Cirrus Tech – Kako kanadski domaćin pruža efikasnost i sigurnost za poduzeća širom svijeta putem pouzdane i povoljne IT infrastrukture

TL; DR: Gotovo dva desetljeća Cirrus Tech je lider u kanadskom tehnološkom prostoru, pomažući tvrtkama svih veličina da pronađu uspjeh na mreži putem niza hosting rješenja. Danas kompanijski poslužitelji sa sjedištem u Torontu isporučuju skalabilnu, visoko učinkovitu IT infrastrukturu koja napaja više od 100.000 domena za organizacije širom svijeta. Nedavno smo uhvatili Mehdi Salek, direktor prodaje Cirrus Tech-a, koji nas je upoznao s najnovijim ponudama tvrtke, koji uključuju značajni WordPress plan bogat značajkama izgrađenim na umu sigurnosti modernog poduzeća..


“Glavni čimbenik bio je stvaranje istinski kanadske hosting tvrtke”, rekao je Mehdi Salek, govoreći o osnivačevom ranom viđenju tvrtke Cirrus Tech.

Kao direktor prodaje za tu kompaniju, Mahdi nam je rekao da je Cirrus Tech na tržište ušao 1999. godine sa ciljem stvaranja web hosting kompanije koja bi učinila da se korisnici osjećaju kao kod kuće.

Čvrsto zasadivši svoje centre podataka u Torontu, Cirrus Tech počeo je njegovati vezu sa zajednicom istovremeno zadovoljavajući rastuću želju potrošača da podrži lokalne tvrtke.

Strategija se pokazala učinkovitom na više načina. Za kanadske tvrtke i one preko granice bliski geografski položaj značio je niže kašnjenje i poboljšane performanse. A kako su se tvrtke širom svijeta sve više bavile američkim zakonima o nadzoru, sigurnost kanadskih propisa o privatnosti privukla je kupce.

Fotografija centra podataka tvrtke Cirrus Tech i logotipa tvrtke Cirrus Tech

Poslužitelji Cirrus Tech napajaju web aplikacije za tisuće kupaca širom svijeta.

Ovo je Cirrus Tech učinilo jednom od najvećih kanadskih web hosting kompanija, podržavajući širok udio na tržištu putem Cirrus hostinga, koji opskrbljuje male i srednje tvrtke; i HostMDS koji je nabavljen 2016. radi fokusiranja na masovno tržište. Ideja je, rekao je Mehdi, “da se napravi razlika između dva branda i istovremeno ponudi kvalitetna rješenja za različite publike.”

Čitava infrastruktura tvrtke ostaje ukorijenjena u Torontu, nudeći lokalnim i međunarodnim tvrtkama širok spektar web usluga. Podržani WordPress tvrtke Cirrus Tech sa sjedištem na SSD-u najnoviji je u tom katalogu, čime se još uvijek povećava obveza poboljšanja korisničkog iskustva kroz inovacije. Kanadska tvrtka povlači sva zaustavljanja kako bi pomogla tvrtkama da cvjetaju – sada pruža 24-satnu podršku i sigurnost automatskim ažuriranjima WordPress-a, SSL certifikatima i ugrađenim filtriranjem e-pošte..

Kanadski hosting koji osigurava poštivanje registara o privatnosti

Cirrus Tech je odlučio dijelom izgraditi svoje centre podataka u Torontu, jer grad predstavlja jedno od najbrže rastućih IT tržišta u Sjevernoj Americi. Osnovni pogon tvrtke nalazi se u centru grada, a dvije druge osobe nalaze se u središnjem i sjevernom dijelu grada. Kratka vremena putovanja i ugodna mjesta omogućuju Cirrusu da privuče bazen vještina talenta na tom području.

Mehdi je rekao da Cirrus Tech uzima u obzir “razmatranje kontinuiteta poslovanja i oporavka od katastrofe” pri odabiru lokacija centra podataka. Ali tvrtka mora ostati u Kanadi kako bi osigurala da ispunjava lokalne propise o privatnosti. Zakon o zaštiti osobnih podataka i elektroničkih dokumenata (PIPEDA), osnovan 2011. godine, uređuje privatnost podataka za privatni sektor u Kanadi, posebno štiteći podatke u vlasništvu pojedinaca i kompanija.

Fotografija zgrade centra za proizvodnju Cirrus Tech u Torontu

Centri podataka tvrtke Cirrus Tech smješteni su u probušenom tehnološkom središtu Toronta kako bi privukli najbolje i najsjajnije članove tima.

Kanadski zakoni takoder propisuju gdje institucije savezne vlade mogu ugostiti svoje podatke.

“Na primjer, zakon mora tražiti od bolnica i nekih sveučilišta da podaci ostanu u Kanadi”, rekao je Mehdi.

Prema Mehdijevim riječima, te institucije i tvrtke širom svijeta pronalaze sigurnost u poštovanju tvrtke Cirrus Tech industrijskim sigurnosnim standardima kao i kanadskim propisima o privatnosti. Novi kompanijski planovi WordPress hostinga slijedit će iste sigurnosne standarde.

