Bolje web stranice jednostavno – kako Vistaprint omogućava korisnicima izgradnju internetskog i izvanmrežnog marketinga za svoje poslovanje

TL; DR: Spajanjem Vistaprint-ovog izrađivača web stranica s prilagođenim posjetnicama i promotivnim proizvodima tvrtke Vistaprint, mala poduzeća i samostalni poduzetnici mogu pokrenuti profesionalne internetske i izvanmrežne marketinške kampanje za rast svojih marki. Viši direktor Digital Products Alfredo Ramos podijelio je kako obitelj marki opslužuje i utječe na različite segmente kupaca i pomaže ljudima da ideje pretvore u sredstva za život. Taj bliski odnos s kupcima pokreće razvoj proizvoda Vistaprint, što znači da se sve njihove potrebe mogu zadovoljiti relevantnim, pristupačnim i jednostavnim alatima koji odgovaraju odjecima malih poduzeća i njihovim klijentima..


Kao netko tko je odrastao u industriji web hostinga, Alfredo Ramos bio je naviknut raditi s kupcima koji su bili sasvim u redu kad su ostali sami. Imali su prostora na poslužitelju i mogli su prenositi njihov sadržaj i datoteke, i to je bilo dovoljno.

Nakon nekoliko godina vođenja portfelja digitalnih proizvoda na Vistaprint, Alfredo uživa u bogatom partnerstvu koje Vistaprint može uspostaviti s kupcima dok poduzimaju prve korake u uzbudljivim novim pothvatima..

“Jedna od prvih stvari koju učinite kada pokrenete posao jest nabaviti svoju posjetnicu”, rekao je. “To nas stavlja u jedinstvenu poziciju da formiramo snažne, trajne veze s robnim markama i kupcima i malim poduzećima zaista na početku svog puta.”

Koncentrirajući se na ultra-male tvrtke koje imaju samo jednog do pet zaposlenika, Vistaprint može utjecati na svoj globalni otisak i resurse kako bi osigurao da se motivirani kupci pretoče u jake web stranice i promotivne proizvode u poslovni uspjeh..

“Pomažemo najmanjim tvrtkama da se profesionalno, nevjerovatno i kreativno predstave”, rekao je Alfredo. “Način na koji velike kompanije plaćaju agencije ili odjel zaposlenika u marketingu i dizajniranju kako bi stvorili ovaj profesionalni, višenamjenski identitet robne marke, mi smo u mogućnosti pomoći tim malim tvrtkama da to rade i izvan mrežnog i mrežnog marketinga.”

Pomaganje Solopreurima i malim tvrtkama da naprave prve korake

Otprilike 20 godina, Vistaprint je ostao vjeran svojim početnim ciljevima pružanje vlasnika malih tvrtki pristup istim visokokvalitetnim, prilagođenim reklamnim proizvodima u koje velike tvrtke mogu ulagati. Osnivač i izvršni direktor Robert Keane razvio je tehnologiju za pružanje profesionalnih usluga tiskanja. u malim serijama i napravio je Vistaprint među prvim tvrtkama koje su kupcima omogućile dizajn i naručivanje proizvoda u cijelosti putem web preglednika.

“Svatko tko ima strast, ambiciju i duh za vođenje poslovanja trebao bi imati pristup prilagođenim marketinškim proizvodima koji im pomažu da se profesionalno i povoljno povežu s kupcima”, rekao je on-line. “Mi smo slijedili tu viziju od prvog dana – i uvijek ćemo to učiniti.”

Sada, kao jedna od najvećih svjetskih tiskarskih kompanija, Vistaprint opslužuje više od 17 milijuna kupaca i povlači na sjeveru 1,4 milijarde dolara godišnjeg prihoda. Poslovne kartice su se proširile na brošure, natpise, pribor za jelo, krigle i odjeću – “sve što možete ispisati”, prema Alfredo.

Slika Alfreda Ramosa s logotipom Vistaprint

Alfredo Ramos vodi platformu digitalnog marketinga u tvrtki Vistaprint usmjerenu na male poslovne tvrtke.

Uvidjevši da se marketing malih poduzeća sve češće događa putem interneta umjesto isključivo kroz tiskane promotivne materijale, vodstvo Vistaprint zrcalilo se ponašanje korisnika preusmjeravanjem dodatnih resursa u digitalne marketinške alate.

“Za mene je jedna od stvari koja je tako dobra kod Vistaprint-a rad u tvrtki globalne razmjere koja se koncentrira na osnaživanje malih poduzeća za suočavanje sa njihovim različitim izazovima”, rekao je Alfredo. “Mi sebe doživljavamo kao partnera u svim marketinškim stvarima za male tvrtke.”

2011. godine Vistaprint je kupio Webs, DIY paket web stranica, rješenja za društvene mreže i mobilnu prisutnost za male tvrtke. Izrađivač web stranica i vođa hostinga pružio je Vistaprintu snažnom uporištu u industriji digitalnog marketinga, kao i talentom, stručnošću i infrastrukturom kako bi vlasnici tvrtki bez iskustva o tehnologiji mogli poduzeti sljedeći korak.

