Content Watch & Net Nanny ви помагат да контролирате опита си в интернет: как техният динамичен филтриращ двигател елиминира съдържанието, което не искате

TL; DR: Със страстта да защитава интернет потребителите от неподходящо онлайн съдържание, Net Nanny се адаптира към новите тенденции и технологии на сърфирането в Интернет. Вместо да поддържа списък с уебсайтове, които да блокира, интегрираният филтър за съдържание на Net Nanny работи, докато разглеждате, за да определите каква част от страницата да се покаже. Сред първите програми за филтриране на онлайн съдържание, Net Nanny сега предлага решения за социални медии, управление на мобилни устройства и отчети за използване – всичко това на облачно табло, което ви позволява да управлявате устройства отвсякъде.


Добрата новина? Интернет има всичко: мигновена глобална комуникация, връзки и общности по света, новини, както се случва… и видеоклипове с котки.

Лошите новини? В интернет има всичко: еротика, насилие, побойници, хищници и нецензурни злоупотреби.

Най-лошите новини? Децата ви могат да го намерят – всичко това.

Net Nanny и тяхната компания майка, Content Watch, пазят семействата в безопасност от по-сенчестата страна на интернет, като филтрират нежелано или неподходящо съдържание. Главният продуктов директор Клейтън Остлер каза, че Net Nanny се адаптира към новите заплахи и технологии, като същевременно дава на родителите гъвкави и подробни инструменти за мониторинг на компютри, таблети и телефони.

„Ние наистина искаме да помогнем на родителите да бъдат по-добри родители“, каза той. „Опитваме се да дадем на родителите инструментите, които биха използвали в реалния живот за живота на децата си онлайн.“

Как първият интернет филтър изгради култура около безопасното сърфиране

Content Watch всъщност влезе в пространството за филтриране и управление на Интернет с продукт, различен от Net Nanny.

Net Nanny беше сред първите продукти на пазара през 1998 г., като основно работеше като порно блокер. Въпреки че Клейтън каза, че оригиналната програма не е добре поддържана, Net Nanny се радва на голямо разпознаване на марката.

Предложението на Content Watch, ContentProtect, е създадено няколко години по-късно, за да се предпази от неподходящи изскачащи прозорци и да използва по-добре технологията. Тяхното подписване беше динамичен филтриращ двигател, който сканираше в реално време уебсайтове за неподходящо съдържание, вместо да поддържа списък със забранени сайтове.

Net Nanny беше купувана и продадена няколко пъти в началото на 2000-те, като Content Watch придобива марката в началото на 2007 г..

Content Watch седалище и портрет на Клейтън Ostler

Клейтън Остлер е главен продуктов директор в Content Watch, който е със седалище в Солт Лейк Сити, Юта.

„В този момент ние купувахме името, тъй като то беше добре разпознато до родителския контрол и запазването на децата в безопасност в Интернет“, каза Клейтън. „Продуктът обаче беше остарял и не беше много полезен. По принцип ние взехме технологията, която бяхме изградили и я поставихме в името на Net Nanny. “

Сега обединени, марките Content Watch и Net Nanny работят заедно, за да улеснят живота на семействата. След придобиването си ContentProtect се превърна в бизнес ориентирана програма за филтриране в Интернет, насочена към производителност.

„Искаме да помогнем на родителите да бъдат по-добри родители, защото наистина вярваме, че родителството е важна работа“, каза Клейтън. „Добрите родители правят добри деца, а добрите деца правят щастливи модели за подражание. Тази мисия и стремеж да помагаме на родителите да защитават децата са в основата на цялата компания. “

Как работи: Динамично съдържание двигател филтрира уеб страници в реално време

Повечето конкуренти на Net Nanny се гордеят с „гигантска база данни със стотици милиони блокирани URL адреси“, каза Клейтън. Net Nanny обаче всъщност разглежда съдържанието, до което хората се опитват да получат достъп.

Вместо автоматично да блокира нещо като Уикипедия, например филтърът на Net Nanny прави разлика между съдържание за градинарство или кученца и записи от насилствен или еротичен характер.

Net Nanny работи като услуга за абонамент, при която някой си създаде акаунт и инсталира софтуер на каквито и устройства да бъдат защитени. Програмата съдържа филтър, който сканира съдържание за определени ключови думи или фрази, заедно с имената на изображения и видеоклипове, кръстосани връзки, коментари и метаданни.

„Това е много сложен алгоритъм, но това е едно от предимствата на индустриалния опит, който имаме“, каза Клейтън. „Вече 14 години ние настройваме този двигател, за да станем по-точни и по-ефективни. Това е незабележимо за потребителите, но осигурява тази защита на всяка уеб страница. “

Колаж от тийнейджъри, събрани около лаптоп и баща и син, гледащи таблет

Net Nanny защитава тийнейджъри, малки деца и дори възрастни от неподходящо онлайн съдържание.

Платформата на услугите на Net Nanny се развива заедно с промените в технологията и тяхното използване, според Клейтън.

Тъй като изскачащите прозорци стават по-малко заплаха, Net Nanny разгърна нови функции, включително контроли за управление на времето, системи за отчитане и сигнали, заедно с поддръжка за мобилни устройства и социални медии.

„Ограничаването на защитата само на уеб браузър, например, не е много ефективно в света, в който живеем днес“, каза Клейтън. „Ние наистина се опитваме да включим новите технологии, които децата използват, за да могат родителите да са наясно с нещата, за които трябва да бъдат загрижени.“

С Net Nanny Social родителите могат да виждат публикациите, снимките и видеоклиповете на децата си и да получават сигнали, когато са идентифицирани вредни или неподходящи дейности.

„Когато децата растат и социалните медии стават все по-разпространени, им е трудно да учат нива на зрялост и подходящо използване на технологиите“, каза Клейтън. „Мисля, че родителите научават, че проверката на децата ви онлайн е точно като проверка на децата ви в реалния свят.“

Родителите могат да наблюдават онлайн поведението на децата си с облачен базиран административен портал, който им позволява да контролират настройките на Net Nanny и да виждат отчети за всички защитени устройства.

Снимка на конзолата за отчитане на Net Nanny

Отчетната платформа на Net Nanny генерира седмични отчети за използване и поведение за всяко устройство.

С децата, прекарващи до 20% от времето си свързани с интернет, Клейтън каза, че е наложително родителите да знаят какво правят и с кого общуват..

„Децата се сблъскват с неща като кибер тормоз, неподходяща употреба и затрупване на съдържание в Интернет“, каза той. “Те просто изискват родители, за да могат да се научат как да го правят правилно.”

Content Watch продължава да подобрява опита на сърфиране на уеб потребители

Net Nanny също не е само за семейства или деца. Клейтън обича да чете Slashdot сутрин за неговите новини, но не се радва на понякога вулгарни коментари, които хората ще оставят.

Някои интернет филтри ще открият 4-буквените думи и ще блокират целия сайт. Инструментът за маскиране на нецензурни данни на Net Nanny зарежда страницата и заменя проклятията със специални знаци.

Екипът на Net Nanny планира да пусне нови функции по-късно през 2016 г., фокусирани върху ограничаването на времето на екрана, GPS проследяването и персонализираните настройки въз основа на местоположение или време на деня – всичко това в опит да помогне на децата да се научат как да взаимодействат с технологиите в зрял начин, каза Клейтън.

“Това е нещо, което просто им се подава и се очаква да го разберат”, каза той. „Опитваме се да помогнем на родителите да научат децата си на добри навици и да дадем на родителите инструменти за наблюдение, за да могат да отстъпят назад и да видят какви разговори трябва да имат.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me