Алтернатива на скъпите приложения, свързани с Office: FreeOffice е пълнофункционален пакет за Windows, Mac и Linux

TL: DR: FreeOffice 2018 на SoftMaker е стабилен софтуерен пакет, който включва текстов процесор, приложение за електронни таблици и презентационна програма. Съвместимите с Microsoft Office инструменти, предназначени за използване у дома и на работа, са достъпни като безплатно изтегляне за потребители на Windows, Linux и Mac. Търговските потребители могат лесно да надстроят до интуитивния пакет SoftMaker Office за конкурентна алтернатива на Microsoft Office, включваща допълнителни функции на потребителите и безпроблемна съвместимост.


Представете това: Току-що закупихте нов лъскав лаптоп от магазина на Microsoft. Той разполага с целодневен живот на батерията, невероятна графика и тон на съхранение – всичко това ви струва доста стотинки, особено след като се облагат с данъци.

Прибирате се вкъщи, нетърпеливи да играете с новата си играчка и не забравяте, че има още нещо, което трябва да купите: Office 365. Закупуването на абонамент означава, че ще трябва да разделяте над $ 6,99 месечно – стига да използвате пакета.

Добавете това към съществуващата си яма за абонаментни пари – Hulu, Netflix, Audible, членството във вашата фитнес зала и т.н. – и ще имате късмет, че ще имате оставащи средства в края на всеки месец.

Лого на FreeOffice

FreeOffice е алтернатива на скъпите офис приложения.

За щастие има и друга опция в безплатни решения за офис пакет като SoftMaker’s FreeOffice 2018. Изчерпателната софтуерна колекция, достъпна като безплатно изтегляне за потребители на Windows, Linux и Mac, освобождава потребителите от ограниченията на поредната абонаментна такса.

„Основната цел зад FreeOffice е да предложи на ежедневния домашен или бизнес потребител инструментите, от които се нуждаят, за да изпълнят офисните задачи“, заяви Никлас Пулина, продуктов мениджър в SoftMaker. „Това е пълнофункционален офис пакет, съдържащ текстов процесор, приложение за електронни таблици и софтуер за презентация. Всеки може да го изтегли и използва толкова дълго, колкото желае, без никакви разходи. “

Някои решения за безплатни офиси са болка по отношение на проблемите със съвместимостта с Microsoft Office – но FreeOffice не е едно от тях. Софтуерът си сътрудничи със стандартните формати на Microsoft Office, което прави сътрудничеството с други хора лесно.

Потребителите, които се влюбват в FreeOffice, но в крайна сметка желаят още по-стабилно решение, имат възможност да надстроят до пакета на SoftMaker Office, алтернатива на конкурентни цени на Microsoft Office.

Персонализиращ потребителски интерфейс и съвместимост с Microsoft Office

SoftMaker, базирана в Германия, разработва софтуер, свързан с офиса, от създаването си в края на 80-те години. Днес нейният водещ пакет включва TextMaker, текстов процесор; PlanMaker, приложение за електронни таблици; и Презентации, слайдшоу програма.

Издаването на FreeOffice 2018 донесе няколко нови функции на пакета със софтуер. За първи път от първоначалната си версия безплатната версия на SoftMaker включва пълна поддръжка за стандартните файлови формати на Microsoft: DOCX, XLSX и PPTX. Потребителите вече могат да отварят и запазват файлове с тези разширения, като елиминират нуждата от предварителни конверсии.

„Съвместимостта с Microsoft Office, включително нашата родна употреба на формати на Microsoft, е една от основните характеристики на нашия офис пакет“, заяви Никлас. „Другият аспект, който е особено привлекателен за мен, е потребителският интерфейс.“

FreeOffice 2018

FreeOffice 2018 е напълно съвместим със своите колеги на Microsoft.

SoftMaker FreeOffice 2018 също така осигурява подобрено потребителско изживяване чрез преработен интерфейс, който позволява на потребителите да избират между модерно оформление на базата на лента и класически менюта и ленти с инструменти.

Потребителите, които се колебаят да изпробват режима на лентата, могат да бъдат сигурни, че все още могат да получат достъп до класическата версия чрез специално меню. Независимо от избрания стил, потребителите имат достъп до няколко падащи функции и колекции от шаблони, предназначени да опростят създаването на подробни документи. Например, потребителите могат да добавят сложни номерирани списъци, заглавки и колонтитули към файл TextMaker само с няколко кликвания.

