EnterpriseDB proširuje snagu baza podataka otvorenih koda Postgres – Opskrba platformi podataka visokih performansi za digitalno poslovanje

TL; DR: Želeći osporiti tradicionalne dobavljače pristupačnijom relacijskom bazom podataka poslovne klase, EnterpriseDB integrira alate za performanse, sigurnost i upravljanje u open-source Postgres platformu. Robustan sustav baza podataka pomaže kupcima u stvaranju novih aplikacija, modernizaciji postojećih alata i prelasku u oblak za djelić cijene. Brzo uvodi kompatibilnost s skupljim i glomaznijim Oracle bazama podataka, EnterpriseDB nudi ekonomično i moćno rješenje baze podataka za više od 3500 poslovnih i državnih klijenata, uključujući 88 od Fortune 500.


S više od 26 milijardi povezanih uređaja koji se očekuju do 2020. godine, Ericsson je trebao rekonstruirati svoj sustav upravljanja sadržajem ™. Proizvod, koji pomaže televizijskoj i zabavnoj industriji stvarati, isporučivati ​​i distribuirati medije na više platformi, nije bio u korak s povećanim zahtjevima.

Tvrtka je svoj zastarjeli sustav baza podataka zamijenila rješenjem EnterpriseDB-a koji komercijalno proširuje i podržava open-source Postgres bazu podataka.

“Zahtevi za upravljanje sadržajem koji se postavljaju našim kupcima su sve veći, a procesorska moć naše prethodne infrastrukture nije mogla održati korak”, izjavio je u studiji slučaja Ericsson Product Manager, Vladimir Jakobac. „EnterpriseDB i Postgres pružili su nam performanse i mogućnosti upravljanja podacima koje su nam potrebne za pružanje neusporedivih rezultata za naše kupce – a sve to uz nevjerojatno niže troškove.“

S EnterpriseDB-om, Ericssonova se stopa gutanja udvostručila. Novi sustav podržava 11 milijuna naslova, 3 milijuna radnih naloga i još nekoliko njih koji još dolaze.

Pomoću EnterpriseDB alata, baze podataka Postgres povećavaju skalabilnost, povećavaju performanse i smanjuju operativne troškove, izjavio je stariji potpredsjednik odjela za razvoj proizvoda i usluga Marc Linster. Privlačeći se za više od 3.500 poslovnih i državnih kupaca, podatkovna platforma pomaže kupcima da isplativo razviju nove proizvode, moderniziraju trenutnu praksu i pređu u oblak.

“Cilj je uvijek bio vidjeti kako možemo koristiti Postgres bazu podataka kako bismo pružili ekonomičnijim i inovativnijim rješenjima koja se temelje na otvorenim izvorima za tvrtke”, rekao je. “Uzimamo nešto što je vrlo dobra baza podataka otvorenog koda i dodamo pljuvačku i poliranje potrebnom infrastrukturom kako bismo je učinili upotrebljivom u poduzeću.”

Iskusni tim doprinosi Postgres-ovoj zajednici otvorenog koda

Prema Marcu, vodstvo EnterpriseDB-a uključuje jaku kombinaciju ljudi koji imaju iskustva kako s poslovnog tako i na strani zajednice svijeta otvorenog koda:

  • Ed Boyajian, predsjednik i izvršni direktor, proveo je šest godina u divovskom Red Hat-u i više od 15 godina u komercijalnoj industriji otvorenog koda.
  • Robert Haas, potpredsjednik i glavni arhitekt baze podataka, glavni je doprinos Postgresu od 2008. godine.
  • Dave Page, potpredsjednik i glavni arhitekt alata i instalatora, jedan je od šest članova Postgres temeljnog tima i surađuje s Postgresom od 1998..
  • Bruce Momjian, stariji arhitekt baza podataka, suosnivač grupe za globalni razvoj PostgreSQL 1996. i napisao knjigu o PostgreSQL četiri godine kasnije.

Trinaestogodišnja tvrtka održava urede u 16 zemalja, uključujući laboratorij u Indiji koji se fokusira samo na poboljšanje Postgres performansi i skalabilnost radi zadovoljavanja potreba kupaca.

Fotografije EnterpriseDB i Postgres vođa

Stručnjaci EnerpriseDB (slijeva): Ed Boyajian, Robert Haas, Dave Page, Bruce Momjian i Marc Linster

“Mi smo duboko ukorijenjeni u strani otvorenog koda poslovanja, ali tada također vrlo usko surađujemo s tvrtkama kako bismo bili sigurni da razumiju što Postgres doista može donijeti na stol”, rekao je Marc. “Zauzvrat, dobivamo puno uputa od njih kako bismo bili sigurni da smo, kao komercijalizacijska tvrtka za Postgres, doista vodeći sa sposobnošću da ih izvedemo u potpunosti.”

