Dockerovi alati za masovnu inovaciju: eksplozivni rast od spremnika otvorenog koda do komercijalne platforme za modernizaciju i upravljanje aplikacijama

TL; DR: Od tihog uvoda i demotivacije živaca do više od 13 milijardi preuzimanja u samo četiri godine, Docker se stvorio kao fenomen koji se mijenja u industriji koji je u potpunosti izmijenio način na koji organizacije i programeri gledaju na virtualizaciju. Standardiziranjem spremnika i njihovim učinkom učinkovitijim, sigurnijim i jednostavnijim za uporabu projekt otvorenog koda evoluirao je u cjelovit komercijalni paket programa koji pomažu organizacijama poduzeća da bez problema usvoje novu tehnologiju. Viši potpredsjednik marketinga i zajednice David Messina vodio nas je kroz Dockerovu impresivnu evoluciju i neusporedivi uspjeh.


MetLife, koji je osnovan tri godine nakon završetka građanskog rata, bliži se 150 godina poslovanja. Prema pomoćniku potpredsjednika Solutions Engineeringa Aarona Adesa, društvo za životno osiguranje i dalje vodi šifru koja je 1982. napisana za IBM mainframe..

Pa zašto tvrtka postavlja oko 400 sustava na obećanje nove tehnologije koja postoji tek pet godina?

“Za 150 godina morali smo napraviti strateške oklade na tehnologiju da bismo ostali ispred konkurencije”, rekao je Aaron. “Ulogamo na sličnu opkladu na Dockera da bismo postali agilniji i okretniji.”

Pokrenut 2013. godine, Docker apstrahira i automatizira resurse poslužitelja kako bi stvorio lagane i neovisne spremnike koji se integriraju u sve vrste infrastrukturnih platformi i operativnih sustava. Aplikacije i softverski elementi smješteni u spremnicima dijele jedinstveni operativni sustav, ali su izolirani jedan od drugog i osnovne infrastrukture – što ih čini prenosivijima, performansama i sigurnoima.

MetLife, koji je tradicionalno imao “alergijsku reakciju” na korištenje programa otvorenog koda, prema Aaronu, umjesto toga otkrio je jednostavan način premještanja usluga u oblak za upravljanje prometom koji tijekom perioda otvorenog upisa skače 25 puta više. Potrebno je manje virtualnih strojeva za pokretanje aplikacija, tvrtka je u nekim slučajevima zabilježila stopu konsolidacije od gotovo 70%.

MetLife sada prikazuje podatke o kupcima u modernom korisničkom sučelju kompatibilnom na više uređaja i preglednika. Podaci, rekao je Aaron, dolaze iz sustava pisanih na različitim jezicima, platformama, pa čak i desetljećima.

“Kao da je Docker taj vremenski stroj koji nam omogućava da kršimo prostorno-vremenski kontinuitet”, rekao je. “Stvari koje su nekada bile teške, poput skaliranja usluge s dva na 10 do 100 primjeraka, sada su jednostavne.”

Pozdrav Wowlrd: Dockerov pogrešno napisan debitant nije odredio ogroman uspjeh

Osnivač Dockera Solomon Hykes pokazao je sustav kontejnera samo malim grupama prijatelja i poznanika prije 2013. Želeći demonstrirati tehnologiju nepoznatim tehničarima, potpisao se za kratku prezentaciju u PyCon-u.

Umjesto 30 polaznika koje je očekivao, auditorij je, međutim, napunio oko 1.000 ljudi. Njegova petominutna demonstracija, koja mu nije bila nepoznata, bila je u glavnom kolodvoru konferencije. Nerve su preuzeli, a on je pogrešno napisao Hello World.

„Pokazalo se da je tehnologija govorila sama za sebe, a demo je postao katalizator za Dockerovo brzo prihvaćanje i uspjeh ekosustava danas“, rekao je David Messina, stariji potpredsjednik odjela marketinga i zajednice.

Godinu i pol kasnije, tvrtka je prikupila 55 milijuna dolara i surađivala s Microsoftom i Amazonom, među ostalim tehnološkim divovima. Do kraja godine Docker je dosegao 100 milijuna preuzimanja.

Samo četiri mjeseca nakon toga, Docker je utrostručio broj preuzimanja i osigurao dodatnih 95 milijuna dolara financiranja.

Prema Davidu, Docker se trenutno može pohvaliti s više od 13 milijardi preuzimanja – samo s 390% rasta u protekloj godini. Godišnji DockerCon je najbrže rastuća konferencija u poslovnom softveru, rekao je, s 5.500 polaznika u 2017. u usporedbi s 400 tri godine prije.

Kako Docker Enterprise pomaže organizacijama da pređu na spremnike

Uz živu zajednicu otvorenog koda s više desetaka tisuća suradnika, Docker se koncentrira na kontinuirano širenje komercijalnih platformi pomažući tvrtkama u modernizaciji i ubrzanju softvera. Docker Enterprise Edition donosi performanse i uštede troškova organizacijama koje pokreću naslijeđene aplikacije do 30 godina.

Grafički i snimke zaslona Docker Enterprisea

Docker Enterprise Edition pruža pomoć na kraju s alatima za upravljanje infrastrukturom i životnim ciklusom.

