Duetto’s GameChanger ™ za hotele – Kako platforma za strategiju prihoda poboljšava performanse i podatke iza scene

TL; DR: Internetske putničke agencije poput Expedija i Priceline od kasnog su vremena dominirale u rezervacijama hotela, jer su hotelijeri uglavnom izbjegli usvajanje novih tehnologija ili strategije e-trgovine. Umjesto toga, mnogi su to područje prenijeli divovskim tehnološkim tvrtkama, oslanjajući se na zastarjela rješenja poput Excel-a za praćenje cijene i dostupnosti soba. Duettova platforma za strategiju prihoda, međutim, organizira analitičke podatke za timove za upravljanje hotelima, istovremeno transformirajući način na koji hotelijeri mogu cijene cijene soba na vlastitim web stranicama.


Hotel del Coronado od 1888. godine je najznačajnije odmaralište na obali mora, u njemu su se nalazili svi predsjednici, pa i kraljevi. No, u novije vrijeme, prihod po dostupnoj sobi polako se smanjivao tijekom pet uzastopnih godina. Uprava hotela znala je da treba obrnuti trend, pa je skrenula na Duetto.

Koristeći platformu Duetto, tim je napravio strategiju za segmentiranje gostiju odmarališta, optimiziranje potražnje i cijene za različite vrste soba i promjenu cijena na temelju sezone i vrste kupca. Nakon uvođenja promjena, hotel je doživio svoju najbolju godinu ikad.

Suosnivači Duetta Patrick Bosworth i Marco Benvenuti upoznali su se dok su radili u kazinu Wynn u Las Vegasu i na kraju izgradili algoritam za određivanje cijene hotelske sobe i počeli se natjecati s drugim dobavljačima u industriji. Craig Weissman, bivši šef tehnološke uprave u Salesforceu, vidio je obećanje i želio je posuditi svoje tehničko znanje kako bi pomogao kompaniji.

Od tada, tri suosnivača kombinirala su svoja iskustva u hotelijerstvu i tehnološkoj industriji kako bi nastavili s izgradnjom platforme za strategiju prihoda Duetto. Kako se mijenja tržište hotela, alati tvrtke pružaju vrhunska rješenja hotelijerima koji su umorni od oslanjanja na zastarjele alate.

“Iskoristili smo svoje iskustvo u tehnologiji i hotelijerstvu kako bismo izradili nova i bolja rješenja za neke od najvećih izazova u distribuciji ove industrije”, rekao je potpredsjednik marketinga Eric Stoessel. “Od pokretanja naše osnovne GameChanger aplikacije, lansirali smo drugi, treći i četvrti proizvod. Sada smo cjelovita platforma strategije prihoda. “

Kako se trendovi eCommerce Shifting izazivaju u industriji otpornoj na promjene

Nakon 11. rujna potražnja za hotelskim sobama pala je. Nakon toga, OTA (mrežne putničke agencije poput Expedija i Priceline) doživjele su procvatan rast, prema Ericu.

“Oni su duopol hotelske industrije: masivni marketinški strojevi i tehnološki divovi koji rezerviraju ogroman postotak hotelskog poslovanja, a vlasnicima hotela naplaćuju vrlo zdravu proviziju”, rekao je. “Budući da ne posjeduju nijednu hotelsku sobu, nemaju pravi rizik.”

Sada se druge tehnološke tvrtke počinju upustiti u turističku industriju. Airbnb, Google i Facebook počeli su se natjecati s tradicionalnim hotelima, rekao je Eric, dodavši da je čuo da se Amazon također želi pridružiti pokolju..

“Krajolik distribucije toliko se promijenio”, rekao je.

Međutim, ako hoteli mogu mnogo učinkovitije rezervirati goste, neće morati dijeliti profit s OTA-ima.

“Problem je u tome što su OTA-i bili daleko inovativniji i prilagođavaju se potrebama potrošača, dok mnogi hoteli koriste iste tehnologije i strategije koje su koristili od 1990-ih”, rekao je Eric. “To je izazov s kojim se suočavamo. Naš je cilj jednostavan: Želimo pružiti hotelijerima aplikacije koje su im potrebne za usmjeravanje direktnijeg poslovanja i vraćanje prihoda koji su izgubili OTA-ima. “

GameChanger: Zašto je duetto drugačiji

Iako se u mnogim hotelima koristi zastarjela tehnologija, Eric nam je rekao da neki hotelijeri i dalje oklijevaju usvojiti nove inovacije.

“Tvrtke poput Hiltona i Marriotta uložile su desetke milijuna dolara u tehnologiju koju su ugradili u svoju kuću”, rekao je. “Po mjeri je i promijena nikad nije jednostavna. Ponekad kažemo da nam je najveći konkurent Excel jer toliko upravitelja prihoda to koristi kao svoj osnovni alat za ono što bi trebalo biti jedna od najvažnijih funkcija hotelske tvrtke. “

Modeli uređaja Duetto GameChanger

GameChanger pruža uslugama hotela bogate i djelotvorne uvide podataka koje je lako probaviti.

