Движещ напредък: Northern Data AG изгражда устойчива глобална инфраструктура за подкрепа на високоефективните изчислителни системи

TL; DR: Northern Data AG, продукт на сливане между базираната в Германия Northern Bitcoin AG и Whinstone US, Inc., изгражда глобална инфраструктура за високоефективни изчисления (HPC). Технологията е проектирана така, че да постигне напредък в блокчейн приложенията, както и AI, стрийминг на видеоигри и автономно шофиране. С настъпването на 2020 г. новосформираната компания ще се съсредоточи върху изграждането на най-големия център за обработка на данни в Северна Америка – и най-голямото съоръжение за добив на биткойни в света – в сърцето на Тексас.


Между изкуствения интелект, IoT, blockchain и напредналата аналитика, днешната технология става все по-голяма, по-интелигентна и по-бърза – и съответно се увеличава търсенето на скорост на обработка.

Типичният настолен компютър или работна станция няма шанс в тази нова среда, що се отнася до производителността. За да разрешим най-актуалните проблеми на науката, инженерството и бизнеса днес, трябва да се обърнем към суперкомпютрите. Тези мрежи от възли и процесори позволяват високоефективни изчисления (HPC) чрез агрегирана компютърна мощност.

В световен мащаб пазарът на HPC се разраства, като допринася за близо 28 милиарда долара през 2018 г. и се предвижда да генерира почти 40 милиарда долара до 2023 г. Случаите на използване на технологията съществуват в редица индустрии, от биологичните науки и моделирането на климата до електронната автоматизация и медиите.

Лого на северните данни

Northern Data AG изгражда инфраструктура за високоефективни изчисления, които ще достигнат по целия свят.

За да постигне по-нататъшен напредък в тази нововъзникваща сцена, Northern Data AG изгражда глобална инфраструктура специално за високоефективни изчисления (HPC).

„Northern Data действа на млад, но бързо разрастващ се пазар“, казва Ханс Дюр, ръководител на корпоративните комуникации в Northern Data. „Изграждането на световна инфраструктура за HPC приложения е приносът на Northern Data за стимулиране на дигиталната трансформация – като по този начин ще допринесе за развитието на нашето цифрово общество.“

Като продукт на скорошно сливане между германския Northern Bitcoin AG и American Whinstone US, Inc., новосформираната компания съчетава дългогодишен опит в планирането, изграждането и експлоатацията на стационарни центрове за данни на HPC с задълбочени познания за работата на мобилните висококачествени технологични центрове за данни в контейнери за превоз.

Технологията на Northern Data е проектирана да ускори напредъка в приложенията за blockchain, както и AI, поточно предаване на видеоигри и автономно шофиране. Движейки се напред, компанията ще се съсредоточи върху изграждането на най-голямата криптовалута на земното кълбо в Рокдейл, Тексас.

Сливане отприщва синергии

Сливането между бивши конкуренти Northern Data и Whinstone, обявено за първи път през ноември 2019 г., създаде нова компания с разширен фокус. Преди това Northern Bitcoin AG се фокусира върху добив на биткойн чрез хардуер, задвижван от възобновяеми енергийни източници и самостоятелно разработен пул за добив.

От друга страна, Whinstone Group се оказа успешна в блокчейн индустрията от 2014 г., създавайки и експлоатирайки собствени съоръжения за добив в Холандия, Швеция и САЩ Заедно, като Northern Data AG, обединената компания изгражда глобална инфраструктура за HPC, които ще поддържат blockchain приложения и след това.

„Новият Northern Data AG заема водеща позиция в предстоящите технологични сектори“, казва Ароош Тилаинатан, изпълнителен директор на Northern Data AG в неотдавнашно съобщение за пресата. „Основата на нашата дейност е високоефективният изчислителен капацитет, с който разполагаме. С корените си в blockchain създадохме страхотна основа за бъдещ растеж със силни международни партньори в други области, като например видео визуализация и AI приложения. “

Водеща глобална инфраструктура за високоефективни изчисления

Northern Data предоставя инфраструктура както чрез стационарни, така и от мобилни центрове за данни.

Сега компанията комбинира самостоятелно разработен софтуер и хардуер с интелигентни концепции за икономично и устойчиво енергийно снабдяване. Тъй като управлява клиентски хардуер както от фиксирани центрове за данни, така и от мобилни центрове за данни в контейнери за превоз, които могат да бъдат поставени навсякъде по света, клиентите имат възможност да поставят приоритет на климатичната неутралност и устойчивост.

