Coderovo “ključ u ruke” za migraciju u oblaku, upravljanje i optimizaciju omogućuje rezultate usmjerene na klijenta i naprijed razmišljanja.

TL; DR: S korijenima koji datiraju više od 25 godina, Codero je provjereni hosting pružatelj usluga koji neprestano istražuje i uvodi nove tehnologije. Laserski usmjerena na optimizaciju i korisničko iskustvo, tvrtka nudi neprimjerene i prilagodljive prijelaze na oblak ili hibridnu infrastrukturu koja ispunjava buduće poslovne ciljeve i postojeće naslijeđene sustave. Glavni direktor prihoda, Ric Riddle, rekao nam je kako se Codero razvijao zajedno s industrijom hostinga u oblaku i mogućnostima bez poslužitelja i računalstva u oblaku za poslovno i informatičko ubrzanje.


Umjesto da govori o mogućnostima hostinga u oblaku u smislu računalstva na ivicama i Interneta stvari, Ric Riddle radije uzima širi pogled na to kako migracija na modernu, optimiziranu infrastrukturu utječe na veći poslovni ekosustav.

“IT više nije funkcija koja živi u mračnim sobama ili podrumu ili utrobi organizacije”, rekao je. “Oblak predstavlja cjelokupnu transformaciju poslovanja i kulture.”

Osim promjenjivih hardverskih konfiguracija, računalstvo u oblaku predstavlja tektonski pomak u poslovnom krajoliku gdje organizacije svih veličina mogu iskoristiti i rasti modernim hosting rješenja. Industrijski veteran Codero omogućuje kupcima da se povuku krojeći prilagođavajući visoko prilagođene i podržane tehnologije oko specifičnih poslovnih ciljeva i aplikacija.

“To više nisu samo velike tvrtke koje se mnogo novca i novca presele u oblak”, rekao je. „Čak su i tvrtke u ranoj fazi prihvatile kulturnu promjenu koja daje prednost korisničkom iskustvu. Male tvrtke i dalje se mogu usredotočiti na svoje poslovanje s dostupnim resursima u oblaku i još uvijek se moći proširiti i isprobati nove stvari. “

Ric, glavni direktor resursa, Codero, izjednačio je energiju i inovaciju oko oblaka u kojoj se nalazi revolucija s zamahom i uzbuđenjem stvorenim zbog osipa tehnoloških titana koji počinju u poduzetničkoj garaži ili spavaćoj sobi.

„Oni mogu privući talent, njegovati male timove i razviti vještine dok svi ti novi noviteti razvijaju kao male tvrtke“, rekao je. „Inovacija i uloga IT-a ubrzavaju brzinu kojom se tvrtka transformira. IT sada ima prilično važno mjesto za stolom. Kada tvrtke razgovaraju o onome što slijedi, jedna od prvih grupa s kojima razgovaraju je IT. “

Pružanje više ruta izvedbi i uspjehu u oblaku

Codero je prvotno pokrenut kao Aplus.net 1992. godine kao prodavač računala i, na kraju, davatelj internetskih usluga. Kako je sve više ljudi i organizacija željelo stupiti na mrežu, tvrtka je dodala zajednički hosting – zatim namjenske servere, zatim web dizajn, zatim registracije imena domena. Codero je otpustio neke usluge i ponovno se povukao 2009. godine, odlučivši se usredotočiti na ono što je Ric nazvao draguljima krune posvećenih i upravljanih poslužitelja.

Slika Ric Riddlea s logotipom Coderoa

Pored upravljanih poslužitelja, Codero pomaže klijentima u oblačnim i hibridnim arhitekturama.

“Kad su počeli natjecateljski vjetrovi gostovanja u oblaku, Codero je podigao vlastiti privatni oblak”, rekao je Ric.

Primjećujući da su drugi veliki privatni dobavljači oblaka, uključujući Rackspace, HP i Cisco, zatvarali svoje privatne oblake u korist preprodaje javnih rješenja u oblaku poput Amazon Web Services, Microsoft Azure i Google Cloud, Codero je postao certificirani dobavljač AWS-a i Azure. Tvrtka je najavila implementaciju platformi-agnostskih oblaka na svojoj hibridnoj multi-cloud arhitekturi u siječnju 2018. godine.

“Veliki pokret u nozi je to što se sve više i više tvrtki kreće u oblak”, rekao je Ric. “Bez obzira rade li to graciozno, logično, strateški ili ekonomski, ostalo je za tvrtke poput nas da im pomognu da shvate.”

Prema Ricu, mnoge organizacije – posebno male i srednje tvrtke – prebrzo su se preselile u oblak. Bez razumijevanja potencijalnih utjecaja platforme na njihovu organizaciju, te su tvrtke brzo prevladale i izgubile fokus.

