99,99% Uptime! Remsys preuzima upravljačke tehničke usluge na sljedeću razinu

TL; DR: Remsys je pružao visokokvalitetne upravljane tehničkim uslugama više od desetljeća, s timom pomno odabranih profesionalaca. Nudeći usluge koje se kreću u rasponu od tehničke podrške i implementacije rješenja s visokom dostupnošću / velikim opterećenjem, do upravljanja infrastrukturom i upravljanja poslužiteljem, oni mogu pomoći bilo kojoj tvrtki da prevlada tehničke izazove ili izazove povezane s podrškom.


Kao netko tko se bavio noćnim morama podrške i infrastrukture od rada u industriji hostinga, bio sam uzbuđen kad čujem zvjezdane usluge koje Remsys nudi.

Htio sam saznati više o Remsysu, a imao sam sjajnu priliku obaviti Skype intervju s generalnim direktorom Remsysa Konstantinom Garcevom koji se pridružio tvrtki 2005. On je zadužen za poslovanje tvrtke, a oči i uši odgovorni za održavanje tima na vrhunskoj kontroli upravljanih usluga.

Potreba za podrškom i outsourcingom infrastrukture

Ovih se dana mnogo tvrtki bori s aspektom podrške u poslovanju, kao i zamornim radom koji ide u planiranje i korištenje infrastrukture. Smanjivanje tih troškova, uz istovremeno pružanje velike podrške i pouzdanosti proizvodima, može biti vrlo naporno.

Troškovi podrške i infrastrukture s vremenom rastu

Troškovi podrške i infrastrukture mogu s vremenom naglo skočiti kako raste potražnja za uslugom.

U puno slučajeva, posezanje za dugogodišnjim stručnjacima na ovim područjima – stručnjacima koji su donekle usavršili postupak – može uštedjeti puno glavobolje i novca.

Kako je Remsys počeo s upravljanim uslugama

Osnovan 2004. godine, Remsys je započeo pružanjem tehničke podrške za nekoliko malih hosting tvrtki za koje je svaka imala nekoliko poslužitelja kojima je potrebno upravljanje. Tada je osnivač Remsys-a, Grigore Raileanu, pronašao i sklopio partnerstvo s drugom velikom, američkom hosting kompanijom. To je pomoglo Remsysu da ubrza svoj rast i započne diverzificirati svoju ponudu tehničke usluge.

Remsys pruža podršku širokom rasponu poduzeća, uključujući i one povezane s web hostingom, hostingom datoteka i dijeljenjem datoteka, IPTV, VoIP i drugim internetskim uslugama.

CloudLinux logo

CloudLinux je veliki klijent Remsys-a.

Jedan veliki klijent Remsys pruža posvećenu podršku za CloudLinux, tvrtku koja gradi softver osmišljen kako bi pomogao zajedničkim poslužiteljskim okruženjima ostati stabilna i sigurna.

CloudLinux koristi više od 2.000 hosting kompanija na više od 25.000 poslužitelja u više od 100 centara podataka, tako da možete zamisliti potrebno učitavanje podrške.

Remsys također podržava najvećeg domaćina u Kazahstanu, neke velike europske tvrtke za IPTV i velike ruske tvrtke za hosting datoteka u Rusiji. Remsys ima vrlo veliku i raznoliku bazu klijenata, uključujući puno hosting kompanija sa sjedištem u SAD-u.

Upravljanje infrastrukturom ne mora biti glavobolja

Remsys je razvio interni alat, njihovu platformu za upravljanje infrastrukturom (IMP), osmišljenu za pomoć u automatizaciji konfiguracije i upravljanja infrastrukturom..

Remsys platforma za upravljanje infrastrukturom

Remsysova platforma za upravljanje infrastrukturom (IMP) pomaže pri implementaciji i održavanju vaše infrastrukture.

“Nije važno koliko je njihova infrastruktura velika – mogu upravljati tisuću poslužitelja kao jedan”, rekao je Garcev.

Ne samo izvor za izravnu podršku, Remsys također omogućuje klijentima da razumiju vlastitu infrastrukturu, pa mogu sami upravljati aspektima kada to smatraju prikladnim..

Remsys tim surađuje s klijentima na temelju njihove infrastrukture i poslovnih potreba, tako da ako je klijent krupan proračun, a produženje radnog vremena nije kritično, Remsys može planirati raspoređivanje manjih razmjera za njih..

Ako nekome treba 100 posto produženog radnog vremena i ne može si priuštiti stanke, Remsys može razviti snažniji model implementacije, uključujući suvišnost i toleranciju grešaka u planu.

Remsys planira i koristi postojeću infrastrukturu, stvarajući sve ispočetka, ako je to što klijent želi i treba..

