CodeinWP и ThemeIsle обслужват съвети и инструменти за разработчици, блогъри и фрийлансъри, които искат да създават в WordPress

TL; DR: Дизайнерите и разработчиците на CodeinWP и ThemeIsle, които са запознати с най-популярните системи за управление на съдържанието в света, редовно споделят своя опит с читатели и собственици на сайтове. Докато сестринският сайт ThemeIsle предлага разнообразие от добре кодирани теми и плъгини, CodeinWP е създаден като център за ентусиасти в WordPress. Седмичните уроци на CodeinWP, подробно проучени публикации в блогове и други образователни ресурси осветяват вътрешната работа на платформата WordPress – дават възможност на всички потребители да проучат потенциала за изграждане и поддържане на собствени звездни сайтове.


Основната красота на WordPress се състои в изобилието от възможности на системата за управление на съдържанието и гъвкавостта, която предлага на потребителите си да изграждат напълно оперативни, динамични уебсайтове – без да се налага да се научат как да кодират.

Наборът от функции и функционалности обаче може да бъде меч с две остриета. Собствениците на нови сайтове и амбициозните разработчици често намират пресяване през огромен брой теми и плъгини – някои от които в крайна сметка имат проблеми със съвместимостта или изискват сложни инсталации и внос на съдържание.

След като се сблъскаха с много от едни и същи предизвикателства и чуха от множество клиенти с един и същи опит, сътрудниците на CodeinWP се стремят да осигурят образователните ресурси за облекчаване на главоболието на потребителите на WordPress и да им помогнат да увеличат присъствието си в мрежата, според ентусиаста по дигитален маркетинг Клауди Даскалеску.

„Причината, поради която WordPress е толкова популярна и хората я обичат толкова много, е, че можете да го направите сами. Но ако искате да го направите сами, определено ще трябва да имате лесни за употреба продукти “, каза той. „Това е видът проблем, който се опитваме да разрешим: Винаги мислим за потребителя, който се опитва сам да направи уебсайта.“

В комбинация със сестринска компания ThemeIsle, която предлага разработени теми и полезни, адаптивни плъгини, CodeinWP служи като ресурс на едно гише, за да помогне на потребителите, изграждащи WordPress сайтове, да разберат как работи платформата – и какво могат да изграждат с нея.

Преминаване от агенция към информационен център

Преди да се концентрира върху уроците и насоките за WordPress, CodeinWP стартира през 2012 г. като агенция, която преобразува дизайна на Photoshop в теми и шаблони на WordPress. В най-ранната итерация на компанията, изпълнителният директор Ionut Neagu ръководи екип от четирима в разработването на персонализирани WordPress сайтове за клиенти и служи като тяхна възможност за отстраняване на проблеми с WordPress.

Изображение на Claudiu DÄ? ScÄ? Lescu с логотипи на CodeinWP и ThemeIsle

CodeinWP и ThemeIsle се фокусират върху използваемостта и разширяемостта на WordPress, според Клаудиу Даскалеску.

Но създаването и доставката на предварително опакован уебсайт не беше достатъчно за екипа на CodeinWP, който видя клиентите да се борят да научат платформата WordPress. Екипът започна да идентифицира често задавани въпроси и изграждане на сайтове и публикува публикации в блогове, които адресират тези фрустрации.

„Новите клиенти, когато започнат, имат много въпроси“, каза Клавдиу. „Писането на статии беше идея за нас да свършим работата само веднъж и да разполагаме с ресурси, за да помогнем на клиентите, преди да зададат въпрос.“

Тъй като CodeinWP се насочи към предоставянето на образователно съдържание, ThemeIsle се появи като отделна услуга през 2014 г. Вместо да разработва сайтове по поръчка за клиенти, ThemeIsle предлага множество теми и плъгини за WordPress..

„Можете да дадете продукт на някого и той може да създаде уебсайт. Ако създадете съдържание, за да го образовате как да го отглеждате, как да го подобрите, какво да избягвате и какво да продължите след това, това е добра синергия “, каза Клавдиу.

Разгледайте остров от WordPress добавки в ThemeIsle

В ThemeIsle екипът за разработка работи в съответствие с философията, че лекотата на използване е ключова. Докато CodeinWP предлага уроци, изследвания, сравнения на продукти и други, за да помогне на потребителите на WordPress да придобият по-добро разбиране на вътрешната работа на платформата, ThemeIsle служи като оазис, където собствениците на сайтове имат достъп до теми без главоболие и плъгини, насочени към подобряване на тяхната производителност.

„Начинът, по който изграждаме продукти, е да ги поддържаме възможно най-прости, като в същото време разчитаме на функциите, които WordPress вече има“, казва Клавдиу. „Нещото, което потребителите обикновено имат проблем е, че обикновено произхождат от по-сложен продукт. Те се преместват към нашия продукт, защото намират за наистина лесно настройването си и могат да променят текстурата и цвета и някои от дизайнерските елементи наистина бързо. “

Макети на устройства на темата Hestia WordPress

Потребителите могат да намерят премиум и безплатни плъгини и теми, като Hestia, в ThemeIsle.

В момента ThemeIsle предлага повече от 30 безплатни и премиум теми на WordPress, включително Hestia, която е съвместима с повечето безплатни създатели на страници и може да се похвали с едноминутна настройка на простотата, многостранни опции за персонализиране и поддръжка.

„Попитахме един от нашите водещи разработчици защо е изградил продуктите по същия начин“, каза Клавдиу. „Отговорът му беше прост:„ Когато създавам продукт, искам да съм сигурен, че човекът, който използва продукта, е щастлив – също толкова щастлив, колкото и аз, когато използвам добър продукт. “

Plugin Paradise: Разширете функционалността на уебсайта с Orbit Fox

Сред последните предложения на екипа на CodeinWP и ThemeIsle е плъгинът Orbit Fox, който е създаден с цел разширяване на функционалността на уебсайта. Потребителите могат да добавят различни модули и услуги, включително наблюдение на времето, интегриране в Google Анализ, икони на персонализирано меню, шаблони на целеви страници и добавки за създаване на страници – независимо коя тема се използва.

„Ако искате да създадете бърза целева страница за вашия продукт и да стартирате нещо бързо, можете да инсталирате WordPress и да добавите всичко, което харесвате с приставката“, каза Клаудиу.

Показвайки акцента на компанията върху използваемостта и потребителското изживяване, мониторът за актуализация на Orbit Fox изисква само имейл адрес на потребителя, за да започне да проследява, когато уебсайтът им излезе офлайн. Модулът ще свърши останалата част от работата, следейки сайта и изпращайки имейл, за да уведоми потребителя, когато уебсайтът му е прекъснат.

“Обикновено това е платена функция или е трудно да се настрои”, каза Клавдиу. „Добрата част е, че за нашите потребители, които обикновено са начинаещи или собственици на бизнес, които нямат толкова време да опитат различни неща с уебсайта си, това им предлага лесен начин да проверят здравето на своя уебсайт. Когато добавите ресурсите на CodeinWP, идеята е не само да помогнем на нашите потребители, но и да помогнем на цялата общност на WordPress. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me