Движеща стойност: С придобиването на Covisint OpenText печели платформа за IoT и идентичност за зареждане на бизнес трансформации

TL; DR: Чрез придобиването си на Covisint, OpenText сега предлага на клиентите водеща облачна платформа за управление на достъпа до идентичност. Covisint предоставя индустриално-агностични решения за външен достъп до вътрешни системи и ориентиран към идентичността IoT, като помага на предприятията да намалят риска, да намалят режийните разходи и да осигурят съответствие. С плановете за интегриране на данните за идентичност на Covisint в платформата за анализи на AI, задвижвана от AI, новосъединените компании продължават съвместен ангажимент за подхранване на бизнес трансформации.


От General Motors до Ford, най-големите световни автомобилни компании зависят от огромна мрежа от доставчици, които да поддържат своите операции.

Но навигирането в мрежата не е лесна задача: компаниите и доставчиците на автомобили трябва да споделят B2B информация сигурно и надеждно във все по-сложна цифрова пътна карта. Тежката задача включва поддържане на хардуера, софтуера и протоколите, необходими за наблюдение на вътрешната информация и комуникация с външни страни.

През 2000 г. DaimlerChrysler, Ford Motor Company, General Motors, Nissan EMEA и френският автомобилен производител Renault S.A. обединиха усилията си, за да разработят модерно, рентабилно решение на постоянния проблем. В резултат на това глобален проект за обмен на доставчици на B2B, който те нарекоха Covisint, предостави сигурен, стандартизиран начин за достъп на външни компоненти вътре в информацията. До юни 2000 г. доставчикът Delphi Automotive се присъединява към инициативата, предоставяйки ключово парче от пъзела.

Covisint и OpenText лога

Придобиването на OpenText от Covisint въоръжава компанията с водеща облачна платформа за управление на достъпа до идентичност.

Проектът в крайна сметка се превърна в самостоятелна компания, известна още като Covisint, която процъфтява близо две десетилетия. Днес компанията навлиза в нова глава чрез сливане с OpenText. „Covisint, поради техния фокус върху бизнес отношенията и свързаността, се вписват стратегически в продуктите за управление на информацията за предприятието на OpenText“, казва Джон Нотман, директор „Маркетинг на продуктите“ в OpenText.

Чрез Covisint OpenText може да предложи на бизнеса във всяка индустрия решенията, които са им необходими за сигурен външен достъп до вътрешни системи, както и ориентиран към идентичността IoT чрез модел на платформа като услуга. Тези инструменти им позволяват да се ползват от множество предимства, включително способността да намаляват риска, да намалят режийните разходи и да отговарят на разпоредбите. С плановете да интегрират данните за идентичност на Covisint в платформата за анализи на AI, задвижвана от AI, сега обединените компании прехвърлят съвместния си ангажимент за подобряване на бизнес отношенията във висока степен.

Промишлено-агностични решения за външен достъп до вътрешни системи

Повече от 20 години компаниите предоставят традиционни IAM решения, които предоставят на служителите достъп до вътрешни системи и по-скоро облачни приложения.

„Например, представете си, че сте нов служител и на първия си ден ви предоставиха лаптоп и значка, за да влезете в сградата“, каза той. „Система IAM може да ви даде достъп до определени ресурси като SalesForce или вътрешни дискове. Но вашият достъп не е същият като другите хора, до които седите, които имат по-високо ниво на достъп. “

Covisint е специализирана в управление на идентичността и достъпа отвън (IAM). Вместо да предоставя на вътрешните потребители достъп до вътрешни системи, компанията дава възможност на бизнеса да предоставя на външни потребители достъп до вътрешни системи. „Това е критична разлика“, каза Джон. „Covisint беше първият, който патентова тази технология преди 20 години, и ние все още притежаваме патент за нея. Други се опитват, но не сме виждали някой да се отличава в това. “

Covisint и OpenText придобиване

Заедно OpenText и Covisint дават възможност за трансформация на бизнеса чрез управление на достъпа отвън.

Целта на компанията е да осигури правилния достъп на потребителя до конкретна информация през определен период от време. Всяко друго действие би представлявало нарушение на данните. И докато корените на Covisint се крият в автомобилните вериги за доставки, Джон каза, че компанията е годна да обслужва големи предприятия със сложни екосистеми във всяка вертикала – включително, но не само, нефт и газ, финансови услуги и здравеопазване.

„Сигурният достъп е това, върху което се фокусираме: Няма значение в коя индустрия сте,“ каза той. „Ние обслужваме фирми от всякакъв тип, от тези в сложни индустрии, които са силно регулирани до екосистемите, където потребителите се нуждаят от достъп до чувствителни данни.“

Активиране на IoT, ориентиран към идентичността чрез модела на платформата като услуга

Работейки с една от най-големите автомобилни компании в света, Covisint неволно изгради IoT платформа. „След като решихме проблема с достъпа на компанията, той започна работа с технологии за превозни средства, базирани на абонамент, което означаваше, че трябва да измислим как да осигурим управление на идентичността на устройства“, каза Джон.

