Cloudical: Upravljanje slikama utemeljenim na oblaku Pomaže 200K + pokretanja, mala i srednja poduzeća i poduzeća štede vrijeme za istraživanje i razvoj i brže tržište web aplikacija

TL; DR: Od svog osnivanja 2011. godine Cloudinary pruža tvrtkama svih veličina usluge upravljanja slikama temeljenim na oblaku koje optimiziraju razvojne cjevovode i pomažu im da brzo isporuče web aplikacije na tržište. Kroz cjelovito rješenje koje su izgradili i za razvojne programere, Cloudinary je u mogućnosti povećati performanse web aplikacija što rezultira boljim stopama SEO i angažovanosti kupaca što u konačnici dovodi do zdravije dobiti. Kako odjeli za marketing počinju koristiti platformu za personaliziranje slanja poruka i isporuke sadržaja, Cloudinary je smješten tako da pomaže tvrtkama poboljšati korisničko iskustvo i smanjiti operativne troškove u budućnosti..


Kao jedna od najvećih platformi za internetske turneje i aktivnosti, mrežne aplikacije Thrillophilia pružaju tražiteljima avanture način da otkriju mogućnosti za pokretanje uzbudljivih ekspedicija širom Azije. Ovi turisti žele putovati egzotičnim lokacijama koje nikada nisu posjetili, a jedan od načina privlačenja posla je upečatljiv prikaz prirodnih pejzaža koji nisu prisutni u njihovim rodnim lokalima.

Kao rezultat toga, platforma Thrillophilia mora podržati više od milijun slika s više od 250 000 jedinstvenih grafičkih prikaza na 200 000 stranica za 10 000 aktivnosti tvrtke. Trilofilija ovisi o njihovim dobavljačima za prijenos sirovog formata ovih slika; međutim, kako ove fotografije nisu uvijek fotogenična grafika kakvu je tvrtka željela, Thrillophilia je trebao učinkovit način za upravljanje i uređivanje istih.

„Trebalo nam je snažno rješenje kako bismo upravljali svojim slikama i brzo ih dostavili našim posjetiteljima“, rekao je Abhishek Daga, suosnivač Thrillophilije. “Još važnije, da bismo osigurali integritet naše grafike, bila su nam potrebna učinkovita sredstva za poboljšanje svih slika kako bi izgledale prelijepo.”

Tada se Thrillophilia za pomoć obratila Cloudinalu. Prema Abhisheku, Cloudinalova platforma za upravljanje slikama u oblaku omogućila je Thrillophilia da poboljša izvorne slike, promijeni im veličinu i brzo ih isporuči kako bi optimizirao cjelokupno iskustvo krajnjeg korisnika..

Grafika koja sadrži prijenosno računalo, kavu, tablet, telefone i Cloudinary logotip

Cloudinary pomaže tvrtkama da optimiziraju svoje razvojne cjevovode putem upravljanja slikama temeljenim na oblaku.

“Postojala je značajna razlika u brzini učitavanja stranica nakon što smo počeli koristiti Cloudinary”, rekao je Abhishek. “Kombinacijom JPEGminija i Viesusa uspjeli smo smanjiti veličinu stranice bez ugrožavanja veličine slike.”

Ovaj pad smanjio je 4TB mjesečno Thrillophilia je služio na pola i strašno uštedio na skladištu i širini pojasa..

Prema Robertu Moseleyu, Cloudinarin inženjer starijeg rješenja, izazovi, poput trilofilije, su prilično česti.

“Slike su 65% svih web uprava”, rekao je. “Bez obzira jeste li mala ili velika web mjesta, trebate sastaviti cjevovod.”

Od 2011. godine Cloudinary pomaže velikim i malim organizacijama da optimiziraju ove razvojne cjevovode svojim cjelovitim rješenjem slika izgrađenim posebno za programere. Tvrtka je platforma idealno vozilo za olakšavanje R-a povezanih sa medijima&D rad, razmjena web aplikacija i proizvoda, te znatno smanjenje IT i operativnih troškova.

