edX oblikuje budućnost informatičkih i razvojnih polja s pristupačnim STEM obrazovanjem – Top 10 tečajeva za ambiciozne stručnjake iz računalnih znanosti

TL; DR: Od 2012. edX povezuje studente širom svijeta s najcjenjenijim svjetskim visokoškolskim ustanovama. Počela kao neprofitna organizacija od strane Harvard University i MIT, organizacija je brzo postala jedan od najvećih masovnih otvorenih internetskih tečaja (MOOC) i danas je partner s više od 90 sveučilišta i institucija širom svijeta. Tragovi informatike i inženjerstva koje nudi edX idealna su odskočna daska za pojedince koji žele ući u karijeru u IT i softverskom inženjerstvu. Moderna poduzeća neprestano traže kreativne pojedince koji na svojim životopisima navode veoma tražene vještine razvoja i analizu podataka, zbog čega su se milijuni studenata širom svijeta okrenuli edX-ovim tehnološkim obrazovnim programima kako bi obogatili i pretvorili svoj osobni i profesionalni život.


Nakon što je završio srednju školu s manje od zvjezdanih ocjena, Akshay Kulkarni našao se u nevolji. Bio je strastven za informatiku, ali, zbog svojih loših ocjena, nije bio u mogućnosti upisati se na koledže koji nude vrhunske programe u svom odabranom polju.

Na raskrižju je Akshay želio slijediti svoje srce i prijavio se na lokalni inženjerski fakultet. Bio je primljen; međutim, škola, nažalost, nije ispunila njegova očekivanja.

“Smatrao sam da je nastava nezanimljiva i nisam ništa posebno naučio”, rekao je. “Zaista sam bio zbunjen i počeo sam razmatrati druge mogućnosti karijere.”

Srećom za Akshay, ova se vilica na cesti predstavila iste godine kada je masivni otvoreni internetski tečaj (MOOC) edX osnovao Harvard University i MIT. Akshay se upisao na neprofitni Uvod u informatiku i programiranje koristeći Python tečaj koji je ponudio MIT i sve se za njega počelo mijenjati.

Kolaža glave Akshay Kulkarni i logotip edX

Nakon što je završio tečajeve informatike kroz edX, Akshay Kulkarni bio je unosan posao u Microsoftu.

Odatle je Akshay završio dodatne časove informatike i razvoja SaaS-a iz Harvarda i UC Berkeleyja i znao je da je na putu za postizanje uspješne karijere u tehnološkom prostoru. Njegov prvi razgovor nakon što je završio kurseve bio je s softverskim gigantom Microsoft – i zabio je to.

“Na pitanje znam li za oblak računarstvo, rekao sam im za tečajeve koje sam pohađao i da sam također TA u edX tečaju”, rekao je Akshay. “Jedan od anketara mi je zapravo rekao:” Vaše vjerodajnice pokazuju da ste dobri u tehničkim stvarima, tako da nećemo gubiti vrijeme provjeravanjem vas. “

Iako je impresivna, Akshayeva priča nije jedinstvena. Od 2012. godine, milijuni studenata širom svijeta okrenuli su se edX-u kako bi pomogli započeti svoj profesionalni život u naprednoj suvremenoj tehnološkoj industriji..

Napravljeno za povezivanje studenata s najuglednijim svjetskim sveučilištima

Prije otprilike pet godina, skupina znanstvenika s MIT-a i Sveučilišta Harvard okupila se i pokrenula edX, koji bi s vremenom postao jedan od najvećih MOOC pružatelja interneta. Neprofitna organizacija djeluje s jednostavnom, ali plemenitom misijom širenja pristupa visokom obrazovanju ljudima širom svijeta.

Danas edX sarađuje s više od 90 sveučilišta i obrazovnih ustanova kako bi se omogućilo internetsko obrazovanje koje pokriva širok raspon predmeta, podučavajući visoko tržišne vještine, uključujući računalne znanosti, softverski inženjering, matematiku i analizu podataka, među mnogim drugima.

Zahvaljujući svojim odnosima sa svjetskim sveučilištima i tehnološkim organizacijama, poput Harvarda, MIT-a, UC Berkeley-a i Microsofta, edX je u mogućnosti studentima predstaviti vrhunske programe internetskog učenja koji su samo jednom dostupni studentima i zaposlenicima u kampusu..

Iako postoji mnogo MOOC-ova koji nude internetsko obrazovanje usmjereno na tehnološki sektor, edX djeluje s krucijalnom razlikom – organizacija je istovremeno i neprofitna i s otvorenim kodom. Open edX razvijen je kao sustav za upravljanje besplatnim tečajevima koji nastavnici koriste za host različitih vrsta i veličina predavanja na mreži.

CMS s otvorenim kodom savršen je primjer EdX-ove posvećenosti poboljšanju i poticanju novih pristupa pedagogiji koji odgovaraju modernom tehnološkom okruženju. Svojom ponudom tečaja i predanim partnerima edX njeguje globalnu zajednicu učenja koja će oblikovati našu budućnost.

10 Prilike za prvoklasno učenje za otvaranje puteva do karijere u tehnici

Prema Anantu Agarwalu, izvršnom direktoru edX-a i profesoru MIT-a, studenti se iz više razloga okreću edX-u. No, glavni pokretač upisa za mnoge je prilika za rast i osobno i profesionalno.

“Učenici dolaze u edX kako bi poboljšali svoj život stječući nove vještine i znanja”, rekao je Anant. “To bi moglo značiti pohađanje tečaja iz područja potražnje, poput računalnih znanosti, koji nudi potencijal za napredovanje u trenutnoj karijeri ili otvara vrata promjenjivoj industriji.”