По мнение на Ханс, успехът в криптовалутното пространство зависи от достъпа до достатъчно количество евтина енергия. В същото време политическият и социален натиск върху криптодобивните компании, които използват изключително изкопаема енергия като въглища или лигнит, нарастват. Решението, каза той, е насочване на индустрията към възобновяема енергия, която е едновременно чиста и достъпна.

„Северните данни вече са фокусирани върху осигуряването на устойчива HPC инфраструктура, която поддържа блокчейн приложения за клиенти по целия свят – и не зависи от цената на биткойн.“

Подобряване на блокчейн, AI, стрийминг и автономно шофиране

В допълнение към миньорите на blockchain, глобалната инфраструктура на Northern Data AG за HPC може да помогне на учени и инженери по света да преодолеят изчислителните бариери.

Според Геологическото проучване на САЩ (USGS), научен клон на правителството на САЩ, изучаващ природните опасности, учените се нуждаят от технология HPC за разширяване на областите на проучване, увеличаване на разделителната способност и интегриране на нови данни в проекти.

По същия начин технологии като IoT, изкуствен интелект, видео изобразяване и 3D игри трябва да обработват големи обеми от данни – задача, която често е възможна само чрез пакетното внедряване на високоефективни компютри.

За тази цел Northern Data е подготвена: „Компанията има дълбоко ноу-хау в изграждането на време и рентабилни ИТ решения в хардуерното и софтуерното пространство, както и в разработването и управлението на центрове за обработка на данни.“

В резултат на своите високоефективни изчислителни възможности Northern Data има потенциал да окаже реално влияние върху научния, индустриалния и социалния прогрес.

„Ние сме в състояние да предоставим на нашите клиенти решения за техните приложения, които спестяват време и пари, като същевременно осигуряват превъзходна мащабируемост“, каза Ханс. „В допълнение – и това също ни прави различни от другите – ние вземаме предвид снабдяването с енергия, когато планираме решенията, които разработваме. Това означава, че нашите клиенти също се възползват от специални модели за ценообразуване. “

Тъй като компанията е регистрирана на немската фондова борса, тя е в състояние да печели от растежа на млад и бързорастящ пазар. „Northern Data има достъп до финансовите пазари и перфектната инфраструктура за бърз растеж“, каза той.

Напред, докато Northern Data актуализира своята технология, разширява инфраструктурата си и въвежда нови идеи в производство, според Ханс, обратната връзка от заинтересованите страни и членовете на HPC общността е от изключително значение:

„Нашето дълбоко разбиране на нуждите на нашите клиенти определя нашите процеси“, каза той.

Изграждане на най-големия инструмент за добив на биткойни в света

Northern Data има големи планове за 2020 г., включително акцент върху стратегическите партньорства. През февруари Northern Data и Canaan Inc. обявиха, че компаниите ще работят в тясно сътрудничество в областта на развитието на ИИ, блокчейн технологиите и операциите в центъра за данни.

Компанията също така заяви, че ще работи с SBI Crypto, изцяло дъщерно дружество на японската SBI Group, за да напредне на блокчейн технологиите.

„Ние сме много доволни, че SBI е страхотен партньор и една от водещите международни финансови и технологични холдингови компании от наша страна“, казва Ароош Тилаинатан, изпълнителен директор на Northern Data AG, в неотдавнашно съобщение за пресата. „С дейността си досега SBI Holdings впечатляващо демонстрира своето лидерство в развиващата се криптовалута и блокчейн индустрия. Това партньорство ни дава потенциал да се развиваме още по-бързо, като обединим силите си. “

В допълнение, Northern Data в момента изгражда масивно съоръжение в Рокдейл, Тексас.

В момента компанията работи с местни строителни партньори за изграждането на съоръжението, което ще обхване 100 декара – еквивалент на приблизително 57 футболни игрища. Работниците ще завършат първата от три фази на строителството до първото тримесечие на 2020 г., осигурявайки 300 мегавата мощност.

„Очаква се общият капацитет от един гигават да бъде наличен през четвъртото тримесечие на 2020 г. Първите клиенти на новия сайт са две корпорации, регистрирани на борсата, които ще използват значителна част от капацитета за блокчейн технология“, каза Ханс. “Всичко това е наистина вълнуващо!”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map