Rješenje za konačnu sliku, koje su izradili programeri za programere

Cloudinary je pomogao više od 200.000 tvrtki – od malih blogova i startupa do velikih poduzeća – u upravljanju razvojnim procesima. U 2011. godini, utemeljitelji tvrtke Cloudinary, 20-godišnji veterani u razvoju web stranica za startapove, našli su se frustrirani nedostatkom opcija za učinkovitu obradu slika.

“Slike ne teku dobro; Oni su poput predmeta “, rekao je Robert.

Ta je činjenica navela Cloudinareve Osnivače da racionaliziraju postupak stvarajući vlastiti cjevovod temeljen na API-ju. Robert nam je rekao kako su Osnivači otkrili da i drugi programeri traže isto rješenje i platforma je uzletjela.

Iako postoje razni dodaci za predmemoriranje, mreže za isporuku sadržaja (CDN-ovi) i usluge optimizacije sučelja postoje za slične svrhe, rijetko su sveobuhvatni.

“Postoje sve vrste mikroservisa”, rekao je Robert. „Ako zaista želite ugraditi potpunu optimizaciju na svim razinama cjevovoda, morate uložiti u nekoliko različitih usluga i integrirati ih u jedan cjevovod i nadati se da je sve skalabilno i da sve funkcionira. To postaje zaista složen, isprepleten proces. “

Tvrtke koje ovise o sustavima s kompenzacijskim sastavom jednog pojedinca posebno su u opasnosti. Robert je napomenuo da se problemi ponekad javljaju kada programeri koji grade sustave u velikim organizacijama prelaze na druge pozicije. Kad dođe do njihovih zamjena, sustave je teško održavati. Cloudinary, s druge strane, u cijeloj slici ima nule.

“Ono što nas uistinu razlikuje je da optimiziramo cjelokupni tijek rada – cijeli cjevovod – sve od prenosa imovine do isporuke putem CDN-a”, rekao je Robert. “I pobrinemo se da se svi dijelovi između njih vode na račun.”

To je koncept koji privlači sve veću pažnju industrije.

“Nekako je kada je prvi momčad trčao četverominutnu milju. Nitko to prije nije učinio, ali čim je to učinio, tona ljudi mogla bi iz bilo kojeg razloga pretrčati četverominutnu milju, “rekao je Robert. “Sada vidimo ljude koji shvaćaju da je to problem koji se može riješiti.”

Robert je priznao da veliki igrači u industriji, poput Akamai i Adobe, sada izlaze sa sličnim rješenjima. Međutim, brzo je istaknuo kako Cloudinary pionirima stvara prostor i daleko je ispred igre.

“Počeli smo prvi, pa zbog toga imamo tonu tržišne prednosti”, rekao je Robert. “Mi smo najbolje rješenje.”

Optimizirajte cijeli cjevovod od prijenosa do isporuke globalnog CDN-a

Cloudinarova platforma uključuje čitav spektar usluga, od prijenosa, pohrane i administracije do manipulacije, optimizacije i isporuke. Ove usluge oslobađaju kupce od nepotrebnih R&Radite, poboljšajte korisničko iskustvo, smanjujte troškove IT-a i pružajte vrhunske mogućnosti slike.

“Imamo sve temelje”, rekao je Robert.

Korisnici mogu prenijeti slike bilo kojeg formata u oblak, iz bilo kojeg izvora i bilo koje razmjere – od jedne ili dvije datoteke do milijuna. Datoteke se pohranjuju u oblaku s uključenim praćenjem revizije i automatskom sigurnosnom kopijom. Na administrativnoj strani korisnici primaju izvješća i analitiku putem web-upravljačke konzole kao i internetskog web sučelja za upravljanje medijima u pokretu..

Kada je riječ o manipuliranju slikama, Cloudinary nudi izbor mogućnosti, uključujući promjenu veličine, obrezivanje, dodavanje tekstualnih slojeva i vodenih žigova i još mnogo toga. Sustav također nudi automatsku optimizaciju veličine slike i kvalitete s slikama isporučenim putem globalnog CDN-a koji se povlači iz više izvora.

