerver logotip

Episerver okuplja sadržaj, e-trgovinu i marketing kako bi pojednostavio radne tijekove.

Srećom, tvrtke poput Episervera okreću se automatizaciji kako bi osigurali sve što trgovcima treba brzo i učinkovito stvoriti izdvojena iskustva prilagođena svakom jedinstvenom posjetitelju – i to bez oslanjanja na IT timove. Pomoću Episerver Digital Experience Cloud korisnici mogu čak upravljati sadržajem, trgovinom i marketinškom analitikom unutar jednog zaslona.

“Svi alati i mogućnosti koje pružamo dizajnirani su tako da pomognu kupcima da smanje vrijeme na tržištu, bilo da pokušavaju učiniti nešto svakodnevno ili pokrenuti posve novu kampanju”, rekao je Justin Anovick, potpredsjednik proizvoda za cijeli svijet u Episerveru. “Uvijek smo uzbuđeni zbog pomaganja tvrtkama da se natječu na drugačijoj razini nego što su to mogle prije.”

Osnovan 1994. godine, Episerver je prerastao da služi trgovcima, web urednicima i trgovcima širom svijeta koji ovise o tehnologiji tvrtke za izradu personaliziranih web stranica i web lokacija e-trgovine. Budući da tvrtka ove godine slavi 25. obljetnicu, cilj joj je nastaviti pružati alate koji kupcima olakšavaju stvaranje uvjerljivih digitalnih iskustava.

Oblak za digitalni doživljaj Episerver: rješenje s jednom platformom

Kao prva platforma koja je kombinirala digitalni sadržaj, trgovinu i marketing na jednom zaslonu, Episerver Digital Experience Cloud pruža jedinstvene poslovne i financijske koristi. Priroda sve-u-jednom rješenju omogućava trgovcima da troše manje vremena upravljajući imovinom i više vremena za njihove temeljne kompetencije – uključujući poboljšanje korisničkog iskustva, fokusiranje na stvaranje sadržaja koji se prodaje i ulaganje vremena u strategije trgovačkog trgovanja.

Prema studiji Forrester Total Economic Impact koju je Episerver naručio u kolovozu 2018. godine, ažuriranje sadržaja i upravljanja proizvodima znatno je lakše pomoću platforme. Tvrtke koje su istraživale izvijestile su da su, zbog smanjenog opterećenja korisnika i mogućnosti upravljanja digitalnom imovinom na platformama, u mogućnosti smanjiti razvojne napore u prosjeku za 50%.

Pored toga, organizacije su izvijestile da skalabilni, u potpunosti upravljani Digital Experience Cloud, Episerverov domaćin, smješten na Microsoft Azureu, donosi znatne uštede troškova u usporedbi s lokalnim rješenjima. Forrester procjenjuje porast učinkovitosti od preko 352.000 USD godišnje, što ukupno iznosi preko milijun dolara uštede tijekom trogodišnjeg razdoblja.

Konačno, Forrester studija utvrdila je da organizacije koje koriste Digital Experience Cloud značajno imaju koristi od personalizacije na temelju AI temeljene na platformi, što im omogućava da pruže relevantne sadržaje jedinstvenim kupcima. Konačno, AI tehnologija Episervera u scenarijima digitalne trgovine rezultirala je 3,7 milijuna dolara dodatnim prihodima za korisnike već prve godine..

“Pomoću umjetne inteligencije i strojnog učenja, moći ćete personalizirati svoj sadržaj na precizniji način, koristeći gomile podataka, za razliku od toga da to činite slučajno ili putem ručnih pravila”, rekao je Justin.

Kako bi otkrili koliko vaša organizacija može uštedjeti pomoću Episervera, tvrtka nudi koristan kalkulator na temelju broja urednika i programera koji rade na vašoj web lokaciji. Web-lokacija Episerver također sadrži sličan kalkulator za utvrđivanje mogućih povećanja prihoda.

Djelujte s agilnošću i razlikujte svoj brend

Justin nam je rekao da mnogi Episerver-ovi kupci traže pomoć tvrtke u nadmetanju s gigantima iz industrije.

“Na kraju dana, naši kupci su do smrti zabrinuti zbog toga što je Amazon preuzeo posao”, rekao je. “Oni su svjesni protiv čega se bore, a naš je posao pomoći im da postanu brzi. Prošli su dani oslanjanja na programere da bi dobili nova ažuriranja. “

U posljednje tri godine Episerver je vršio anketu o 4.500 online kupaca širom svijeta kako bi izvijestio o promjenama očekivanja potrošača i pomogao u stvaranju boljeg iskustva s e-trgovinom. Ovogodišnje izvješće, „Ponovno predstavljanje trgovine: Načela vrhunskog iskustva digitalne kupovine“, otkrilo je da tržišta poput Amazona nedvojbeno sprečavaju konkurenciju..

Episerver činjenice

Tvrtka je stekla pouzdanu reputaciju u nekim vodećim svjetskim brandovima.

Prema istraživanju Episervera, 61% potrošača traži tržišta poput Amazona kako bi vagali mogućnosti određivanja cijena, a više od polovice (58%) to čini za odabir proizvoda. Nadalje, 87% kupaca na mreži uspoređuje ono što pronađu na web lokaciji robne marke ili prodavača s Amazonom.

Unatoč dominaciji Amazona i širini ponude, manja poduzeća i dalje imaju priliku napredovati. Trik je, prema izvještaju Episervera, razvijanje osobnih veza s potrošačima putem integriranog sadržaja marketinga i tehnika korisničkog iskustva koje nadilaze tipične transakcije bez emocija.

Srećom, istraživanje pokazuje da Episerver može napraviti promjenu u tom području, jer je nekoliko ispitanika u Forresterovoj studiji izvijestilo o povećanju zadovoljstva kupaca i neto rezultatima promotora nakon što su usvojili Digital Experience Cloud.

Nove oblačne mogućnosti izvan okvira

Krećući se naprijed, Episerver je donio stratešku odluku da nastavi razvijati cjelovita rješenja koja, u mnogim slučajevima, uklanjaju potrebu da kupci angažuju treće pružatelje usluga.

“Uključujemo mrežu isporuke sadržaja (CDN), nadzor sigurnosti, više okruženja, mogućnost implementacije u drugim regijama”, rekao je Justin. “Ako korisnica ima vrijednosti, ne želimo ih platiti za one tehničke komade – to je sve dio naše ponude. Jedna smo ruka da se tresemo. “

Episever se zalaže za osiguranje svoje platforme kao dijela tog posla s paketom – iako, u mnogim slučajevima, kupac nije svjestan da usluga postoji. Tvrtka je provela bezbroj sati radeći s timovima na Azure Application Insights kako bi osigurala da kupcima pruža strukturno zdravo okruženje s mehanizmima za ublažavanje prijetnji.

“Protekli smo 905 milijuna prijetnji prošle godine prije nego što ikada stignu do kupca”, rekao je Justin. “To je kritično važno jer sve značajke svijeta nisu bitne ako vaša web lokacija ne radi.”

Uz ugrađene tehničke prednosti, Episerver će i dalje pružati vrijednost kroz stvari poput poboljšane personalizacije i poboljšane vizualizacije korisničkog puta – što Justin kaže da kupci često traže.

Postoji samo jedan upozorenje kada je u pitanju razvoj u tijeku. “Kvaliteta je bitna”, rekao je Justin. “Nikada nećemo žrtvovati kvalitetu za tu novu značajku šiške koja neće biti relevantna tri godine, jer želimo da naši kupci trenutno dobivaju vrijednost na našim proizvodima.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me