Както при предишните издания, безплатният офис пакет обхваща всички основни неща, предлагани от професионално платено решение. TextMaker 2018 например дава възможност на потребителите да създават сложни документи с персонализирани изображения, графики, заглавки, колонтитули и таблици, сред другите елементи. Той също така включва опцията за експортиране на документа като PDF или формат на файл на e-книга EPUB.

PlanMaker 2018 включва всичко, което средният потребител се нуждае за изчисления, таблици и диаграми, а презентации 2018 вече позволява на потребителите да проектират неограничени оформления на слайдове, които могат да бъдат попълнени с приспособими заместители.

През 2019 г. SoftMaker представи актуализация на FreeOffice 2018 в чест на 30-годишнината на компанията. Актуализацията осигури съвместимост с Microsoft Office 2019, подобри удобството за ползване на потребителите, добави нови функции за обработка на текстове и предостави допълнителни функции за електронни таблици.

Надградете до търговско решение с SoftMaker Office

Никлас ни каза, че по-голямата част от клиентите на SoftMaker започват с FreeOffice, преди да преминат към SoftMaker Office, компанията на конкурентни цени за закупуване на продукт. „Нашата платена версия по същество е безплатната версия плюс допълнителни функции на потребителя на енергия“, каза той.

За разлика от FreeOffice, SoftMaker Office включва разширена странична лента, режим на цял екран, тезаурус, вграден файлов мениджър, разширени архиви и интелигентни ръководства, сред много други функции.

За да отпразнува 30-годишния си юбилей, SoftMaker пусна безплатна актуализация на комерсиалното си решение за годишнина, която добави множество предимства. Както при юбилейната актуализация за FreeOffice, това издание въведе безпроблемна съвместимост с Microsoft Office 2019, като гарантира, че потребителите могат да отварят, показват и запазват всеки документ на Microsoft Office.

Лого на SoftMaker Office

Надстройте до SoftMaker Office за богато функционално изживяване на изненадващо ниска цена.

В допълнение, компанията значително разшири функциите за сканиране на изображения, включително нова интеграция с Windows Image Acquisition (WIA), която позволява на потребителите да сканират няколко страници в една стъпка. Юбилейната актуализация също така въведе клавишна комбинация за инструмента за рисуване на формати, което позволява на потребителите на SoftMaker Office да прилагат сложни спецификации за форматиране по-бързо от всякога.

Но това не е всичко: Актуализацията предостави и нови функции, специфични за отделни програми, предназначени да подобрят потребителското изживяване. Версията на SoftMaker Office на TextMaker получи най-новата версия на германската проверка на правописа и граматиката Duden Korrektor, както и опция за отпечатване на избран текст. Платената версия на PlanMaker също беше актуализирана, за да включва експериментален импорт на OpenDocument Calc файлове и опцията за изчисляване със закръглени резултати.

Техническа поддръжка и текущи усилия за развитие

Що се отнася до разработването на продукти, Niklas заяви, че SoftMaker събира отзиви от потребителите чрез формуляр за въвеждане, както и дискусионен форум, който преглежда, за да вдъхнови бъдещи иновации. „Ние винаги слушаме нашите потребители – техните мнения са изключително ценни при определяне на това какво трябва да бъде включено в нашите актуализации“, каза той.

Потребителите могат също да използват дискусионния форум, за да публикуват въпроси и доклади за грешки за софтуера FreeOffice, тъй като не се предоставя поддръжка. Поддръжката по имейл обаче е включена в SoftMaker Office, търговския софтуер на компанията.

В допълнение към непрекъснатите актуализации, SoftMaker предоставя на всички потребители нов безплатен шрифт всеки месец, плюс съвети за ежедневната употреба на компютър чрез „Bytes and Beyond“, блог с автор на германския компютърен журналист Джералд Химелейн.

В крайна сметка тези перки, комбинирани с мощен и на конкурентни цени софтуер, са предназначени да поставят софтуера на SoftMaker в свой собствен клас. „Между нашия интуитивен потребителски интерфейс, безпроблемна съвместимост с файлови формати на Microsoft Office, безплатни предимства и светкавични приложения, ние предлагаме предложение за непобедима стойност“, заяви Никлас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me