Dok Cloudinary pruža svim korisnicima mogućnost ručnog prilagođavanja, Robert je rekao da je “snaga u automatskim stvarima. Ako morate odabrati format koji želite za svaki, to je usko grlo; nešto što morate učiniti – a cijela ideja je sve učiniti automatski. “

Povećajte performanse web aplikacija, SEO, angažman kupaca i prihod

Osim automatizacije, Robert je rekao kako su povećane performanse sporedni učinak usluge. Poznato je da povećani rad web aplikacija poboljšava SEO i stope angažmana kupaca – a zauzvrat utječe na financijsko zdravlje tvrtke.

Prema Google istraživanju iz rujna 2016, više od polovice posjetitelja napušta mobilne stranice nakon razdoblja učitavanja od tri sekunde. Studija je također otkrila pozitivan odnos između brzine stranice i prihoda, pri čemu mobilne web lokacije koje se učitavaju u pet sekundi zarađuju dvostruko više od prihoda od oglasa od onih koje učitavaju u 19 sekundi.

“Koristi su očite – dobro su proučavane”, rekao je Robert. “To nije hipoteza; to je dobro uspostavljen učinak. “

Snimka zaslona oblačne nadzorne ploče

Cloudinary pomaže povećati performanse web aplikacija, što rezultira boljim korisničkim iskustvom i sretnijima.

Robert je napomenuo da bolje performanse također utječu na privlačenje kupaca na web mjesto, citirajući nedavnu odluku Facebooka da u svoje feedove vijesti postavi web mjesta s kraćim vremenima učitavanja. A također treba uzeti u obzir i učinak uspješnosti na analitiku podataka.

“Ako se vaša web stranica zahtijeva 10 sekundi za učitavanje, većinu vremena vaše analitičke oznake ispaljuju pri dnu stranice uz dokument spreman”, rekao je Robert. “Ako se to dogodi, vjerojatno ima dosta vaših posjetitelja koji su ili odustali prije 10 sekundi ili kliknuli na sljedeću stranicu i nemate načina pratiti jesu li bili tamo.”

Smanjivanje tog vremena na pet sekundi, prema Robertu, može dramatično utjecati na kvalitetu podataka, što će vlasnicima web lokacija omogućiti optimiziranje njihovih marketinških napora. Kako bi kupcima olakšali ocjenjivanje ključnih mjera performansi na njihovim web lokacijama, Cloudinary je nedavno uveo test brzine web stranice, značajku analize slike razvijenu u partnerstvu s webpagetest.org.

Pomoću besplatnog alata kupci mogu obavljati ispitivanja brzine na temelju različitih lokacija, preglednika i veza. Web stranica također sadrži detaljan uvid u prednosti optimizacije koje Cloudinary može pružiti, uključujući procijenjene uštede u megabajtu.

Novi slučaj upotrebe: Ispitivanje skale A / B i personalizacija sadržaja

Iako je Cloudinary prvenstveno fokusiran na programere i uvijek će prvo biti „programer“, Robert je primijetio marketinške odjele koristeći tu uslugu kako bi pomogao u skaliranju A / B testiranja – tehnici digitalnog marketinga koja uspoređuje dvije varijacije web stranice. To također pomaže marketinškim timovima da prilagode iskustva putem personalizacije.

“Pronašli smo mnoštvo marketinških organizacija – posebno onih koje su pred igrom – koje prihvaćaju Cloudinar da radi neke stvarno cool stvari”, rekao je Robert.

Robert nam je rekao da personaliziranje marketinških poruka je poput Svetog grala modernim trgovcima. Poduzeća žele da njihova publika ima osjećaj kao da im se izravno govori, a ne da ih bombarduju sadržaji za masovno oglašavanje. I Cloudinarova platforma rješava ovaj problem.

“Personalizacija je bila bačena mnogo, ali na njoj se još nitko nije pokazao izuzetno dobro”, rekao je. “Sada počinjemo vidjeti ljude koji upotrebljavaju Cloudinary na pametne načine kako bi uklonili taj teret, uklonili to usko grlo i povećali potencijale za personalizaciju dinamičkim generiranjem sadržaja.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me