„Iako ove naslijeđene aplikacije i dalje tehnički dobro funkcioniraju, poduzeća znaju da će, ako ne nastave s inovacijama, zaustaviti i izgubiti velike konkurentske prednosti na tržištu.“

Pored MetLife-a, stotine tvrtki iz Global 2000 usvojile su platformu Docker Enterprise Edition Container-as-a-Service. ADP i Visa pridružili su se MetLifeu na DockerConu 2017 kako bi podijelili kako kontejneri transformiraju poslovanje.

“Tvrtke usvajaju strategije kontejnera zbog okretnosti, prenosivosti i sigurnosti koju Docker pruža”, rekao je David. “Bilo da optimiziraju operativnu učinkovitost, iskoriste li mikroservis ili moderniziraju naslijeđene aplikacije, CIO-i i CTO-ovi prepoznaju da kontejnerske tehnologije omogućuju njihovim tvrtkama da se bave kompletnim životnim ciklusom aplikacija i moderniziraju svoj lanac isporuke softvera.”

Docker Datacenter: Upravljanje i siguran integrirani spremnik

Integrirana platforma Container-as-a-Service, Docker Datacenter promovira agilno i sigurno krajnje iskustvo u razvoju kao dio Docker Enterprise Edition. Enterprise IT timovi mogu mjeriti operacije s mogućnostima više stanara i sigurnosti, zajedno s potpunom podrškom za Docker API.

Svim aplikacijskim resursima može se upravljati s jednog internetskog sučelja, a korisnici mogu implementirati aplikacije i datoteke u proizvodna okruženja u samo nekoliko klikova.

Modernizirajte program tradicionalnih aplikacija: spremite se bez dodirivanja koda

Premještanje naslijeđenih poslovnih kriterija u modernu arhitekturu utemeljenu na oblaku može biti zastrašujući zadatak koji zahtijeva godine, velika ulaganja i mnogo obnove.

Modernizirajte program tradicionalnih aplikacija, najavljen u travnju 2017., omogućuje tvrtkama spremanje aplikacija bez dodirivanja izvornog koda. Inicijativa uključuje usluge savjetovanja, Docker Enterprise Edition i hibridnu oblačnu infrastrukturu od partnera u Avanade, Cisco, HPE i Microsoft.

“To znači da se tvrtke mogu modernizirati vlastitim tempom, koristeći prednosti učinkovitosti, prenosivosti i sigurnosti koju kontejneri mogu pružiti”, rekao je David. “Odatle je organizacijama mnogo lakše razbiti te aplikacije na mikroservise kad su spremni.”

3 glavna cilja novog generalnog direktora za Dockerovu budućnost

U svibnju 2017. Docker je predstavio Stevea Singha kao izvršnog direktora tvrtke. Steve, koji je u to vrijeme bio predsjednik uprave Dockerove tvrtke, osnovao je i razvio platformu za upravljanje poslovnim i putnim troškovima Concur prije prodaje tvrtke SAP-u za 8 milijardi USD.

Slike djelatnika Dockera i torta

Docker je porastao na nekoliko stotina zaposlenika u više od četiri godine postojanja.

Očekuje se da će njegovo iskustvo kao izvršnog direktora dovesti Dockera do još većeg uspjeha u području poduzeća. Steve je zamijenio Bena Goluba, koji se pridružio Dockeru mjesec dana nakon Salomonove prezentacije PyCon i ostat će član Dockerove uprave.

Prema Davidu, Steve je uveo tri aspiracije za tvrtku:

  1. Nastavite s inovacijama, kako u zajednici otvorenog koda, tako i s komercijalnim uslugama za daljnje poboljšanje upravljanja tijekom životnog ciklusa aplikacije.
  2. Služi rastućim potrebama poslovnih kupaca za pokretanje i razmjenu aplikacijskih okruženja. Tvrtka surađuje s oko 400 poduzeća, a uglavnom ih je stekla u prošloj godini.
  3. Izgradite sjajnu kulturu poduzeća koji privlači najbolji talent u poslu.

Mogućnost rada na platformi koja pruža organizacijama i programerima mogućnost implementacije novih značajki i pokretanja poslovnih kritičnih aplikacija učinkovitije nego ikad prije, nadahnjuje visoko motiviranu i blisku radnu snagu, rekao je David.

“Nije često u vašoj karijeri biti na vrhu inovacija, a to je upravo ono što radimo u Dockeru”, rekao je.

Potaknuta suradnjom: specijalizirani proizvodi udovoljavaju potrebama korisnika

Prema Davidu, Docker usko surađuje sa zajednicom otvorenog koda i poslovnim kupcima kako bi identificirao i odredio prioritete novih značajki i izdanja.

Na primjer, tim je stvorio desetak Docker izdanja prilagođenih različitim platformama i operativnim sustavima, uključujući macOS, Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform i Windows Server.

Mogućnosti orkestracije uključene su u Docker Enterprise Edition, a tvrtka je nedavno predstavila Docker Secrets za upravljanje osjetljivim podacima poput lozinki, SSH privatnih ključeva ili SSL certifikata. Da bi se dodatno zaštitile aplikacije, Docker-ovo sigurnosno skeniranje pruža proaktivno upravljanje rizikom i profile usklađenosti.

“Svi mi u Dockeru čvrsto vjerujemo da budućnost tehnologije kontejnera ovisi o uspjehu našeg ekosustava, zbog čega će suradnja ostati žarište naše strategije naprijed”, rekao je David.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me