Kako Vistaprint opslužuje različite segmente klijenata

Kupnjom Websa i njegovog paketa digitalnog marketinga, Vistaprint je uspio koncentrirati napore na proširivanju svojih usluga i poboljšanju iskustva u raznim segmentima kupaca na svim platformama..

„Povijesno gledano, publika Vistaprinta bila je vlasnici malih poduzeća i poduzetnici koji pokušavaju učiniti posao svojim životnim sredstvima i trebaju se tržišno baviti izvanmrežno, profesionalnom, vjerodostojnom i dosljednom slikom“, rekao je Alfredo. “Kupci s kojima surađujemo putem izrade naših web stranica i alata za marketing na društvenim mrežama imaju slične potrebe. Pružamo im alate i znamo kako izgledati profesionalno i dosljedno na mreži, čak i ako nisu pametni. “

Slike ureda Vistaprint

Iako je tvrtka globalno narasla, Vistaprint održava uredsku kulturu i energiju malog poduzeća.

Kupovinom Webs-a, Vistaprint je također uveo marketinški alat za društvene medije Pagemodo u svoj paket digitalnih usluga za male tvrtke. To omogućava menadžerima društvenih medija u malim tvrtkama da izrađuju snažne profile, kampanje i interakcije na različitim mrežama, bez ikakvih dizajnerskih i tehničkih vještina.

Alfredo dodaje: „Našim kupcima možemo pružiti proizvode putem mrežnih i izvanmrežnih marketinških kanala po cijeni koja poštuje njihov proračun. Pruža nam mnogo više prostora za kreativnost i raznovrsne strategije oko pomaganja kupcima u marketingu. “

Odgovaranje dizajna omogućuje korisnicima da izgrade robnu marku Omnichannel

Budući da Vistaprint može utjecati na sve kutke marketinškog plana male tvrtke, Alfredo je posebno uzbuđen zbog funkcionalnosti platformi koja odgovara dizajnu.

“Jednom kada dizajnirate svoju posjetnicu na Vistaprint, stvarate predložak”, rekao je. „Ta je odluka na kraju veća od odabira dizajna za vašu posjetnicu. To je također odabir izgleda i osjećaja za vašu marku, od vaših boja do izgleda vašeg logotipa i fontova koje ćete koristiti. Kako ćete svijetu izraziti osobnost vašeg branda? “

Trenutno Vistaprint pomaže kupcima u izgradnji dodatnih marketinških proizvoda koji uključuju njihove dizajnerske odluke, od obrazaca do razglednica. Tvrtka radi na pomaganju poduzetnicima da taj identitet marke primijene na odgovarajućoj web stranici, stvarajući kohezivan doživljaj marke.

“Zanimljivo je kada naši kupci razmišljaju o robnoj marki”, rekao je Alfredo. “Njihova prva reakcija je:” Čekaj, ja sam samo osoba ili mala tvrtka. Ja nisam robna marka. “Zatim, kada objasnite važnost jedinstvenog izgleda u svijetu, bilo da radite na mreži ili izvan mreže, klikne. Oni počinju shvaćati da je to važno i vrlo izvedivo. “

Kolaž slika koje prikazuju razne poslovne proizvode i ljude

Vistaprint omogućuje vlasnicima malih tvrtki izradu sveobuhvatnih identiteta robne marke na mreži i izvan nje.

Odatle, Vistaprint stručnost i dizajnerske usluge mogu pomoći kupcima da izgrade internetsku prisutnost dostojnu svojih poslovnih ciljeva. Koristeći tehnologiju i iskustvo Webs-a, Vistaprint je lansirao sveobuhvatan set dizajnerskih usluga s bijelim rukavicama, “uradi sam za tebe” kako bi potaknuo kreativnost i uspjeh korisnika..

„Ono što mi kroz naše klijente slušamo jest da znaju da trebaju biti povezani s mrežom, ali nisu sigurni u ono što trebaju učiniti iz dizajna i marketinga i trebaju im pomoć“, rekao je.

Izgradnja pouzdanog partnerstva s kupcima od početka

Alfredo pripisuje korisničku korisničku bazu za pružanje povratnih informacija i ideja koje pokreću razvoj proizvoda i poboljšane značajke. Vistaprint provodi istraživanja, fokusne skupine i intervjue pojedinačno s kupcima, zajedno s Net Promoter Score anketama i kvalitativnom analizom interakcija s korisničkom podrškom..

“Jedna od stvari koje mi kao tvrtka zaista radimo jest da prvo budemo kupci i surađujemo s kupcima”, rekao je. “Postavili smo čitav niz mehanizama za povratne informacije kako bismo mogli dublje razumjeti što naši kupci traže i na kraju biti sigurni da radimo na onim stvarima koje su najvažnije za naše kupce.”

Često to znači provjeravanje osobnih želja i projekata kućnih ljubimaca u korist demonstriranog odgovora kupaca u kratkom roku, dok se te inicijative uravnotežuju s većim općim ciljem tvrtke. Kad dođe do guranja, partnerstvo i podrška Vistaprint kupcima nudi pobjedu.

“Većina naših kupaca su vrlo aktivni i angažirani poduzetnici”, rekao je Alfredo. “Oni će zasukati rukave i to će shvatiti. Realnost je da im je vrijeme ograničeno, pa traže partnera kako bi im ga olakšali. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me