Paralelni upiti i drugi alati EnterpriseDB dodaje u baze podataka

Iako je Postgres već “vrlo velika radna konja”, kako je Marc bazu podataka nazvao, EnterpriseDB mnogo ulaže u unapređenje tako što će stvoriti alate koji tvrtkama omogućuju uporabu podatkovne platforme u kritičnim poslovnim infrastrukturama.

Uz sveukupna poboljšanja performansi i skalabilnosti, EnterpriseDB Postgres platforma osigurava dostupnost s upravljačem odstupanja, alatom za sigurnosno kopiranje i oporavak, sustavom replikacije i alatom za migraciju.

Krajem 2016. godine Postgres je uveo funkcionalnost paralelnih upita koja koristi sve CPU jezgre za izradu pojedinačnog upita baze podataka i generira obradu brzina dva do četiri puta brže.

Snimka zaslona EnterpriseDB Postgres Enterprise Manager

Postgres Enterprise Manager obavlja usluge nadzora i upozoravanja za EnterpriseDB kupce.

“To je posao koji smo vodili u zajednici posljednje dvije godine, a to je izmjenjivač igara za Postgres”, rekao je Marc. “Postoje tijekovi rada s kojima se sada možemo pozabaviti onim van što ste mogli postići sa transakcijskim sustavom baza podataka otvorenog koda.”

3 perke za prelazak iz komercijalne u bazu podataka otvorenog koda

Prema tvrtki, kupci troše u prosjeku 42% manje na poslovanje i vide povrat ulaganja od više od 160% nakon tri godine. Razina pretplate za EnterpriseDB porasla je 27 uzastopnih tromjesečja.

EnterpriseDB je u početku stavljao veliki naglasak na zamjenu skupih baza podataka Oracle, ali Marc je rekao kako je kompanija pronašla veći, općenitiji interes za korištenje open-source baza podataka.

1. Uštedite novac

Naravno, dno crta je među prvim faktorima koje većina poduzeća smatra i jedna od glavnih sila iza odluke o prelasku na komercijalizirani proizvod otvorenog koda.

“To je vrlo atraktivan korak, a puno kupaca radi s nama jer žele poduzeti taj korak”, rekao je Marc.

2. Ustupite bilo gdje

“Doista uzbudljiv korak”, prema Marcu, mnogo su liberalnije i povoljnije politike licenciranja pronađene s proizvodima koji se temelje na tehnologijama otvorenog koda; EnterpriseDB klijenti mogu implementirati platformu Postgres baze podataka na bilo koju hosting konfiguraciju ili uslugu u oblaku.

“Ako pogledate licence za komercijalne baze podataka, one su vrlo restriktivne”, rekao je. “Ograničena ste u mogućnosti reagiranja na poslovne zahtjeve.”

3. Inovacija dalje

Između uštedenog novca i dodanih značajki koje su izvorno sadržane u Postgresu, EnterpriseDB korisnici mogu započeti rješavanje multi-modela baza podataka i aplikacija koje podržavaju više resursa u jednom sigurnosnom sustavu.

“Postoji ogromna inovacija koju steknute dolaskom u bazu podataka otvorenog koda poput Postgresa”, rekao je Marc. Na primjer, funkcionalnost koja je svjesna mobilnih uređaja i geološki je uključena u Postgres. “To možete učiniti s drugim bazama podataka, ali troškovi su astronomski. Svaka pojedina značajka koju koristite koštat će vam više novca. Sve je to ugrađeno u Postgres. “

Kretanje naprijed s mikroservisima i jačanje poslovne agilnosti

Tradicionalni svijet baza podataka zahtijeva smještaj i analizu mnogih terabajta podataka. Nedavno je pokret DevOps uveo zahtjeve za većom okretnošću, rekao je Marc.

“Sada gledaju na primanje ovih velikih inovacija i isjeckajući ih u više manjih stvari”, rekao je, govoreći o napretku kompanije za mikroservisima i kontejnerima.

“To je poput zamjene mamuta s 1000 zečeva”, rekao je. “Možda nije baš tako gust i stabilan i nikad se ne zaboravlja, ali može se kretati puno, puno brže.”

Marc je također upozorio na poticanje mikroproizvoda za proizvode agilnosti u usluzi Database-as-a-Service koja programerima omogućuje izradu baza podataka u nekoliko minuta umjesto u tjednima.

“Ne samo što radimo bazu podataka bržom i skalabilnijom, već i radimo na tome da je postanemo mnogo fleksibilniji i fleksibilniji”, rekao je. “Pored samo bržeg upravljanja podacima, brže se možemo suočiti s novim poslovnim izazovima.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me