Базираният в Нова Зеландия RimuHosting – стремеж да помогне на технологично развитите бизнеси по целия свят оставят корените си за силен растеж в Интернет

TL; DR: Базирана в Кеймбридж, Нова Зеландия, RimuHosting има за цел да помогне на бизнеса да се издигне високо сред конкуренцията си от 2003 г. насам. Гъвкавите и надеждни виртуални, дистрибутори и специализирани решения на компанията се обслужват от sysadmins и разработчици и са подкрепени от 24/7 знаеща поддръжка. С центрове за данни в САЩ, Австралия, Англия, Германия и Нова Зеландия клиентите на RimuHosting имат достъп до инфраструктурни решения по целия свят..


Дървото Риму, вечнозелено иглолистно дърво, родно в Нова Зеландия, има среден живот от 800 до 900 години. Когато е напълно отгледано, дървото достига височини до 165 фута, като короната му често се извисява над горния навес.

Като второто най-често срещано дърво в региона, Риму е основен материал на буйните гори на Нова Зеландия. Също така базираното в Нова Зеландия RimuHosting получи името си.

„Ние мислим за дървото Rimu като философия на компанията“, каза Саймън Дейвис, консултант по продажбите в RimuHosting. „Ние служим като основен ствол, а клоните, които излизат от него, са представителни за нашите клиенти.“

Има един основен недостатък в тази аналогия, но той работи в полза на компанията. Докато дървото Риму е известно с бавната си степен на зреене, RimuHosting има бърз растеж. Всъщност, компанията спечели място в списъка за бързи 50 на Deloitte в Нова Зеландия – чест да признае и да отпразнува високопоставени стартъпи – както през 2008, така и през 2011 г..

Логото на RimuHosting

Базираната в Нова Зеландия RimuHosting е кръстена на широко разпространеното в страната дърво Риму, което расте до 165 фута височина.

Днес RimuHosting се стреми да гарантира, че sysadmins и разработчици по целия свят могат да използват заложената им инфраструктура, включително надеждни виртуални, дистрибутори и специализирани сървърни опции, в тяхна полза. С центровете за данни, обхващащи света и 24/7 поддръжка на високо ниво, те са на път да постигнат тази цел.

24/7 Поддръжка, обслужваща географски разнообразна база от клиенти

Въпреки че централата на RimuHosting е в Кеймбридж, Нова Зеландия, основният център за данни на компанията се намира в Далас, с допълнителни съоръжения в Оукланд, Нова Зеландия; както и Австралия, Германия и Англия.

„Имаме смесица от регионални клиенти, добра сума в щатите, а след това и доста в Европа“, каза Саймън. „Беше наистина страхотно да наблюдаваме как нашата разнообразна клиентска база продължава да нараства.“

Всеки център за данни разполага с всички звънци, които бихте очаквали от надежден доставчик на инфраструктура, включително излишно непрекъсваемо захранване, резервен генератор, наблюдение на затворен кръг, излишна климатична система, достъп до ключове за карта, дежурни охранители 24 / 7 и денонощен мониторинг на сървъра.

Изображение на човек, работещ в център за данни

Компанията се стреми да гарантира, че нейните центрове за данни са възможно най-сигурни и надеждни.

И ако нещо се обърка, на разположение е 24 -7-годишният екип за поддръжка на RimuHosting. “Имаме чат на живо, така че клиентите могат просто да влязат и веднага ще видим молбата им”, каза Саймън. „Ще влезем веднага и ще разрешим техните проблеми – и те ще взаимодействат със същите членове на персонала, които действително са настроили сървъра.“

Саймън каза, че RimuHosting не вярва в модела за поддръжка на клиентите – и това е добро за клиентите. Вместо това персоналът за поддръжка на компанията са всички високотехнологични специалисти, които се фокусират върху улесняване на живота на клиентите, без значение какъв проблем имат.

„Подобни организации имат различни нива на подкрепа, но отиваме направо към източника“, каза Саймън. „Прочетох някои от препоръките, които клиентите са писали и знам, че може да съм предубеден, но това беше вдъхновяващо. Те говорят за услугата, която им донесохме, за разлика от чакането за помощ, което моментално предизвиква безсилие. Именно там се открояваме. “

Гъвкави и надеждни виртуални, реселърски и специализирани решения

Към 2017 г. по целия свят има 8,4 милиона центрове за данни. В наши дни изпъкването в море от хостинг доставчици и привличане на нови клиенти е голяма поръчка – но със сигурност не е невъзможно.