Anant nam je rekao da tečajevi edX-a prolaze kroz cijele industrije i podučavaju vrhunske vještine koje su vrlo dostupne u visoko plaćenim područjima.

“Kada polaznici dodaju ovjereni certifikat svom tečaju koji podučava vještine po zahtjevu, poslodavci se ističu kao atraktivni kandidati”, rekla je. “Oni pokazuju da su razvili vještine u stvarnom životu potrebne za uspjeh u svojoj specifičnoj industriji.”

Bilo da se radi o računalnoj znanosti, inženjerstvu ili analizi podataka, tečajevi edX-a podučavaju studente vještinama koje su im potrebne za postizanje uspjeha u tehnološkom prostoru. Budući da edX nudi satove samostalnog tempa i tečajeve s kadence koje postavljaju instruktori, studenti mogu postići ciljeve učenja na bilo kojoj razini vremena. Ovdje ćemo pogledati 10 najpopularnijih ponuda tečaja koji pokrivaju informatiku, softverski inženjering i analizu podataka.

5 ponuda tečaja za pošteno programiranje i razvijanje kompetencija

Centar za obrazovanje i radnu snagu Sveučilišta Georgetown predviđao je da će se 57% svih poslova STEM-a usredotočiti na računarstvo do 2018. godine i da će uključivati ​​zanimanja poput računalskih znanstvenika, administratora baza podataka, arhitekata sustava i IT tehničara. To je dobro za pojedince zainteresirane za pokretanje karijera u tehnološkom prostoru, a tečajevi edX-a savršeno su mjesto za početak.

Prvih pet tečajeva informatike iz edX-a za započinjanje ili unapređivanje vaših programerskih vještina nalaze se u nastavku:

  • Uvod u Linux – LinuxFoundationX
  • Uvod u informatiku – HarvardX
  • Uvod u tehnologiju oblačne infrastrukture – LinuxFoundationX
  • MicroMasters za razvoj softvera – UBCx
  • Algoritmi – IITBombayX

Ove klase pružaju temeljno znanje nekih od najčešće korištenih arhitektura i jezika kodiranja i nude mogućnosti profesionalnog razvoja onima koji žele unaprijediti svoje znanje iz računalnih znanosti.

2 vrhunske klase kojim ćete inženjerima u razvoju priuštiti vještine za izgradnju sutrašnje tehnologije

Kvalificirani instruktori u edX-ovim partnerskim institucijama nude niz tečajeva koji su usredotočeni na softverski inženjering. Za iskusne programere koji se žele okušati na globalnom tržištu, edX-ov Developing International softver pruža programerima set alata za pisanje koda koji je prilagodljiv na više jezika.

Za one koji su tek započeli u igri softverskog inženjeringa, edX nudi uvodne časove koji podučavaju integralne komponente softverske nadogradnje – od prikazivanja metodologija o tome kako timovi dizajniraju proizvode do učenja fleksibilnih DevOps pristupa. Evo dva osnovna predmeta za impresivan rezime novog softverskog inženjera:

  • Softverski inženjering: Uvod
  • Osnove softverskog inženjerstva

Na ovim tečajevima studenti će, među mnogim drugim vještinama, naučiti osnove softverskog inženjerstva, uključujući tehnike dizajniranja i testiranja, objektno orijentiranog programiranja i metode upravljanja projektima..

3 programa za utemeljenje digitalnog doba kroz analizu podataka

Višestruka publikacija HR industrije ocijenila je znanstvenika podataka najboljim poslom u Sjedinjenim Državama. S obzirom na srednju osnovnu plaću koja prelazi 100 000 USD godišnje, sve veća potražnja za kvalificiranim kandidatima i nedostatak otvorenih radnih mjesta, prelazak u karijeru znanstvenika podataka postao je prilično atraktivan za mnoge koji žele ući na tržište rada u tehnološkom sektoru.

Ne treba čuditi da edX nudi brojne tečajeve na stazi za analizu podataka. Tri dolje predstavljaju savršeno polazište za započinjanje obrazovanja iz znanosti o podacima:

  • Analiza i vizualizacija podataka s programom Excel – Microsoft
  • Upravljanje znanjem i velikim podacima u poslovanju – HKPolyUx
  • Strojno učenje za nauku podataka i analitiku – ColumbiaX

Na ovim tečajevima studenti će naučiti kako prikupiti, transformirati i analizirati podatke iz više izvora. Sudionici će također razumjeti kako se podaci odnose na poslovanje i kako to stvara vrijednost na tržištu.

edX obnavlja potencijal za STEM profesionalni razvoj

Priča o Akshayu nije završila nakon što je posao ostao u Microsoftu. Dok je radio za softverskog giganta, Akshay je želio nastaviti školovanje s edX-om, pa je upisao dodatne tečajeve za daljnji profesionalni razvoj.

Nakon predavanja iz strojarskog učenja i poduzetništva Caltech i MIT-a, Akshay je nastavio stvarati vlastiti AI startup, Ozz. Nema sumnje da Akshayev put predstavlja uvjerljivu priču o uspjehu. Međutim, postoje mnogi poput njega koji su prošli slične staze i pokrenuli karijere koje mijenjaju život u tehnološkoj industriji.

“Vjerujem da je u svijetu koji se mijenja jednako brzo kao i jedini način da ostanete relevantni stalno je učiti i usavršavati svoj skup vještina”, rekao je Akshay. “Mislim da mrežno učenje s web mjesta, poput edX-a, pomaže vam u poboljšanju, učenju i postizanju prednosti na tržištu.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me