Целта беше да се удостоверят влизания и точки за достъп от водача до превозното средство, а след това от техните системи на това превозно средство обратно към автомобилната компания. За да улесни този процес, Covisint изгради IoT платформа, ориентирана към идентичността, за да управлява надеждно процеса на удостоверяване.

„Нека кажем, че сте сутрин в кухнята си и искате да запазите колата си на алеята“, каза Джон. „Използвате ключа си на фобията, докато сте в кухнята, за да запалите колата си и да я загреете. Това изпраща сигнал до нашите облачни сървъри, за да удостовери, че се намирате в тази ключова решетка във вашата кухня. Потвърждава, че сте вие ​​и се връща към автомобилната компания, която отключва колата ви от своя сървър. “

Системата може да се използва за управление на всички видове данни, изпращани напред и назад на IoT устройства. „Ние бяхме първи на пазара тук и сме един от малкото играчи за идентичност, които могат да пускат IoT платформа благодарение на това свързано решение за превозни средства, което изградихме“, каза Джон.

Тъй като IoT индустрията продължава бързото си разрастване, компаниите с платформа като услуга като Covisint и OpenText се радват на нарастващо търсене. Джон каза, че доставят софтуера, който управлява устройства с интернет, създадени от други компании.

„Например, OpenText има огромна плътност във веригата на доставки и производството и виждаме случай на основна употреба около прогнозната поддръжка и широко разпространената видимост“, каза Джон. „Това са ключовите тенденции, движещи развитието на IoT в момента, особено в областта на Industrial IoT.“

Смекчаване на риска, намаляване на режима на ИТ и осигуряване на съответствие

Холистичният подход на Covisint към IAM облекчава редица болезнени точки. Например Джон каза, че технологията намалява разходите за персонал за масивни екосистеми на доставчици. „Бихте могли да имате 630 000 потребители, свързващи се с 800 различни приложения в 100 000 компании, като двама администратори управляват всичко това“, каза той.

Има и полза за сигурността. Хакерите все повече се обръщат към компрометирани потребителски идентификационни данни като точка за достъп до лични данни. Ефективните IAM инструменти отвън са съществена част от арсенала на екипа за сигурност, въпреки че Джон признава, че технологията не е сребърен куршум.

Covisint също така помага на предприятията да реагират на одити за съответствие, които стават все по-чести чрез регламенти за поверителност на данните като GDPR в Европейския съюз и CCPA в Калифорния. “Можете да видите до какво някой влиза, когато има достъп до него и какви действия предприема по време на сесията си – това е почти толкова фино зърно, колкото се получава”, каза той. „И можете да отговорите на тези регулаторни запитвания, без да забавяте екипа си.“

Джон каза, че IAM отвън навътре служи и за да даде възможност за нови дейности и да намали времето, необходимо на нов клиент, за да извлече стойност от даден продукт. „Съществуват ясни ползи от общия чадър на оперативната ефективност“, каза той.

Бъдещи развития: Интеграция с OpenText Magellan

Заедно Covisint и OpenText ще продължат да намират нови начини за решаване на най-належащите проблеми на своите клиенти. В момента екипът работи по свързването на личните данни на Covisint с AI платформата за аналитично захранване на OpenText, Magellan.

Гъвкавата платформа комбинира машинно обучение с отворен код с аналитичност и бизнес интелигентност за управление на сложни данни, съхранявани в корпоративни информационни системи за управление. „Това ще бъде чудесно за нашата целева аудитория, която наистина иска да разбере техните данни“, каза Джон.

Covisint и OpenText изследват бъдещата роля на blockchain технологията за управление на идентичността.

„Имаше интересно проучване на случай на швейцарска железопътна линия, което внедри собствено решение за управление на идентичност на базата на блокчейн“, каза той. „Тревогата е, че тъй като blockchains са неизменни, как бихте приложили цифрова книга към нещо, което е вероятно да се промени, например, когато актуализирате паролата си, когато забравите вашите данни за вход?“

Когато Covisint и OpenText не представят най-новите иновации, компаниите се фокусират върху бизнеса, както обикновено, след като се адаптират доста добре към придобиването.

„Covisint има специализиран и предприемачески екип в Саутфийлд, щата Мичиган, със силно лидерство и една от най-добрите сили за продажби, с които съм работил заедно“, каза Джон. „От страна на OpenTech преди съм работил за някои големи компании и оценявам как компанията е фокусирана лазерно върху проблема, който се опитваме да решим за клиентите, както и за поддържането на баланс между професионалния и живота. Това е добра форма. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me