“Пазарът стана много по-наситен”, каза Саймън. „Като се има предвид конкуренцията, ние се гордеем с това, че нашите клиенти и надеждността на нашите клиенти са на първо място. Нашата цел е да застанем рамене над останалите. “

За RimuHosting, Саймън ни каза, че означава да предлагаме 24/7 поддръжка за клиенти; 99,9% споразумение за ниво на услугата; 30-дневна гаранция за връщане на парите; и гъвкави хостинг услуги, вариращи от виртуални и реселърски опции до специализирани сървъри. „Това е многопроцеден подход“, каза той.

Графично изобразяване на типовете сървъри

Гъвкавите и надеждни хостинг услуги на RimuHosting включват VPS, дистрибутор и специализирани сървърни решения.

Саймън каза, че компанията максимизира производителността на VPS, като ограничава броя на сървърите на процесорното ядро. Като минимум, всеки VPS идва с гарантирана 480Mhz процесорна мощност. В допълнение, използването на процесора на RimuHosting е средно само 16%, което означава, че сървърите не са напълно заредени и по този начин ще бъдат по-отзивчиви.

Клиентите, които търсят повече памет, дисково пространство, процесор и честотна лента, могат да изберат специалните опции на сървъра на RimuHosting чрез центрове за данни в Окланд, Бризбейн, Далас и Лондон. Компанията също така предлага VPS-посветен хостинг опция, в която паметта на сървъра, дисковото пространство, процесора и дисковите входове / изходи са предназначени единствено за VPS на клиента..

Други клиенти, като уеб дизайнери, които искат да хостват сайтове на своите клиенти, могат да се обърнат към офертите на компанията за дистрибутори. Ако не сте сигурни кой план е най-подходящ за вас, Simon препоръчва да попълните формуляр за обратна връзка или да се свържете с обслужващия персонал чрез чат на живо.

Умееща услуга, насочена към систематици и разработчици

Саймън ни каза, че RimuHosting често привлича разработчици и sysadmins, които търсят стабилна услуга, насочена към любителите на технологиите. „Винаги ще ви предоставяме цялата необходима информация и мисля, че това се харесва на потребителите от по-висок клас, които ценят да знаят за техническите подробности“, каза той.

Вие сте самонадеян маниер на Linux? За опитни потребители или тези, които искат да експериментират с операционната система, RimuHosting предлага хостинг планове, които служат като алтернатива на инструментите с Linux сървър у дома. С root достъп до специализиран Linux сървър, работещ с актуално Linux ядро, Саймън ни каза, че плановете за хостинг на VPS на компанията дават на потребителите възможност да упражняват своите умения.

„Ниските ценови точки винаги са страхотни, но нашите клиенти знаят, че трябва да разгледате целия пакет“, каза Саймън. „Нашият персонал е съставен от отрепки, а клиентите ни са отрепки и ценят отличното обслужване. Всички сме в едно и също пространство на главата. “

Според Саймън, така RimuHosting си спечели репутация за голяма подкрепа. „Ние наистина се гордеем, че се справяме с проблемите на високо ниво и ги разрешаваме възможно най-бързо“, каза той. „Мисля, че това ни служи като различител.“

Според RimuHosting други диференциатори включват факта, че средният клиент на компанията е лоялен най-малко 18 месеца, 19 от 20 клиенти остават с компанията след първите два месеца, 60% от новия бизнес идва през уста на уста, и персоналът отговаря на повечето заявки за поддръжка в рамките на две минути.

Слушането е ключово: процес на развитие, фокусиран върху клиента

Що се отнася до разработването на продукти, Саймън ни каза, че водещата светлина е отзивите на клиентите. „В този климат, ако не слушате клиентите си, правите им услуга“, каза той. „Отбелязваме всички отзиви, добри и лоши, защото лошата обратна връзка е добра в известен смисъл – ако я обърнете, това е учене.“

За тази цел Саймън каза, че компанията използва открит подход към иновациите. „Ако клиентите ви са честни с вас, трябва да ги изслушате“, каза той. „Ние се опитваме да помогнем на нашите клиенти по всякакъв начин, за да накараме хостинг услугата да работи така, както им е необходимо.“

Разбира се, RimuHosting внимателно обмисля всяко предложение и ефекта, който всяка промяна в системата може да има върху клиентите.

„Но ние няма да бъдем напълно твърди и да кажем„ Това противоречи на политиката на компанията “, каза той. „Ние не просто ви предлагаме услуга – ние сме в партньорство с вас. Ако имате проблем, ще работим с вас, за да го решим. “

С този вид услуга, RimuHosting живее до своето име.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me