“Potrebna je tvrtka poput Coderoa koja je bila tamo i radila”, rekao je. „Razumijemo oblak i kako se povezati s naslijeđenim ulaganjima kako bi oblak bio mršavo i optimizirano iskustvo.“

Ocjene BEAT optimizirajte kupce na brodu

Unutar, zaposlenici Codera obavljaju ono što nazivaju BEAT procjene prilikom susreta s novim kupcima i pripreme migracije u oblaku:

“Želimo razumjeti otkucaje naših kupaca i ono što oni pokušavaju učiniti”, rekao je Ric. „Ključ uspjeha je jako dobro poznavanje originalne ili stare opreme i procesa te mogućnost da se to ugradi u proces ukrcavanja. Opsjednuto smo onim što je već tamo i gdje oni žele biti. “

 • B označava poslovne vozače. Zašto kupac želi prelazak na oblak? Koliko su svjesni kako oblak može realno podržati njihove ciljeve?
 • E označava ekonomska razmatranja. Prelaze li svi sustavi u oblak ili su samo neki? Da li kupac razumije ukupne troškove vlasništva, kao i povrat ulaganja?
 • Stalak za aplikacije. Treba li kupac ponovno izraditi neke naslijeđene procese kako bi iskoristio veće prednosti oblačnih usluga? Kako trenutne i oblačne aplikacije utječu na status tvrtke u skladu?
 • T označava tehnologiju. Da li kupac u potpunosti razumije kako funkcionira njihova oblačna infrastruktura i aplikacije? Je li kupac odgovarao točno odgovarajućim sustavima i konfiguracijama kako bi maksimizirao mogućnosti oblaka?

Tijekom razgovora s kupcima, Ric je rekao da Codero donosi nepristrana, platformska-agnostička mišljenja o interakcijama.

“Pregledavamo njihovu postojeću infrastrukturu i njihove postojeće aplikacije te identificiramo najbolje usluge za njihov prelazak u oblak”, rekao je. „Osiguravamo pokrivanje skalabilnosti i arhitektonskih problema, da su njihove aplikacije i procesi na poslužitelju dovršeni, da baze podataka mogu razmjeravati i obavljati transakcije i još mnogo toga. Toliko je kritičnih aplikacija, a ako postoje naslijeđene investicije ili infrastruktura koje ima smisla ostaviti na mjestu, mi ćemo im pomoći u tome. “

Coderova podrška osjetljiva na dodir osigurava učinkovitu potrošnju u oblaku

Za razliku od mnogih svojih konkurenata, Coderov posao se ne obavlja nakon što korisnik pređe na oblak. Budući da se mjesečni troškovi oblačnih platformi temelje na potrošnji računalnih resursa, Ric je rekao da će Codero i dalje pomagati klijentima u optimizaciji njihovih aplikacija i smanjenju troškova.

“Mi stvarno sarađujemo sa svojim kupcima, a ne samo da razumijemo gdje su i gdje trebaju ići”, rekao je. “Jednom kada su tamo, povežemo se s njima i proaktivno optimiziramo novi svijet u kojem se nalaze. To je glatka, sigurna i skladna implementacija i migracija, ali to bi trebao biti proces visokog dodira tijekom cijelog putovanja.”

Kolaž zaposlenika Coderoa oko ureda

Zaposlenici Coderoa služe kupcima iz sjedišta tvrtke u Overland Parku, Kansasu i Austinu u Teksasu.

Ta podrška i odnos s kupcima su presudni za Codero, jer je Ric rekao da tvrtka ne mora uspjeh definirati kao najjeftiniji ili najskuplji – ili čak najbolji.

“Mi samo moramo biti izvanredni sa svojim kupcima i pomoći im da budu izvrsni”, rekao je.

To često uključuje kupce da mogu komunicirati s istim agentom za podršku nekoliko godina, skačući na česte telefonske pozive ili čak pomažući klijentu da se posavjetuje s glavnim direktorom tvrtke Codero.

“Donosimo najbolje i najsvjetlije za naše kupce,” rekao je Ric. “Ne možete na telefon dobiti ljude poput Amazona. Naši kupci vole tu malu tvrtku, ali pružamo nevjerojatno nadarene i talentirane ljude koji se ponose time što su naši kupci uspješni. “

Dosezanje horizonta kognitivnog i bezračunskog računanja

Codero već pazi na nove tehnologije koje će utjecati na usluge i mogućnosti oblaka. Prema Ricu, kognitivno računanje (poznato i kao umjetna inteligencija i strojno učenje) predstavljaju glavne pokretače oblaka – posebno kada je riječ o prikupljanju i obradi podataka.

„Raste brže od naše mogućnosti da to stvarno razumijemo“, rekao je, dodavši da povećani pritisak poduzeća da se kreću s okretnošću i skalabilnošću u oblaku podržava sve veće i veće mogućnosti za računanje bez poslužitelja. Budući da programeri više ne trebaju brinuti o pružanju i upravljanju poslužiteljima, mogu se usredotočiti na temeljne proizvode i usluge svoje tvrtke.

“Kad se to počne pružati u oblaku, pojavljuju se sve ove nove mogućnosti i prednosti za organizacije. Vidjet ćemo da sve više i više tvrtki to koristi. “

Gartner nastavlja pratiti i predviđa eksponencijalni rast različitih usluga u oblaku – a istraživačka i savjetodavna tvrtka procijenila je da će se prihodi udvostručiti sa 153 milijarde dolara u 2017. na više od 300 milijuna dolara do 2021. godine.

Kako prihvaćanje oblaka raste, Ric je rekao kako organizacije više ne trebaju postavljati pitanje trebaju li se migrirati u oblak; naglasak bi se umjesto toga trebao usredotočiti na utvrđivanje najboljeg načina za iskorak i kako nastaviti optimizirati svoje okruženje.

“Više nije pitanje kada, već pitanje kako i na koji način ostati konkurentan”, rekao je Ric. “Čini se da gotovo svaka tvrtka danas koristi oblak u nekom džepu svog poslovanja.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map