Duettova osnovna aplikacija od samog početka, GameChanger je strategija upravljanja prihodima na zahtjev i alat koji korisnicima pruža jasan i djelotvoran uvid u relevantne podatke o vrstama soba, dostupnosti, potražnji i drugim aspektima.

“Koristili smo GameChanger za skovanje novog načina oblikovanja cijena koji se zove” Otvorene cijene “, rekao je Eric. “Omogućuje hotelijerima da optimiziraju cijene na temelju potražnje u svim segmentima, kanalima i vrstama soba.”

Osim korištenja strojnog učenja i prediktivne analitike radi poboljšanja učinkovitosti hotela, GameChanger i platforma za strategiju prihoda objedinjuju sve podatke u vizualizacije i sučelja koja se lako koriste..

“To omogućava ljudima koji stoje iza scene, bilo da su prodajni tim, marketinški tim i operativni tim da u stvarnom vremenu dijele iste podatke”, rekao je Eric.

Povećavanje konverzija optimiziranjem putnika za rezervaciju putnika

Korištenjem Duettove platforme utemeljene na oblaku, upravljanje hotelima postaje suradnjivije, informiranije i strateškije. Tehnologije upravljanja prihodima u hotelima tradicionalno predviđaju jednu ili dvije cijene za sobe, a zatim faktor popusta – članovi AAA-e mogu dobiti 10% niže od standardne cijene, dok kupci lojalne nagrade mogu dobiti popust od 15%. OTA-e bi mogle vidjeti 25% nižu stopu.

“Sve se kreće gore-dolje u korak sa bravom, iako vam osnovna ekonomičnost govori da što imate više bodova cijena, više ćete potražiti i više prihoda ćete donijeti”, rekao je Eric.

Slika potpredsjednika marketinga Erica Stoessela sa snimkom zaslona PlayMaker-a

Kroz otvorene cijene i druge inovacije, Duetto i Eric Stoessel pomažu hotelima da povećaju svoje mogućnosti prihoda.

Kombinacijom aplikacija za igru ​​GameChanger i Playmaker Duetta, hotelijeri mogu personalizirati cijene i marketirati kako bi moderni doživljaj e-trgovine postali hotelski motor za rezervaciju i ostvarili više konverzija..

“Ono što mi pokušavamo učiniti nije previše različito od onoga što biste mogli vidjeti kada posjetite Amazon”, rekao je. “Na svoju početnu stranicu stavljaju sve proizvode za koje znate da ih želite. Izdvajaju sjajne ponude i nevjerojatno ih je lako pretvoriti. “

Usredotočen na iskustvo krajnjeg korisnika, Playmaker služi za personalizirane ponude, narudžbe robe i redoslijed sortiranja soba..

“Ako naš sustav prepozna gosta, znat će što je radio u prošlosti i kako su trošili svoj novac tokom prethodnog boravka”, rekao je Eric. “Ako su rezervirali apartman, prvo što će vidjeti kada posjete vašu web lokaciju je apartman. Ako obično odaberu određenu cijenu, prikazat će im sobe koje se nalaze u toj cijeni. Ako je dostupan paket više razine i znate da ga vjerojatno nećete prodati za taj datum, možete ponuditi primamljivi paket nadogradnje koji donosi više prihoda. Čak se može prodati i sa spa i odmaralištima. “

Ugodni hotelijeri poboljšavajući iskustvo gosta

Nakon što je nedavno zatvorio rundu financiranja u iznosu od 80 milijuna dolara, Duetto je spreman za brzo širenje.

“Naša je platforma otvorena i agnostična, i oduševljeni smo suradnjom s drugim tehnološkim kompanijama u ugostiteljstvu i šire”, rekao je Eric. “Ovo financiranje omogućit će nam stvaranje novih partnerstava, funkcionalnosti i proizvoda kako bismo hotelijerima pomogli postati učinkovitiji i profitabilniji.”

Iako Duetto prodaje svoj proizvod hotelskim kompanijama, Eric nam je rekao da tvrtka nije usmjerena samo na poslovne kupce – već obraća pažnju i na njihove kupce..

“Gostoljubivost ne bi trebala početi na recepciji”, rekao je. „Hoteli imaju ogromnu priliku pružiti lakše i zanimljivije iskustvo rezervacije. Ako gosti hotela imaju dobro iskustvo tijekom cijelog putovanja kupcima, mnogo je vjerojatnije da će ih pretvoriti, potrošiti na imovinu, a zatim će postati odan gost i vratiti se. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me