“WordPress postaje jedan od najbrže rastućih i najpopularnijih alata za objavljivanje web stranica”, rekao je Mehdi.

Imajući to u vidu, Cirrus je nastojao iskoristiti svoju postojeću stručnost kako bi klijentima pomogao u upravljanju softverom putem SSD-ovih upravljanih planova za WordPress hosting hosting.

Novi paketi pomažu korisnicima da iskoriste snagu softvera otvorenog koda i njegovih različitih tema i dodataka, automatske sigurnosne kopije, sigurnosna ažuriranja, besplatnu migraciju i besplatnu domenu sa godišnjom pretplatom – a sve uz podršku 24 sata dnevno i 30 dana povrat novca zagarantovan.

Poboljšajte sigurnost WordPress-a pomoću SpamExperts®-a i Let’s Encrypt®

Mehdi nam je rekao da je Cirrus razvio svoju novu WordPress ponudu oko korisničkog iskustva.

“Razgovarali smo s različitim korisnicima i web dizajnerima te smo prisustvovali različitim seminarima i susretima kako bismo identificirali što naši klijenti traže”, rekao je.

Na temelju povratnih informacija, tvrtka se bavila zabrinutostima u vezi sigurnosnih kopija i sigurnosti. Cirrus uključuje dnevne sigurnosne kopije i mogućnost vraćanja datoteka, što, prema Mehdi-jevim riječima, omogućuje kupcima da u osnovi sami upravljaju i vraćaju datoteke uz malo napora..

Logotipi Cirrus Tech i WordPress

Novi planovi za WordPress hosting hosting tvrtke Cirrus Tech optimizirani su kako bi softver postigao najbolje performanse.

Dodajući već snažnu sigurnost paketa, Cirrus se udružio sa SpamExperts® kako bi filtrirao opasne i nepoželjne poruke e-pošte.

“Pomoću njegovih alata i rješenja uspjeli smo smanjiti broj neželjenih korisnika za 95%”, rekao je Mehdi.

I, slijedeći Googleov nagovor da osigura web mjesto šifriranjem, Cirrus se udružio s Let’s Encrypt ponudom besplatnih SSL certifikata. Mehdi nam je rekao da su filtriranje e-pošte i SSL usluge uključene u sve WordPress planove za hosting bez dodatnih troškova.

Intuitivni sustav s podrškom za 24 sata dnevno, izgrađenom u skladu s potrebama kupca

“Za nas je najvažnije iskustvo kupca i jednostavnost upotrebe”, rekao je Mehdi.

Za mnoge klijente to znači jednostavnu navigaciju sustavom za učinkovito upravljanje njihovim web mjestima. A kad se pojave pitanja, sustav za podršku telefonom, e-poštom i kartama tvrtke Cirrus Tech garantira odgovor za manje od dva sata.

Korisnici mogu riješiti često postavljena pitanja pomoću učinkovite baze podataka tvrtke koja se redovito ažurira kako bi pomogla klijentima u rješavanju problema.

Snimka zaslona baze znanja Cirrus Tech

Baza znanja Cirrus Tech-a izgrađena je s obzirom na samopodršku, no servisna pitanja dostupna su 24 sata na dan za postavljanje pitanja.

Pored toga, Cirrus pruža problem kupcima koji je dostupan korisnicima za brzu pomoć 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini. Prema Mehdi-ju, sustav ulaznica usavršen je tijekom godina kako bi pružio najefikasniju moguću podršku.

Također se bilježi interakcija korisnika sa sustavom tako da tvrtka može neprekidno poboljšavati.

“Povratne informacije o korisničkom iskustvu i promjene koje bi [kupci] željeli vidjeti neprocjenjive su vrijednosti”, rekao je Mehdi.

Obvezana je na angažman u zajednici i pomaganje uspješnom poslovanju

Cirrus Tech ozbiljno prihvaća svoju odgovornost služenja zajednici koja mu je pomogla da to bude jedna od najvećih kanadskih web hosting kompanija.

“Nastojimo sarađivati ​​sa zajednicom na različitim razinama”, rekao je Mehdi. „Svakog tjedna dolazi naš tim koji dolazi na sastanak, seminar ili događaj.“

Sam Mehdi najmanje jednom mjesečno prisustvuje sastancima posvećenim upoznavanju s zajednicom.

“Ovdje postoje zajednice koje pomažu malim poduzećima, pa mi sarađujemo s njima, pružamo naše usluge i – u nekim slučajevima – nudimo besplatna rješenja za hosting za start-up kompanije”, rekao je.

Tvrtka također radi na daljnjem obrazovanju u IT svijetu. Mehdi je napomenuo da se Cirrus želi povezati s obrazovnim institucijama i sveučilištima kako bi potaknuo studente da istražuju nove inovacije u informacijskoj tehnologiji.

Ovi napori mogu vrlo dobro doći u puni krug, jer bi ti studenti jednog dana mogli završiti posao za Cirrus i pomoći u napredovanju kompanije inovacijama. Za Mehdija, to je uzbudljiva perspektiva.

“Ono što me najviše uzbuđuje je u osnovi uvođenje različitih tehnologija i pokušaj evolucije s tržištem”, rekao je.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me