Stručni tim za podršku iza Remsysa

Remsys ima oko 60 zaposlenika, od kojih su 45 inženjeri, a svi su stalno zaposleni, jer ne zapošljavaju izvođače ili privremene radnike. Na taj način se osigurava da njihovi klijenti rade s najvjernijim i najsjajnijim pojedincima koji istinski razumiju tehnologiju s kojom rade i žele vidjeti da njihovi klijenti budu uspješni.

Remsys na HostingConu 2014

Constantin Garcev (desno) i njegov suradnik predstavljali su Remsysa na HostingConu 2014. u Miamiju na Floridi.

Osoblje Remsys-a uglavnom je smješteno u istočnoj Europi, u zemlji Moldavija, ali Remsysov tim također ima udaljene zaposlenike sa lokacija širom svijeta, poput Tajlanda, Srbije i SAD-a..

Autonomni tijek rada dobiva posao gotov

Struktura potpore Remsys-a izgrađena je oko potreba svojih klijenata, koji očekuju dostupnost tijekom cijelog sata.

„Radimo 24/7. Pokušavamo izgraditi samu podršku da bi bila što autonomnija. Izgradili smo poseban sustav koji sve karte uređuje na temelju različitih kriterija i stvara poseban popis karata koje se obrađuju “, rekao je Garcev.

Objasnio je da se procjenjuje hitnost karte. U slučaju karte visokog prioriteta, poput isključenja usluge, karta se označava kao “kritična” i inženjerima se brzo šalje na brzu rezoluciju. Ostale nekritične karte smještaju se u glavni red karata koje svi inženjeri rade pojedinačno.

Remsys je posvetio timove tehničke podrške

S odličnim sustavom ulaznica, predani Remsysovi inženjeri mogu brzo započeti rješavati nova pitanja.

Remsys također ima menadžere koji pomažu u određenim slučajevima kad je to potrebno, ali oni se ne miješaju i samo su tu da podrže inženjere.

Remsys također ima dugoročne projekte koje je potrebno pratiti tijekom vremena, tako da tim ima svakodnevne sastanke kako bi svi inženjeri i rukovoditelji bili na istoj stranici. “To je nešto blisko SCRUM-u, ali u inženjerstvu sustava”, rekao je Garcev.

Remsys podržava širok spektar uobičajenih tehnologija

Budući da je dugo godina u industriji hostinga, Remsys je vrlo upoznat s pouzdanim tehnologijama koje većina tvrtki želi zaposliti. Kada gledaju dodavanje podrške za novu tehnologiju s kojom nisu imali mnogo iskustva, Remsys voli trošiti svoje vrijeme na prilagodbu svog tima kako bi osigurao vrhunsku kvalitetu u svim uslugama podrške koje pružaju.

Remsys upoznaje klijente o dodatnom vremenu koje bi moglo biti potrebno za projekt koji koristi novu tehnologiju s kojom ranije nisu intenzivno radili. Na primjer, nekoliko klijenata nedavno je htjelo iskoristiti BigData i Hadoop za svoje projekte, pa su Remsysovi inženjeri potrošili vrijeme potrebno za učenje najboljih praksi pri radu s ovom vrstom tehnologije.

Planiranje i pružanje rješenja visoke dostupnosti

Remsys usko surađuje s potrebama svog klijenta prilikom dizajniranja i implementacije rješenja za visoku dostupnost. Jedan od primjera koji je spomenuo Garcev bio je klijent koji je počeo samo trebati jedan ili dva poslužitelja za uslugu hostinga datoteka, ali taj se projekt sada smanjio na nekoliko stotina poslužitelja kojima upravlja Remsys.

Remsys rješenja za visoku dostupnost

Kada je produženje rada kritično, a vrijeme zastoja nije prihvatljivo, Remsys zapošljava rješenja za visoku dostupnost za svoje klijente..

Tipičan vremenski okvir za sustav visoke dostupnosti je između jednog i tri mjeseca, nakon svih dizajna, implementacije i rigoroznog testiranja, ali vrijeme uključeno u projekt vrlo je ovisno o potrebama i potrebama klijenta..

Završne misli

Zaista cenim da je Konstantin Garcev odvojio vrijeme da mi kaže više o Remsysu. Zvuči kao da je Remsys vrlo strastven u pružanju kvalitetne podrške i pomoći u svim tehničkim izazovima modernog doba.

Ako vam se čini da ste preplavljeni trenutnom potrebom za podrškom ili infrastrukturom, svakako biste trebali potražiti Remsys. Razina stručne podrške i planiranja koje Remsys tim može pružiti zasigurno bi pomogla svakoj tvrtki koja mora nadjačati svoje zahtjeve za podršku ili joj je potrebna pomoć pri planiranju i implementaciji infrastrukture..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me