Dynadot прилага инженерна експертиза за създаване на модерни инструменти за регистрация на домейни и управление, хостинг и дизайн

TL; DR: Използвайки създаден по поръчка домейн, хостинг и софтуер за изграждане на уебсайтове, Dynadot помага на широк кръг клиенти да изграждат онлайн присъствие. От първи собственици на сайтове до мащабни инвеститори в домейни, компанията набляга на достъпността, използваемостта и прозрачността. Сега Dynadot обслужва хиляди клиенти от повече от 100 страни – и е готов да увеличи глобалното си присъствие чрез офиси в Китай и стабилно портфолио от нови gTLD.


Въпреки че много фирми обхващат както уебсайтове, така и съоръжения за тухли и замазки, все повече компании се раждат и работят изключително онлайн. Като се има предвид относителната лекота на създаване на уебсайт, тези бизнеси управляват гамата от предприемачи от малки градове и технологични стартиращи компании до големи, управлявани в световен мащаб предприятия.

С домейни, хостинг и решения за управление на сайтове, всички под един покрив, Dynadot прави лесното онлайн и опростява операциите и разходите за фирми от всякакъв размер и индустрия. Основателят Тод Хан наложи своя софтуер за инженерно развитие в културата на компанията, като гарантира, че вътрешните инструменти и платформи са здрави, удобни за потребителя и пъргави.

Обширният пазар на домейни на компанията е особено полезен за инвеститорите в домейни или тези, които искат да продават обърнати домейни с цел печалба. Според специалиста по маркетинг Бари Coughlan, клиентската база на Dynadot е равномерна комбинация от собственици на сайтове и тези, които се интересуват от покупка и продажба на премиум имена на домейни.

„Компанията е изградена по начин, който акцентира върху дизайна и технологиите“, каза той. „Използвайки технологията, за да направим нещата по-умни и по-бързи, привлечихме доста здрава инвеститорска тълпа, която обича нашия интерфейс и контролен панел. Изграждането на тези инструменти ни помага да поддържаме цените ниски и да предаваме тези спестявания на клиентите. “

Фондация, съсредоточена върху проектирането, инженеринга и използваемостта

Преди Dynadot да разработи свои собствени софтуерни решения, Тод се опита да създаде уебсайт за временно ползване на неговата майка. С Хан осъзнавайки от първа ръка колко може да бъде досадно създаване на уебсайт на базата на код, той реши, че е време за промяна в начина, по който хостинг доставчиците трябва да се приближат към целия процес.

„Той намери процеса много трудоемък и неинтуитивен“, каза Бари. „В търговията той вижда проблеми и трябва да ги отстрани. От самото начало нашата обща ръководна сила за това, което правим, обхваща какъв проблем се опитваме да отстраним, как можем да го отстраним и как ще помогне на нашите клиенти. “

Изображение на Бари Куглан и логото на Динадот

Dynadot намира успех чрез изграждането на удобни за употреба инструменти, според специалиста по маркетинг Barry Coughlan.

Тод стартира “Динадот” в гаража си в Силиконовата долина през 2002 г., а Бари каза, че Тод продължава активно да участва в софтуерните иновации на компанията след повече от 15 години.

„Наличието на собствени продукти и собствена инфраструктура означава, че можем да формираме и редактираме, както сметнем за добре“, каза Бари. „Това прави процесите и инструментите много по-бързи и лесни и това винаги е било важен аспект на нашата компания.“

Решения за вътрешно управление на сайтове, изградени от нулата

С фокуса върху инженерството и дизайна, разработчиците на Dynadot пишат домейна и хостинг софтуера, за да бъдат бързи, надеждни и удобни за потребителя. Този подход, заедно с прозрачния и конкурентен модел на ценообразуване на компанията, привлече клиенти от няколко пазара, включително продажба на дребно и препродажба на домейни.

С участието на създател на уебсайтове, вграден от нулата, контролен панел и пазар на домейни, целта на Dynadot е да оптимизира процеса на постигане и поддържане на онлайн бизнес успех. Контролният панел на компанията беше първият, който беше построен, каза Бари и през годините е наблюдавал обширни актуализации – включително пълен редизайн, който стартира през януари.

„Това се основаваше на много малки неща, които искахме да актуализираме през годините, но и на обратна връзка от нашите клиенти“, каза той. “Ние имаме доста добра каданс с нашата инвеститорска тълпа и работим с всички много, за да се запитаме за това, от което се нуждаят от инструментите, за да им помогнем да работят по-добре.”

Сред най-популярните софтуерни решения на Dynadot е неговият създател на сайтове, проектиран вътрешно за максимална лекота на използване и гъвкавост. Потребителският интерфейс за плъзгане и пускане на платформата има персонализируеми шрифтове, цветове, конфигурации на страници и други. Освен това инструментите за SEO и социални медии улесняват – и следователно – по-печеливш – маркетингът. Редактирането на вграден код също позволява на потребителите да правят промени само с няколко прости кликвания, добавяйки формуляри, публикации в блогове и бутони в социалните медии към своите сайтове.

Изображения на създателя на уебсайтове и шаблони на Dynadot

В допълнение към контролния панел, имейл системата и пазара на домейни, разработчиците на Dynadot създадоха създателя на уебсайта на компанията..

„Ние не сме под впечатлението, че се конкурираме с Wix или Squarespace по никакъв начин, но това е продукт на много конкурентни цени, предлаган като вид добавка за нашата клиентска база“, каза Бари. „Клиентите могат да свържат всички тези неща заедно, да контролират всичко от контролния панел и да направят нещата много по-лесни за себе си.“

Използвайки домашен софтуер, а не продукти с бели етикети, Dynadot е в състояние да предоставя навременни актуализации, насочени към проблемите на клиентите. Според Бари дори имейл системата на компанията е изградена от нулата.

„След известно време то просто започна да има смисъл“, каза той. „Това, че разполагаме с това ниво на контрол и не трябва да плащаме посредник, прави решенията да се случват много по-бързо и това ни позволява много повече свобода да правим това, което трябва.“

Помощ на бизнеса да изгради онлайн присъствие на всяка стъпка от пътя

Инструментите за управление на сайтове на Dynadot са перфектното допълнение към предлаганите от него хостинг и регистрация на домейни, като консолидират процеса на създаване на сайта в един пакет. Целият хостинг се предоставя чрез специализирани VPS сървъри, захранвани от процесори Intel Xeon, изградени за захранване на бюджет.

С VPS хостинг планове потребителите получават редовен IP адрес, както и специален IPv6 адрес, заедно с лесна инсталация на WordPress и пълен достъп до root. В допълнение към 99,9% време за работа, виртуалните сървъри на Dynadot работят на RAID-10 хранилище, което дава възможност за устойчива на повреди инфраструктура. Компанията предлага и SSL сертификати с 256-битово криптиране и 99% разпознаване на браузъра, което позволява сигурни транзакции, които запазват данните и запазват репутацията на марката..

Бари кредитира екипите за обслужване на клиенти на компанията, като свързва клиентите с хората, които могат да адаптират инструментите, които в крайна сметка им помагат да изграждат успех онлайн.

„Те наистина са добри в синтезирането на обратната връзка и предаването им на нашите екипи за маркетинг на продукти и инженеринг“, каза той. „Те са истинските връзки между нашата клиентска база и хората, които всъщност изграждат тези инструменти. Не искаме нашите продукти да се застояват или да работят в съответствие с целите на нашите клиенти. “

Достигане до глобален пазар, за да доведе до достъпни хостинг и домейни за всички

Като един от малкото акредитирани ICANN регистратори, Dynadot е световен лидер в бранша, с клиенти от целия свят в 108 страни – и брои. Базираната в Сан Матео компания отвори първия си международен офис през 2011 г. в Пекин, следван от този в Джънджоу, Китай, през 2013 г. и офис в Торонто през 2015 г..

„Пан-Тихоокеанските нации, в частност в Южна Азия, наистина са се заели със собствен живот“, казва Бари. „Мисля, че когато започнем да виждаме, че повече нации придобиват по-голяма здрава цифрова грамотност, тогава, естествено, много технологии ще последват това. Част от това покачване е в регистрацията на домейни и инвестициите. “

Изображения на служителите на Dynadot и основателя Тод Хан

С президента и изпълнителен директор Тод Хан екипът на „Динадот“ се разраства да обслужва клиенти в повече от 100 страни.

С пристигането на нови общи домейни от най-високо ниво портфолиото на Dynadot се разшири от 35 gTLD на повече от 500 в рамките на няколко години. С преместването в Китай компанията започна да предлага .CN домейни.

„Нашите китайски офиси са в по-голяма степен с това, което нашите китайски клиенти се интересуват, особено от ъгъла на TLD“, продължава Бари. „Това може да се промени от държава до държава, така че е от полза да има хора на местно ниво, които могат да ходят на събития и да се срещат с инвеститори там, лице в лице.“

Бързото разширяване на пазара доведе до много нови предизвикателства, каза Бари, тъй като компанията се стреми да информира потенциалните собственици на домейни по същество дерегулиран пазар.

„Той въвежда това ниво на конкурентоспособност в индустрия, която вече трябва да работи усилено, за да обучава клиентите и да създава информираност“, каза той. „Разглеждането на недостатъчно пазари е от ключово значение за всеки регистратор, но искаме да сме сигурни, че предлагаме един и същ клиентски опит, без значение откъде идват. Искаме да говорим езика на нашите клиенти. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me